یک کارشناس حکومتی گفته: خطر کامالا هریس برای جمهوری اسلامی کمتر از ترامپ است. رحمان قهرمانپور در باره پیامد های پیروزی ترامپ و یا هریس برای جمهوری اسلامی گفت: باید توجه داشت که با پیروزی کامالا هریس معجزه ای رخ نخواهد داد و مشکلات بین ایران و آمریکا حل و فصل نخواهد شد اما خطر هریس برای ما کمتر از ترامپ است. پیروزی ترامپ در انتخابات پیش رو موجب افزایش فشار تحریم ها بر ایران و افزایش حمایت ایالات متحده از اسرائیل خواهد شد.
وی افزود: در صورت پیروزی کامالا هریس نباید به افزایش تعاملات ایران و ایالات متحده در چهارچوب مذاکرات رفع تحریم ها خوشبین بود چرا که شرایط منطقه تغییر کرده است. در هر صورت با پیروزی کامالا هریس شرایط به پیش از 7 اکتبر 2023 باز نخواهد گشت و معادلات حتی برای ما نیز به کلی متحول شده است.
قهرمانپور ادامه داد: اما در مورد ترامپ باید توجه داشت که او سیاست را مسئله ای شخصی می بیند و بر اساس مشی 4 ساله گذشته خود فشار را بر ایران برای توافق بیشتر خواهد کرد و از ان جایی که جمهوری اسلامی نیز زیر بار این زور گویی نخواهد رفت انتظار افزایش تنش ها می رود. ترامپ از لحاظ شخصیتی فردی است که شگفت انگیز بودن و عبور از خط قرمزها را برای خود یک مزیت می داند؛ به همین جهت هم دست به ترور قاسم سلیمانی زد و ممکن است مجددا نیز این نوع رفتار خود را تکرار کند.
آخرین نظرسنجیها و گمانهزنیها درباره انتخابات آمریکا
چند ساعت مانده به روز انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، بسیاری از،نظرسنجی ها و گمانه زنی ها در آمریکا، از برتری ترامپ حکایت دارند. با این حال، هنوز نمی توان او را برنده نهایی دانست.
در حالی که کمتر از ۲۴ ساعت تا آخرین مرحلۀ رقابتهای انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۴ ایالات متحده باقی مانده، آخرین نظرسنجی منتشر شده از سوی رویترز/ایپسوس حاکی از کاهش ۱ امتیازی برتری کامالا هریس نسبت به دونالد ترامپ است.
اگرچه نظرسنجیهای ملی، از جمله نظرسنجیهای رویترز/ایپسوس، نشانههای مهمی درباره دیدگاههای رایدهندگان ارائه میدهند، اما نتایج این انتخابات، ایالت به ایالت و با توجه به نظر کالج الکترال معمولا متفاوت است و در این میان رفتار رایدهندگان در ۷ ایالت کلیدی نیز تعیینکننده است.
پیش از این در سال ۲۰۱۶ میلادی اگرچه هیلاری کلینتون توانسته بود آرای مردمی بیشتری در مقایسه با دونالد ترامپ به دست آورد، اما درنهایت این ترامپ بود که توانست رای بیشتری را از مسیر کالج الکترال به دست آورد و پیروز انتخابات معرفی شود.
میزان مشارکت در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا
حدود ۸۹ درصد از دموکراتها و ۹۳ درصد از جمهوریخواهان شرکت کننده در نظرسنجی رویترز گفتهاند که حتما رای خواهند داد.
این نشان دهنده اشتیاق بالقوه بیشتری در میان شهروندان ایالات متحده در سال جاری در مقایسه با چهار سال پیش است.
در آن زمان نظرسنجی رویترز/ایپسوس در اواخر اکتبر ۲۰۲۰ نشان داده بود که تنها ۷۴ درصد از دموکراتها و ۷۹ درصد از جمهوری خواهان حتما رای خواهند داد.
موقعیت دو نامزد اصلی بر اساس نظرسنجیها
بر اساس نظرسنجی رویترز/ایپسوس، برتری کامالا هریس در مقایسه با دونالد ترامپ، در آخرین مرحله از رقابتهای ریاستجمهوری آمریکا کاهش یافته و از ۴۴ درصد به ۴۳ درصد رسیده است.
این نظرسنجی نشان داد که وضعیت دو نامزد اصلی این رقابت، در آستانه انتخابات ۵ نوامبر، تقریبا مساوی است.
کامالا هریس در ماه ژوئیه وارد رقابتهای انتخاباتی شد و از آن زمان، در همه نظرسنجیهای رویترز از رای دهندگان ثبتنام شده، خانم هریس در مقایسه با دونالد ترامپ پیشتاز بوده است. با این وجود این موقعیت از اواخر سپتامبر تغییر یافته و بطور پیوسته از میزان اقبال به او در نظرسنجیها کاسته شده است.
پیش از این در نظرسنجی رویترز/ایپسوس که از ۱۶ تا ۲۱ اکتبر انجام شد، خانم هریس دو امتیاز از دونالد ترامپ پیشی گرفته بود.
ترامپ در بسیاری از موضوعاتی که برای رای دهندگان مهم بوده از هریس جلو افتاده است.
نظرسنجی جدید خبرگزاری رویترز که در آن ۱۱۵۰ بزرگسال آمریکایی از سراسر کشور از جمله ۹۷۵ رایدهنده ثبت نام شده شرکت کردهاند، نشان میدهد که دونالد ترامپ در بسیاری از موضوعاتی که برای رای دهندگان مهم بوده، در مقابل خانم هریس به برتری قابل توجهی دست یافته است.
شرکت کنندگان در این نظرسنجی، در پاسخ به این سوال که کدام یک از این دو نامزد رویکرد بهتری برای وضعیت اقتصادی، بیکاری و اشتغال در آمریکا دارند، عمدتا ترامپ را انتخاب کردند.
گفته میشود که بزرگترین مزیت ترامپ از نظر سیاسی همچنان موضوعات مرتبط با «مهاجرت» است. او در این باره پیشنهادات سختگیرانهای را ارائه کرده که شامل اخراج دستهجمعی مهاجران غیرقانونی میشود. حدود ۴۸ درصد از رای دهندگان در آخرین نظرسنجی گفتند که رویکرد ترامپ در مورد مهاجرت بهترین بوده است.
این نظرسنجی همچنین نشان داد که برتری کامالا هریس در موضوع افراط گرایی سیاسی نیز رو به کاهش است. حدود ۴۰ درصد از رأی دهندگان در این نظرسنجی گفتند که او رویکرد بهتری برای مقابله با افراط گرایی سیاسی و تهدیدات علیه دموکراسی دارد. ۳۸ درصد از شرکت کنندگان نیز رویکرد ترامپ را بهتر دانسته بودند
∎