جوان آنلاین: نامزد جمهوریخواه انتخابات ریاستجمهوری امریکا، طی روزها و هفتههای گذشته به دفعات و به شیوههای متفاوت، احتمال تقلب در انتخابات ۵ نوامبر را مطرح کرده است. در آستانه برگزاری انتخابات، رسانههای مطرح امریکایی از جمله آسوشیتدپرس و سیانان با تحلیل اقدامات وی در راستای زمینهسازی برای زیرسؤال بردن نتیجه در صورت شکست، درباره تکرار آشوبهایی مشابه آنچه چهار سال قبل جامعه امریکا را دستخوش بحران کرد، هشدار دادهاند.
جان بولتون، مشاور سابق امنیت ملی امریکا طی مصاحبهای با شبکه خبری سیانان در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه آیا دونالد ترامپ، نتایج انتخابات ۲۰۲۴ را خواهد پذیرفت، گفت: «فکر نکنم او نتیجه انتخابات را بپذیرد. ما باید آماده چنین چیزی باشیم.» بولتون همچنین گفت: «فکر میکنم همه باید آماده باشند زیرا ترامپ هرگز شکست را نمیپذیرد! اگر هم شکست بخورد، تقلب و دزدی در انتخابات را پیش میکشد که موضوع دشوارتر خواهد شد.» اگرچه ترامپ با توجه به سوابقی که از خود به جای گذاشته، حتی در صورت پیروزی در انتخابات هم بعید است بدون حاشیهسازی و تنشآفرینی به کاخ سفید قدم بگذارد، اما موضعگیری بولتون با توجه به برخی نظرسنجیهایی که احتمال پیروزی هریس را نشان میدهد، زنگ خطر را بیش از پیش برای امریکاییها و به خصوص دموکراتها به صدا درآورده است. نظرسنجی روزنامه محلی «دِس موینز رِجیستر» در ایالت آیووا یکی از این موارد است که بنابر آن، کامالا هریس، نامزد دموکرات با ۴۷ درصد آرا از دونالد ترامپ با ۴۳ درصد آرا پیشی گرفته است. این موضوع برای دموکراتها و جمهوریخواهان، یک تغییر ناگهانی و شگفتآور است، چرا که پیشبینی میشد ترامپ پیروز این ایالت است. سیانان با توجه به اینکه رئیسجمهور سابق به رغم تلاشهای مخالفان و مجموعهای از اتهامات، توانست وارد عرصه رقابتهای ۲۰۲۴ شود، ۱۲دروغ را فهرست کرده که احتمال دارد ترامپ پس از انتخابات به آنها متوسل شود: ۱- اعلام نادرست پیروزی (با اشاره به تجربه سال ۲۰۲۰ مبنی بر اعلام پیروزی در شب برگزاری انتخابات)، ۲- ادعای اینکه هریس نمیتوانست به طور قانونی برنده شود، ۳- ادعای وجود ویدئوهایی که رفتارهای غیرقانونی در جریان رأیگیری را نشان میدهند، ۴- ادعاهای نادرست با تکیه بر خطاهای سهوی، ۵- ادعای تقلب گسترده در شهرهای تحت سلطه دموکرات ها، ۶- ادعا در مورد تخلیه فرضی آرا در شب هنگام، ۷- ادعای مشکوک بودن شمارش آرا پس از روز انتخابات، ۸- ادعاهای تقلب در برگههای آرای پستی، ۹- ادعای نادرست بودن برگه رأی پذیرفته شده پس از روز انتخابات، ۱۰- ادعای نبود راستیآزمایی از رأیدهندگان نظامی و خارج از امریکا، ۱۱- ادعای رأی دادن دستهجمعی خارجیها در انتخابات، ۱۲- ادعاها در مورد برنامههای ثبتنام رأیدهندگان در پنسیلوانیا.
اقدام گام به گام ترامپ
نامزد جمهوریخواهان در انتخابات ۲۰۲۴، در جریان یک گردهمایی در ویرجینیا با اذعان به اینکه کسب اکثریت آرای مردمی برای جمهوریخواهان دشوار است و این به دلیل قدرت دموکراتها در پایگاههای خاص در آستانه انتخابات است، گفت: «آرا باید روز سهشنبه نتیجه مطلوبی داشته باشد، زیرا من میخواهم همه چیز از جمله آرای مردمی را ببرم. ایالتهایی مانند کالیفرنیا، پیروزی در آرای مردمی را دشوار میکند.» در همین حال، ترامپ مدعی شد نظرسنجیها پیشتازی او را در همه چیز نشان میدهد و او انتظار دارد در آرای مردمی نیز پیروز شود. وی با تکیه بر مواردی از این دست، یک بار دیگر مدعی تقلب در انتخابات ۲۰۲۰ و پیروزی دموکراتها شد. ترامپ روز جمعه هم در تجمعی انتخاباتی در شهر دیربورن ایالت میشیگان از پاسخ دادن به سؤالی درباره نگرانیهای دموکراتها در این مورد مواجه شد، اما از پاسخ به آن خودداری کرد و به جایش به حملات لفظی علیه کامالا هریس متوسل شد. دموکراتها حالا نگران هستند که ترامپ امسال هم قبل از آنکه نتایج انتخابات مشخص شود، همان رویه را در پیش گیرد. «آسوشیتدپرس» در گزارشی، به صورت مفصل به این موضوع پرداخت و توضیح داد که چطور ترامپ، ماهها در حال زمینهسازی برای به چالش کشیدن نتایج انتخابات ۲۰۲۴ در صورت شکست از رقیب دموکراتش بوده است. در این گزارش آمده است که ترامپ در تجمعهای انتخاباتی متوالی از حامیانش خواسته تا چنان پیروزی بزرگی رقم بزنند که امکان از بین بردن آن با تقلب وجود نداشته باشد و به آنها گفت که تنها چیزی که میتواند باعث شکست او در انتخابات شود، تقلب دموکراتهاست. او همچنین صحبتی از اینکه نتایج انتخابات را به هر صورت میپذیرد، نداشته است، بلکه حتی پا را فراتر گذاشت و با طرح ادعاهای بیپایه و اساس، ادعا کرد که روند تقلب در انتخابات در روزهای قبل از انتخابات هم در جریان است.
طرح جمهوریخواهان علیه انتخابات
در بخش دیگری از گزارش این خبرگزاری امریکایی به گزارش کمیته ملی حزب جمهوریخواه و ستاد انتخاباتی ترامپ اشاره شده است مبنی بر اینکه جمهوریخواهان امسال آنچه را که یک عملیات حفظ «یکپارچگی انتخابات» خوانده شده، به راه انداختهاند و در چارچوب این عملیات تاکنون بیش از ۱۳۰ شکایت را ثبت کرده و بیش از ۲۳۰ هزار داوطلب را برای استخدام به عنوان ناظر انتخاباتی و عامل انتخاباتی برای روز انتخابات در سراسر این کشور تحت آموزش قرار داده اند. به عنوان مثال، ترامپ در این راستا در ماه سپتامبر در مصاحبهای با شبکه «نیوزمکس» بدون سند و مدرک ادعا کرد دموکراتها اجازه دادهاند میلیونها مهاجر به صورت غیرقانونی وارد این کشور شوند و بعداً نام آنها را به عنوان رأیدهنده ثبت میکنند. آسوشیتدپرس، اما این ادعای ترامپ را زیر سؤال برده و با استناد به تحقیقات تصریح کرد، اینکه کسانی بدون داشتن شهروندی قانونی به صورت غیرقانونی ثبتنام کرده و رأی داده باشند شدیداً نادر بوده و معمولاً در اثر وقوع خطا رخ داده است. ادعای دیگر ترامپ به تلاش دموکراتها برای تقلب در انتخابات به آرای امریکاییهای خارجنشین مربوط است. این در حالی است که رئیسجمهور سابق امریکا شخصاً خودش نیز در تبلیغات انتخاباتی برای کسب آرای امریکاییهای ساکن خارج از مرزها تلاش داشته و حتی وعده داده به آنچه «مالیاتدهی دوبل» این امریکاییها خوانده یعنی مالیات دادن آنها هم به دولت امریکا و هم به دولت کشور محل اقامتشان، پایان دهد. ترامپ همچنین در روزهای اخیر گفت که در ایالت پنسیلوانیا گزارشهایی درباره شناسایی تقلب انتخاباتی مخابره شده است. او چند روز پیش گفت: «در یورککانتی در پنسیلوانیا گزارشهایی درباره هزاران فرم تقلبی ثبتنام رأیدهنده و درخواست رأی دادن پستی از جانب یک طرف ثالث دریافت شده است.» او همچنین ادعا کرد در منطقه لانکسترکانتی نیز ۲ هزار و ۶۰۰ فرم و برگه رأی تقلبی که همگی توسط یک شخص نوشته شده، شناسایی شده است. ترامپ روز سهشنبه گذشته هم در یک سخنرانی در شهر «آلنتاون» گفته بود: «آنها تقلب کردن را در لانکستر شروع کرده و رسماً تقلب کردهاند. ما مچ آنها را با ۲ هزار و ۶۰۰ رأی تقلبی گرفتیم که همه این رأیها را یک شخص نوشته بود.»