شناسهٔ خبر: 69530887 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: الف | لینک خبر

آسوشیتدپرس: اسرائیل دست از محاصره و حمله علیه بیمارستان‌های شمال غزه بر نمی‌دارد

رسانه آمریکایی گزارش کرد سه بیمارستان که تنها بیمارستان‌های فعال ‌آن هم به صورت مقطعی، در شمال غزه هستند بار دیگر در روزهای اخیر توسط سربازان رژیم صهیونیستی محاصره شده‌ و هدف حمله این سربازان قرار گرفته‌اند.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایسنا، خبرگزاری آسوشیتدپرس گزارش داده است: «این بیمارستان‌ها ساخته شدند تا مکانی برای درمان و التیام باشند. بار دیگر اما سه بیمارستانی که تنها بیمارستان‌های فعال باقی مانده در شمال غزه هستند توسط سربازان اسرائیلی محاصره شده و زیر آتش قرار گرفته‌اند.»

آسوشیتدپرس با اشاره به اینکه رژیم صهیونیستی به بهانه موج جدید حملاتش علیه حماس در غزه این بیمارستان‌ها شامل بیمارستان‌های «کمال عدوان»، «العوده» و «اندونزی» را زیر بمباران گرفته، می‌نویسد: «همچنان که کارمندان این بیمارستان‌ها عازم درمان موج‌های مجروحان حملات می‌شوند، همچنان نگران جنگی هستند که در آن بیمارستان‌ها با شدت و وضوحی که در کمتر جنگی در دوران مدرن سابقه داشته، هدف گرفته می‌شوند.»

هر سه بیمارستان حدود ۱۰ ماه پیش نیز هدف حمله و محاصره نیروهای اسرائیلی قرار گرفته بودند. بیمارستان‌های کمال عدوان، العوده و اندونزی هنوز خسارات و تخریب‌های وارد شده به خود را رفع نکرده‌اند اما تنها بیمارستان‌های فعال آن هم به صورت مقطعی در شمال غزه هستند.

آسوشیتدپرس: اسرائیل دست از محاصره و حمله علیه بیمارستان‌های شمال غزه بر نمی‌دارد بیمارستان غزه

آسوشیتدپرس در ادامه این مطلب تصریح داشته است: «هدف قرار گرفتن تاسیسات پزشکی در جنگ‌ها امر بی‌سابقه‌ای نیست اما طرفهای جنگ به این علت که بیمارستان‌ها طبق قوانین بین‌المللی مورد حمایت ویژه هستند معمولا چنین حملاتی را جزو موارد تصادفی یا استثنایی اعلام می‌کنند. اما اسرائیل در جنگ بیش از یک ساله خود علیه غزه کارزاری از حملات علنی را علیه بیمارستان‌ها به اجرا گذاشته و در ضمن آن دست کم ۱۰ بیمارستان را در سراسر نوار غزه تحت محاصره و حملات خود، گاها برای دفعات متعدد، گرفته است.»

خبرگزاری آسوشیتدپرس نوشت که رژیم صهیونیستی تا کنون همچنین دست کم ۲ بار به بیمارستان شفا در نوار غزه، بزرگترین تاسیسات پزشکی واقع در این باریکه حمله کرده و حتی یک ویدیو نیز درباره ادعای خود درباره استفاده حماس از این بیمارستان به عنوان پایگاه عملیاتی بدون اینکه سند و مدرکی درباره چنین ادعایی داده باشد، تهیه کرد.

اما در کنار بیمارستان شفا، تاسیسات پزشکی و بیمارستان‌های دیگری نیز در این باریکه هدف حمله قرار گرفته‌اند که کمتر از بیمارستان شفا مورد توجه واقع شدند.

آسوشیتدپرس گزارش داد که همچنین تحقیقی را به مدت چند ماه در خصوص حملات رژیم صهیونیستی به بیمارستان‌ها کمال العدوان، اندونزی و العوده داشته که در طی آن چندین ماه روایات و اظهارات منابع شامل بیش از ۳۶ بیمار، شاهد عینی، امدادگران پزشکی و بشردوستانه و همچنین مقام‌های اسرائیلی را جمع آوری کرده است.

این خبرگزاری در ادامه گزارش خود تصریح داشت رژیم صهیونیستی اسناد و مدارکی درباره بهانه خود برای حملات علیه این بیمارستان‌ها یعنی ادعای حضور نیروهای حماس در آنها ارائه نکرده است.

آسوشیتدپرس همچنین نوشت، ارتش رژیم صهیونیستی حملاتش به بیمارستان العوده را در حالی انجام داد که حتی ادعایی درباره حضور حماس در آنجا هم نداشت و وقتی این خبرگزاری از این ارتش درباره مبنای حمله و محاصره اعمال شده در سال گذشته میلادی علیه این بیمارستان پرسید سخنگوی ارتش صهیونیستی هیچ پاسخی نداد.

آسوشیتدپرس: اسرائیل دست از محاصره و حمله علیه بیمارستان‌های شمال غزه بر نمی‌دارد بیمارستان‌های غزه

در هفته‌های اخیر، این بیمارستان در پی حملات نیروهای ارتش رژیم صهیونیستی به اردوگاه آوارگان فلسطینی جبالیا در نزدیکی آن و عدم ورود هیچگونه غذا، آب یا تجهیزات پزشکی به شمال غزه بار دیگر فلج شده است. محمد صلاح، مدیر بیمارستان العوده ماه گذشته میلادی اعلام کرد این مرکز توسط نیروهای ارتش رژیم صهیونیسیت محاصره شده و قادر به رسیدگی به وضعیت شش بیمار با حال وخیم نیست. او حتی گفت که در نتیجه این محاصره کارمندان بیمارستان مجبور به خوردن یک وعده غذایی در روز معمولاً شامل یک تکه نان یا کمی برنج شده‌اند.

به نوشته این خبرگزاری آمریکایی با سرازیر شدن سیل مجروحان جنگی به بیمارستان‌های شمال غزه، جراحان آنها زیر فشار خستگی همچنان برای درمان آنها تلاش می‌کنند اما هیچ متخصص جراح عروق یا جراح مغز و اعصابی در بیمارستان‌های شمال غزه باقی نمانده بنابراین پزشکان اغلب برای نجات جان مجروحان مجبور به قطع اعضای بدن که مورد اصابت ترکش واقع شده‌اند، می‌شوند.

صلاح گفت: «ما مجددا داریم کابوس‌های ماه‌های نوامبر و دسامبر سال گذشته را در وضعیتی حتی بدتر تجربه می‌کنیم. هم‌اکنون ذخایر اقلام ضروری ما و پزشکان در دسترس ما حتی کمتر شده و امیدی نداریم که بتوان کاری برای متوقف کردن این وضعیت انجام داد.»

در ۲۱ نوامبر سال گذشته همچنان که حملات ارتش رژیم صهیونیستی در اطراف بیمارستان العوده رخ می‌دادند یک گلوله توپ در اتاق عمل این بیمارستان منفجر شد. سازمان خیریه بین‌المللی پزشکان بدون مرز اعلام کرد که ارتش رژیم صهیونیستی را در جریان مختصات محل قرار گیری این بیمارستان قرار داده بود و در نتیجه حمله مذکور دکتر محمود ابو نجیله به همراه ۲ پزشک دیگر و عموی یک بیمار تقریباً بلافاصله به شهادت رسیدند.

به گزارش آسوشیتدپرس دکتر «محمد عبید»، همکار ابو نجیله تعریف کرد که چطور توانست با جا خالی دادن در مقابل آتش حاصل از گلوله‌های شلیک شده از سوی اسرائیلی‌ها به داخل مجتمع بیمارستان خودش را نجات دهد. مقامات بیمارستان گفتند که در نتیجه تیراندازی تک تیرانداز ارتش اسرائیل به سمت این بیمارستان ۲ سرایدار و یک جراح زخمی شدند و یک پرستار نیز به شهادت رسید.

در ادامه این گزارش تصریح شد که در پنجم دسامبر گذشته بیمارستان العوده توسط اسرائیلی‌ها محاصره شد. عبید گفت که ۱۸ روز هر گونه رفت و آمد به این بیمارستان به منزل دریافت حکم مرگ بود.

چندین نفر از بازمانده‌ها و مدیران بیمارستان حداقل چهار حادثه را بازگو کردند که طی آنها هواپیماهای بدون سرنشین یا تک تیراندازهای اسرائیلی، فلسطینی‌هایی را که قصد ورود به بیمارستان را داشتند به شهادت رسانده یا به شدت زخمی کردند. چند نفر از کادر بیمارستان گفتند که در آن زمان همچنین ۲ زن باردار که در شرف زایمان بودند در خیابان مورد اصابت گلوله صهیونیست‌ها قرار گرفته و در نتیجه خونریزی به شهادت رسیدند. صلاح، مدیر بیمارستان شرح داد که شاهد به شهادت رسیدن دخترعمویش، سوما، و پسر ۶ ساله‌اش در اثر اصابت گلوله بود، زمانی که او را برای درمان جراحات به بیمارستان می‌آورد.

نظر شما