شناسهٔ خبر: 69544148 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: آریا | لینک خبر

گام ايران براي ورود بخش‌خصوصي به فضا با پرتاب ماهواره‌هاي کوثر و هدهد

صاحب‌خبر -
گام ايران براي ورود بخش‌خصوصي به فضا با پرتاب ماهواره‌هاي کوثر و هدهد
خبرگزاری آریا - سفیر ایران در مسکو با اشاره به پرتاب قریب الوقوع دو ماهواره کوثر و هدهد گفت: امید است با پرتاب این دو ماهواره، نخستین گام ورود بخش خصوصی جمهوری اسلامی ایران به عرصه فضا محکم و با صلابت برداشته شود.

ـ علمی
کاظم جلالی سفیر جمهوری اسلامی ایران در مسکو پایتخت فدراسیون روسیه صبح امروز (دوشنبه 14 آبان 1403) در پیامی که به مناسبت پرتاب قریب الوقوع ماهواره «هدهد» و «کوثر»، در حساب شخصی خود در شبکه اجتماعی ایکس به اشتراک گذاشت، عنوان کرد: دو ماهواره ایرانی «کوثر» و «هدهد» در ادامه توسعه همکاری‌های علمی و فناوری ایران و روسیه، سه‌شنبه 15 آبان ساعت 2:48 بامداد به وقت تهران از سوی ماهواره‌بر «سایوز» در مدار 500 کیلومتری زمین قرار خواهند گرفت.
وی در این زمینه افزود: این دو ماهواره توسط جوانان نخبه ایرانی شرکت دانش بنیان «امید فضا» طراحی و ساخته شده و با حمایت‌های معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، سازمان فضایی ایران و سفارت جمهوری اسلامی ایران در روسیه آماده پرتاب شده‌است.
جلالی همچنین خاطرنشان کرد: امید است با پرتاب این دو ماهواره، نخستین گام ورود بخش خصوصی جمهوری اسلامی ایران به عرصه فضا محکم و با صلابت برداشته شود.
ماهواره کوثر نخستین محصول فضایی شرکت امیدفضا است که طراحی آن در تابستان 1398 آغاز شد، این ماهواره از استاندارد ماهواره‌های مکعبی پیروی می‌کند که باعث کاهش زمان و هزینه فرآیند ساخت می‌شود.
«کوثر» ماهواره مجهز به دوربین‌هایی در طیف NIR و RGB و نخستین ماهواره ایرانی با وضوح متوسط 3.45 متر GSD است که به معنای پیشرفته‌ترین ماهواره تا سال 1400 در ایران است.
ماهواره کوثر 30 کیلوگرم وزن دارد و عمر مداری آن بیش از سه سال تخمین زده شده است، این ماهواره برای کاربردهای کشاورزی، نقشه‌ برداری و حدنگاری مناسب است و محدوده تصویر رنگی آن 15 کیلومتر و نرخ تصویربرداری 6 فریم بر ثانیه دارد و میانگین سن تیم سازنده این ماهواره 26 سال اعلام شده است.
«هدهد» یک ماهواره با استاندارد ماهواره‌های مکعبی است و مأموریت آن ایجاد بستر اختصاصی ارائه خدمات اینترنت اشیا بین‌المللی باند باریک است.
نحوه انجام ماموریت این ماهواره به صورتی است که پس از دریافت پیام کاربر زمینی، آن را ذخیره کرده و در موقعیت مناسب برای کاربر مورد نظر ارسال می‌کند.
مزیت استفاده از ماهواره در زمینه ارائه خدمات اینترنت اشیا، یکپارچگی و عدم وابستگی به مرزها و پوشش‌دهی بین المللی است و توانایی ارائه این خدمات به مناطق دور افتاده، جنگلی و کوهستانی را دارد، بیشترین کاربرد خدمات ماهواره هدهد در بخش‌های کشاورزی، حمل‌ونقل و تدارکات و محیط زیست خواهد بود.