به گزارش ایسنا، تنها ۲ روز تا انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۴ آمریکا باقی مانده است و تمامی چشمها به ایالتهای کلیدی که برای نامزدها سرنوشتساز هستند، دوخته شده است. تاکنون در نظرسنجیهای متعددی «کامالا هریس» نامزد حزب دموکرات اندکی از رقیب جمهوریخواه خود «دونالد ترامپ» بالاتر است اما درخصوص ایالتهای کلیدی رقابت تنگاتنگی میان آنها وجود دارد.
خبرگزاری «نووستی» با اشاره به نتایج نظرسنجی انجامشده توسط موسسه تحقیقاتی «اطلساینتل» گزارش داد «دونالد ترامپ» رئیسجمهور سابق آمریکا در تمامی ایالتهای کلیدی نسبت به «کامالا هریس» معاون رئیسجمهور این کشور با ۱.۸ درصد پیشتاز است و بهطور کلی توانسته به آرای ۴۹ درصد برسد.
«اطلساینتل» در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «ترامپ در ایالتهای کلیدی بهخصوص در آریزونا و نوادا با اختلاف قابلتوجهی پیشتاز است. رقابت در ایالتهای کلیدی همچنان تنگاتنگ است.»
طبق تصویری که این موسسه تحقیقاتی منتشر کرده و ترامپ نیز در صفحه ایکس خود قرار داده است، این نامزد جمهوریخواه بیشترین آرا را در ایالت آریزونا با ۵۲.۳ درصد و کمترین را در ایالتهای ویسکانسین و پنسیلوانیا با ۴۹.۶ درصد کسب کرده است.
این درحالیست که هریس در ایالت آریزونا ۴۵.۸ درصد آرا و در ایالتهای دیگر نامبردهشده بهترتیتب ۴۸.۶ و ۴۷.۸ درصد آرا کسب کرده است.
یکی از نکات حائز اهمیت در رقابتهای انتخاباتی ایالات متحده این است که شاید رئیسجمهور منتخب برنده بیشترین تعداد آرای مردمی در کشور نباشد زیرا پس از رای مردم آمریکا، این ایالتها و سیستم «کالج الکترال» است که پیروز نهایی را اعلام میکند.
با در نظرگیری بیشترین آرای الکترال در این ایالتهایی که جهتگیری حزب مشخصی ندارند، بهترتیب میتوان ابتدا به ایالت پنسیلوانیا با ۱۹ رای الکترال، سپس ایالتهای جورجیا و کارولینای شمالی با ۱۶ رای الکترال، ایالت میشیگان با ۱۵ رای الکترال، ایالت آریزونا با ۱۱ رای الکترال، ایالت ویسکانسین با ۱۰ و سپس ایالت نوادا با کمترین میزان یعنی ۶ رای الکترال اشاره کرد.
برای مثال، اگر «دونالد ترامپ» یا «کامالا هریس» در انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۴ تعداد مشخصی رای دریافت کنند، میزان رای در پیروزی نهایی آنها تاثیرگذار نیست بلکه تعداد آرای الکترالی که در هر ایالت کسب میکنند، برای آنها سرنوشتساز خواهد بود که از میان این هفت ایالت کلیدی، قاعدتا پنسیلوانیا با ۱۹ رای الکترال از اهمیت بالایی برخوردار است.
انتهای پیام