به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز؛ سازمان هواشناسی با صدور هشدار نارنجیرنگ آورده است: کاهش محسوس دما بین ۸ تا ۱۲ درجه سلسیوس چهارشنبه (۱۶ آبان) در کردستان، آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اردبیل و دامنه و ارتفاعات در استانهای گیلان، مازندران، تهران، البرز، قزوین و زنجان، و پنجشنبه (۱۷ آبان) در آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، کردستان، اردبیل، زنجان، مرکزی، همدان، خراسان شمالی، شمال خراسان رضوی و ارتفاعات و دامنه در استانهای سمنان، تهران، البرز، قزوین، مازندران، گیلان، لرستان و مرکز کرمان دور از انتظار نیست.
این وضعیت جوی جمعه (۱۸ آبان) در آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، کردستان، زنجان، خراسان شمالی، نیمه شمالی خراسان رضوی و ارتفاعات و دامنه در استانهای سمنان، تهران، البرز، قزوین، گلستان، گیلان، مازندران و مرکز کرمان و شنبه (۱۹ آبان) درآذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، نیمه شمالی کردستان، دامنه و ارتفاعات در استانهای اردبیل، گلستان، سمنان و مرکز کرمان، خراسان شمالی و شمال خراسان رضوی حاکم خواهد شد.
آسیب به محصولات و ماشینآلات کشاورزی از اثرات این مخاطره جوی است بنابراین سازمان هواشناسی نسبت به تسریع در برداشت چغندرقند، سیب زمینی و پیاز (آذربایجان غربی)، سویا و انگور (اردبیل)، محصولات باغی (آذربایجان شرقی)، ذرت و زعفران (خراسان رضوی)، آفتابگردان، صیفی جات و ذرت (خراسان شمالی)، ذرت و پنبه (خراسان جنوبی) تسریع در کشت غلات پاییزه، استفاده از کودهای پتاسه و کودهای کامل میکرو در مزارع گوجه فرنگی و سیب زمینی (خراسان رضوی)، کنترل پوشش گلخانهها و بستن دریچهها جهت جلوگیری از نفوذ سرما توصیه میکند.
از دیگر توصیههای هواشناسی میتوان به هرس درختان باغی، کاهش دور آبیاری درختان خزان شونده با توجه به افت دما، سرزنی بوتههای سیب زمینی جهت جلوگیری از خطر سرمازدگی احتمالی، تسریع در کشت کلزا در مناطق سردسیر، تغذیه زمستانه در کندوهای زنبور عسل، تامین سوخت و سرویس و راه اندازی وسایل حرارتی و کنترل دما و رطوبت و تهویه در گلخانهها، مرغداریها و دامداریها با توجه به کاهش محسوس دما، محافظت از تاسیسات و سیستمهای آبیاری تحت فشار با توجه به پایین بودن دمای سطح زمین، مصرف کودهای اسید آمینه و پتاسه و ترکیبات بُر و روی بهصورت غیر مستقیم در بالای تاج درختان، جهت مقاومسازی درختان به سرما تداوم افزایش رطوبت در مزارع و باغات با هدف تعدیل دمای محیط از طریق انجام آبیاری خارج از نوبت و استفاده از جیره غذایی پر انرژی برای دام و طیور میتوان اشاره کرد.
سازمان هواشناسی با صدور هشدار زردرنگ با اشاره به ادامه فعالیت سامانه بارشی آورده است: وقوع رگبار باران، رعد و برق، وزش باد شدید موقت در برخی نقاط گردوخاک، در نقاط مستعد تگرگ، در ارتفاعات و مناطق سردسیر بارش برف سهشنبه در گیلان، مازندران، گلستان، خراسان شمالی، نیمه شمالی خراسان رضوی، نوار شرقی اردبیل، چهارمحال بختیاری، شمال کهگیلویه و بویراحمد، شمال و شرق خوزستان، نیمه شرقی لرستان و نوار غربی استانهای کردستان و آذربایجان غربی و چهارشنبه در گیلان، مازندران، گلستان، خراسان شمالی، نیمه شمالی خراسان رضوی و نوار شرقی اردبیل پیشبینی میشود.
در این شرایط جوی اختلال در مسافرتهای جادهای، احتمال آبگرفتگی معابر، احتمال جاری شدن روان آب، احتمال صاعقه، لغزندگی بویژه در جادههای کوهستانی و گردنهها به سبب بارش برف، احتمال ریزش سنگ، احتمال خسارت به سازههای موقت و احتمال خسارت به محصولات کشاورزی و احتمال خسارت به تجهیزات شهری و برون شهری از جمله سقوط بنر، تابلوهای تبلیغاتی، داربست و سازههای موقت وجود دارد.
به توصیه سازمان هواشناسی احتیاط در مسافرتهای جادهای بهویژه در نواحی کوهستانی، عدم اتراق و برپا کردن چادرهای مسافرتی در حاشیه و بستر رودخانهها و مسیلها، احتیاط در فعالیت کوهنوردی، خودداری از چرای دام و تردد عشایر در حاشیه رودخانهها و نواحی مرتفع، لایروبی دهانه پلها، کانالها و آبروها و تسریع در برداشت محصولات کشاورزی در دستور کار قرار گیرد.
در ادامه این هشدار با اشاره به افزایش گرادیان فشاری آورده است: وزش باد شدید، گردوخاک، کاهش دید افقی و کیفیت هوا سهشنبه در آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، کردستان، زنجان، مرکزی، بوشهر، همدان، لرستان، قزوین، البرز، تهران، قم، سمنان، اردبیل، گیلان، خراسان شمالی، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، اصفهان، یزد، شمال فارس، شرق کرمان، غرب و شمال سیستان و بلوچستان رخ خواهد داد.
حاکمیت این شرایط جوی چهارشنبه در خراسان شمالی، خراسان رضوی، شرق خراسان جنوبی، شرق و جنوب سمنان، شرق یزد، تهران، البرز، بوشهر، کرمانشاه و اصفهان، پنجشنبه در شرق یزد، شرق سمنان، خراسان رضوی، بوشهر، خراسان جنوبی، شرق کرمان، سیستان و بلوچستان، شرق اصفهان و خوزستان و جمعه در خوزستان، خراسان جنوبی، شمال سیستان و بلوچستان، بوشهر و خوزستان پیشبینی میشود.
در این وضعیت آب و هوایی احتمال خسارت به تجهیزات شهری و برون شهری از جمله سقوط بنر، تابلوهای تبلیغاتی، داربستها و سازههای موقت، احتمال سقوط اشیاء از ارتفاعات، احتمال آسیب به صنعت برق رسانی، احتمال شکستن نهالها و درختان کهنسال و احتمال سقوط اشیاء از ارتفاعات وجود دارد.
سازمان هواشناسی نسبت به پرهیز از کویرنوردی، احتیاط در تردد جادهای، عدم انجام پروازهای سبک شامل گلایدر، بالگرد، احتیاط در فعالیتهای کوهنوردی، احتیاط در فعالیتهای عمرانی، عدم پارک خودرو در حاشیه ساختمانهای نیمه کاره و درختان کهنسال، اطمینان از سالم بودن پوشش پلاستیکی در گلخانهها و استحکام سازهها سالنهای پرورشی و احتیاط در محلولپاشی و سمپاشی باغات و مزارع توصیه میکند.
سازمان هواشناسی با صدور هشدار زردرنگ دیگری آورده است: چهارشنبه تا اواخر وقت شنبه افزایش بیشینه سرعت وزش باد در محدوده ۲۵ نات و افزایش بیشینه ارتفاع امواج دریا در محدوده ۱.۵ متر در مناطق ساحلی و دور از ساحل استان خوزستان و مناطق ساحلی و دور از ساحل نواحی شمالی و مرکزی استان بوشهر و مناطق دور از ساحل نواحی جنوبی استان بوشهر، در خلیج فارس پیشبینی میشود که خطر غرقشدن شناگران، پاره شدن تورهای صیادی و آسیب به قفسهای پرورش ماهی، اختلال در ترددها و فعالیت دریایی بهویژه تردد شناورهای سبک، قایقهای صیادی و سبک واختلال در فعالیت سکوهای نفتی را در پی دارد.
سازمان هواشناسی نسبت به منع شنا، منع فعالیتهای تفریحی و شیلاتی، محدودیت در تردد شناورهای سبک، اتخاذ تمهیدات لازم جهت فعالیتهای ساحلی و فراساحل همچنین سکوهای نفتی توصیه میکند.
به گزارش ایسنا در هشدار نارنجیرنگ سازمان هواشناسی پیشبینی میشود که پدیدهای جوی اثرات منفی به دنبال داشته باشد و خسارتهای احتمالی را سبب شود. هشدار نارنجی برای آمادهباش دستگاههای مسئول برای مقابله با یک پدیده خسارتزا صادر میشود. هشدار زرد رنگ به معنای این است که پدیدهای جوی رخ خواهد داد که ممکن است در سفرها و انجام کارهای روزمره اختلالاتی را ایجاد کند. این هشدار برای آگاهی مردم صادر میشود تا بتوانند آمادگی لازم را برای مواجهه با پدیدهای جوی داشته باشند که از حالت معمول کمی شدت بیشتری دارد. از سوی دیگر مسئولان نیز در جریان این هشدارها قرار میگیرند تا اگر لازم باشد تمهیداتی را بیندیشند.
انتهای پیام