به گزارش خبرگزاری تسنیم، علی اکبر الوندیان دبیر انجمن سیمان امروز در نشست خبری با بیان اینکه صنعت سیمان، صنعتی است که در صورت محدودیت انرژی برق و گاز میتواند از سوخت مازوت استفاده کند و در سالهای گذشته نیز در زمان محدویت انرژی از سوخت مازوت استفاده کرده است، گفت: اما در سال جاری با محدودیت مازوت نیز مواجه شدهایم بر همین اساس در سال جاری کارخانههای سیمان برای تامین سوخت مازوت به ماهشهر و بندرعباس هدایت میشوند این موضوع با توجه به بعد مسافت هزینه تامین مازوت را برای اغلب کارخانهها افزایش میدهد.
وی افزود: در مهرماه امسال محدودیت مصرف گاز برای صنایع سیمانی با 20 درصد آغاز شد و هفته بعد به 50 درصد افزایش یافت و اکنون این محدودیت به 80 درصد رسیده است.
الوندیان با اشاره به موضوع محدودیت برق کارخانه های سیمان در نیمه اول امسال، بیان داشت: محدودیت برق صنایع سیمان در سال جاری از اواسط خرداد ماه آغاز و تا اواسط شهریور ادامه داشت. در سال جاری نیز وضعیت تامین برق نسبت به سال گذشته نامناسبتر بود.
وی تصریح کرد: با توجه به تجربیاتی که در سالهای گذشته در خصوص محدودیت برق داشتهایم به این نتیجه رسیده ایم که در ماههایی از سال که محدودیت برق وجود ندارد، کلینکر بیشتری تولید کنیم تا در ماههایی که با کمبود برق مواجه هستیم از این محصول برای تولید سیمان استفاده کنیم بنابراین در اردیبهشت امسال حدود 7 میلیون و 600 هزار تن کلینکر توسط کارخانه های سیمان تولید شده است. اما با توجه به محدودیت برق تولید کلینکر در خرداد ماه کاهش یافت و در مرداد ماه به تولید 2 میلیون و 800 هزار تن رسیدیم که این موضوع ناشی از تاثیر نامطلوب محدودیت برق در تولید بوده است.
دبیر انجمن سیمان تصریح کرد: نکته قابل توجه آنکه 8 واحد ما در مناطق پرمصرف شامل سیمان تهران، آبیک، شمال، فارس، دورود، اصفهان، سپاهان و گیلان سبز اجازه مصرف مازوت ندارند که در حال مذاکره با سازمان حفاظت محیط زیست هستیم تا مشکل این واحدها حل شود و تحت نظارت خودشان مازوت مصرف کنند و مجدد سازمان محیط زیست وضعیت آلایندگیمصرف مازوت را اندازه گیری کند؛ در صورت عدم تأمین سوخت این واحدها در تولید سیمان با مشکل جدی مواجه خواهیم شد.
وی ادامه داد: تمایلی به استفاده از مازوت نداریم زیرا حمل گران است اما به هر حال باید با موضوع مازوت سوزی علمی برخورد شود زیرا به طور کلی سیمان برای مصرف مازوت طراحی شده است زیرا سیمان با دمای بالا تولید و مواد مازوت جذب مواد سیمان میشود و آلایندگی ایجاد نمیکند.
دبیر انجمن سیمان افزود: متأسفانه امسال ما محدودیت مازوت هم داریم و گفته اند صرفاً از بندر ماهشهر و بندرعباس مازوت را تأمین کنیم در حالی که هزینههای حمل بسیار بالاست و در صورت عدم تأمین سوخت از نزدیک ترین انبارهای نفت، با خطر عدم تأمین سوخت کارخانجات مواجه خواهیم شد. البته محدودیت گاز تا پایان اسفند ادامه دارد و در صورت تأمین مازوت از مناطق دوردست، ریسک تولید بالا میرود.
الوندیان عنوان کرد: صنعت سیمان نیازمند انرژی پایدار است و رسیدن انرژی به قیمت واقعی و صرفه جویی در بخش خانگی یک مساله ضروری است که باید مدیریت شود.
وی تاکید کرد: سیمان 2 درصد هزینه را به بخش ساخت و ساز تحمیل می کند که هزینه قابل توجهی نیست.
دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان با اشاره به تولید سیمانهای نوین و آمیخته، گفت: این موضوع در کشور ما آغاز شده که سهم صرف سوخت پایین است که نیاز به شتاب در این عرصه داریم.
وی ادامهداد: در بورس انواع مختلف سیمان عرضه شده است که تنوع بسیاری دارد، باید سهم سیمان آمیخته را افزایش دهیم که به دوام ساختمان و کاهش مصرف سوخت کمک می کند و در همین راستا با نهادهای مربوطه تعامل برقرار کردهایم.
انتهای پیام/