شناسهٔ خبر: 69540379 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: باشگاه خبرنگاران جوان | لینک خبر

برداشت پنبه از کشتزار‌های خراسان‌شمالی آغاز شد

مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: برداشت پنبه از کشتزار‌های استان آغاز شده و پیش بینی می‌شود ۲۵ هزار و ۵۰۰ تُن وش پنبه تولید شود.

صاحب‌خبر -

وحید صباغ سطح زیر کشت پنبه در سال زراعی جاری را ۸۵۰۰ هکتار اعلام کرد و گفت: با توجه بارش‌های بهاره ۱۲۰۰ هکتار از کشتزار ها‌ی پنبه دچار خسارت شد که در مقایسه با سال گذشته تولید این محصول راهبردی کاهش یافت.
وی میانگین تولید در هر هکتار را ۳ تُن عنوان کرد و افزود: خراسان شمالی به لحاظ سطح و هم تولید رتبه پنجم کشور را دارد، که بحث اقتصادی آن برای استان از اهمیت زیادی برخوردار است.

صباغ گفت: شهرستان‌های مانه، سملقان، اسفراین، جاجرم، بجنورد و راز و جرگلان از مناطق پنبه‌کاری استان است که مانه و سملقان با سطح بیش از پنج هزار هکتار معادل ۷۵ درصد تولید این محصول را در استان دارد.
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان در ادامه افزود: از ۲۵ هزارو ۵۰۰ تُن پنبه برداشت شده، هشت هزار و ۵۰۰ تُن پنبه بدون دانه و ۱۳ هزار و ۵۰۰ تُن پنبه دانه دار تولید می‌شود.
صباغ میزان مصرف بذر را ۳۵۰ تُن اعلام کرد و گفت: برای کشت پنبه در سال جاری ۲۵۰ تن بذر اصلاح شده پنبه میان کشاورزان توزیع شد و ۱۵۰ تُن هم خود مصرفی بوده است.
وی بیان داشت: بیشتر زمین‌های کشاورزی استان زیر کشت ارقامی از قبیل خرداد، ساجدی، کاشمر، ارمغان، لیدر و گلستان و رقم ورامین می‌رود.
به گفته صباغ ۲۶ هزار تن وش پنبه در سال زراعی گذشته از ۹ هزار و ۱۵۰ هکتار از کشتزار‌های خراسان شمالی برداشت شد.

مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان ادامه داد:قیمت خرید تضمینی ۳۸ هزار تومان است که خرید توافقی با قیمت بالاتر هر کیلو وش ۴۳ تا ۴۴ هزار تومان است. 
صباغ گفت: همچنین محلوج پنبه با قیمت ۹۵ تا ۹۷ هزار تومان خریداری می‌شود.

مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: فقط ۳۰ درصد از کشت پنبه در استان به صورت مکانیزه انجام می‌شود و پنبه کاران برای انجام کشت مکانیزه می‌توانند از تسهیلات تبصره ۱۸ برای خرید دستگاه‌های مکانیزه استفاده کنند.

صباغ اضافه کرد: محصول رقم ساجدی در پنبه زار‌های استان از کیفیت بسیار خوبی برخوردار است، به دلیل اینکه محصول زودهنگام برداشت می‌شود گیاه سبز و وش پنبه سفید و تمیز است و همراه محصول خار و خاشاکی وجود ندارد.
وی افزود: خرده مالکی اراضی که در آن پنبه کشت می‌شود یکی دیگر از مشکلات تولید در حوزه این محصول است.

در خراسان شمالی سه کارخانه پنبه پاک کنی با مجوز جهاد کشاورزی و پنج کارخانه نیز با مجوز اداره کل صمت در حال فعالیت است.
پنبه‌های ارسال شده به واحد‌های پنبه پاک کنی، جداسازی و بسته بندی می‌شوند و سپس به استان‌های شمالی همچون گلستان و مازندان برای ریسندگی ارسال می‌شوند.
پنبه دانه به کارخانجات روغن کشی به استان گلستان ارسال می‌شود و یا اینکه در این استان در کارخانه‌های خوراک دام به مصرف می‌رسد.
خراسان شمالی ۳۴۴ هزار هکتار عرصه کشاورزی و ۸۲ هزار بهره بردار دارد.

نظر شما