شناسهٔ خبر: 69520624 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: باشگاه خبرنگاران جوان | لینک خبر

اگر احکام به درستی اجرا شوند بسیاری از جرم‌ها تکرار نمی‌شوند

رئیس کل دادگاه‌های عمومی و انقلاب تهران با تاکید بر اهمیت اتقان آرای قضایی، گفت: اگر احکام به‌جا و به درستی اجرا شوند بسیاری از تکرار جرم‌ها و نقض قوانین و مقررات را شاهد نخواهیم بود.

صاحب‌خبر -

ربیع‌الله قربانی در مراسم آیین تودیع و معارفه سرپرست مجتمع قضایی بعثت تهران با تاکید بر تکریم ارباب رجوع در مجتمع‌های قضایی، گفت: این مهم نباید به عنوان یک شعار تلقی شود بلکه باید در عمل مراجعین به نحو شایسته شاهد انجام آن باشند. تکریم مراجعین نه تنها موجب افزایش اعتماد عمومی به دستگاه قضایی می‌شود، بلکه احساس امنیت و آسایش را در جامعه تقویت می‌کند.

وی ادامه داد: یکی دیگر از ضرورت‌های تکریم مراجعین که از اهمیت بالایی برخوردار است، تقویت واحد ارشاد و معاضدت قضایی است که می‌تواند به پیشگیری از بروز مشکلات جدی‌تر در آینده کمک کند. مردم باید براحتی در مجتمع‌های قضایی شهر تهران بتوانند از ارشادات لازم بهره‌مند شوند.

قربانی افزود: حضور مستمر و میدانی مدیران قضایی محاکم تهران در مساجد و ملاقات‌های مردمی باعث بهبود کیفیت خدمات و ارتقای رضایت عمومی می‌شود و این امکان را به مردم می‌دهد تا به راحتی سوالات و نگرانی‌های خود را مطرح کنند و در فرآیند دادرسی مشارکت داشته باشند. نارضایتی‌ها اغلب به مدیرانی برمی‌گردد که کمتر با مردم در ارتباط هستند و هرچه مدیران محاکم بیشتر با مردم ارتباط داشته باشند رضایتمندی بیشتر خواهد شد. 

رئیس کل دادگاه‌های عمومی و انقلاب تهران در بخش دیگری از صحبت‌های خود به ضرورت استفاده از سامانه هوشمند و دادرسی الکترونیک و آنلاین پرداخت و بیان کرد: مجتمع قضایی بعثت به عنوان یک مجتمع حقوقی وکیفری از اهمیت بالایی در بین مجتمع‌های قضایی برخوردار است که باید با توانمندی که در همکاران قضایی و فضای که در این مجتمع فراهم است در استفاده از سامانه‌های هوشمند و دادرسی الکترونیک و آنلاین و بدون کاغذ پیشرو باشد؛ که بتوانیم از مزایای افزایش سرعت رسیدگی، دسترسی آسان به اطلاعات، بهبود شفافیت و پاسخگویی، کاهش خطا‌های انسانی، تسهیل تعاملات در این مجتمع بهره ببریم.

رئیس کل محاکم تهران اظهار کرد: قضات باید با هدف حل و فصل واقعی اختلافات، تمام تلاش خود را به کار گیرند و به جای صدور قرار‌های شکلی، به دنبال راهکار‌های اصولی برای مختومه کردن پرونده‌ها از طریق صلح و سازش باشند. این تغییر نگرش در نهایت می‌تواند منجر به کاهش ورودی پرونده‌ها و تسریع در فرآیند رسیدگی شود و شرایطی را فراهم کند که عدالت به طور مؤثرتری در جامعه برقرار گردد.

قربانی در اهمیت استفاده قضات از ظرفیت قانونی مجازات‌های جایگزین حبس در محاکم تهران بیان کرد: استفاده از تاسیسات حقوقی نظیر تعلیق مجازات، پابند الکترونیک و آزادی مشروط، راهکار‌های مؤثری برای کاهش هزینه‌ها و جمعیت کیفری در زندان‌ها به شمار می‌روند. این روش‌ها نه تنها به مجرمان این امکان را می‌دهند که در محیطی کمتر محدودکننده به زندگی خود ادامه دهند، بلکه فرصتی برای بازسازی اجتماعی و حرفه‌ای آنها نیز فراهم می‌کنند. این تاسیسات حقوقی نه تنها به بهبود شرایط اجتماعی مجرمان کمک می‌کند بلکه سیستم قضایی را نیز به سمت رویکردی منعطف و کارآمدتر سوق می‌دهد.

رئیس کل دادگاه‌های عمومی و انقلاب تهران در ادامه گفت: در راستای ساماندهی اجرای احکام حقوقی اقدامات خوب و گام‌های ارزشمندی در مجتمع قضایی بعثت و محاکم برداشته شده است، اما برای رسیدن به وضعیت مطلوب نیاز به کار بیشتری داریم. کارکنان اداری، دادورزان، قضات اجرای احکام و سرپرستان مجتمع‌های قضایی باید از سامانه‌های هوشمندی که برای اجرای احکام تعریف شده بیشتر استفاده کنند. 

وی افزود: استفاده از سامانه‌های هوشمند اطلاعات مالی محکوم‌علیه (سهام) می‌تواند قضات را در اتخاذ تصمیمات دقیق‌تر و مؤثرتر یاری کند. این اطلاعات به کاهش خطاها، افزایش دقت در اجرای احکام، کاهش مراجعه مردم به اجرای احکام و کاهش نوبت دهی الکترونیک منجر می‌شود.

رئیس کل محاکم تهران با اشاره به راه اندازی دادگاه‌های صلح در شهر تهران تاکید کرد: صلح و سازش به عنوان یک رویکرد اولیه در رسیدگی به پرونده‌ها، نه تنها به کاهش ورودی پرونده‌ها کمک می‌کند، بلکه زمینه‌ساز حل و فصل سریع‌تر و عادلانه‌تر دعاوی می‌گردد. 

وی گفت: اگر بخواهیم فرهنگ صلح و سازش در کنار محاکم همچنان بصورت رسمی و غیر رسمی فعالیت داشته باشد، لازمه آن تقویت شورا‌های حل اختلاف است. با راه اندازی دادگاه‌های صلح، اجرای عدالت مردم محور بهتر از گذشته در جامعه نهادینه و عملی می‌شود.

رئیس کل محاکم تهران گفت: یکی از ضرورت‌ها و نیاز‌های اساسی در محاکم که باید بیش از هرچیز خود را نشان دهد اتقان آرای قضایی است. صدور احکامی که در محکمه انجام می‌شود اگر بجا و صحیح صادر شود و بدرستی اجرا گردد بسیاری از تکرار جرم‌ها و نقض قوانین و مقررات را شاهد نخواهیم بود. انتظار می‌رود سرپرستان مجتمع‌ها در بحث اتقان آرا قضایی شرایطی فراهم کنند که همکاران در فضایی صمیمی و علمی در جلسات و نشست‌های قضایی به تبادل نظر حقوقی و اشتراک تجربیات خود بپردازند و آرای خود را تجزیه و تحلیل کنند. این امر باعث می‌شود نقاط ضعف و قدرت خود را بشناسند و به افزایش دانش و توانمندی‌های خود کمک کنند.

رئیس کل دادگاه‌های عمومی و انقلاب تهران با اشاره به شعب کیفری در مجتمع قضایی بعثت به تکالیف و تعامل بیشتر دادگاه و دادسرا با وجود تفاوت‌های که دارند پرداخت و گفت: این دو مرجع قضایی با هدف مشترک اعمال ضمانت اجرای کیفری برای تحقق عدالت و تأمین امنیت عمومی تلاش می‌کنند؛ که با نوجه به نقش خاص خود در فرآیند دادرسی انسجام و وحدت میان آنها ضروری است. 

وی افزود: با تقویت تعامل و هم‌افزایی بین دادگاه و دادسرا، امکان رسیدگی به پرونده‌ها به صورت دقیق‌تر و سریع‌تر فراهم می‌شود. این امر موجب می‌شود که مردم احساس امنیت بیشتری داشته باشند و از سلامت و شفافیت در روند قضایی اطمینان حاصل کنند. 

در این آیین با حضور رئیس کل، معاونین قضایی ستادی رئیس کل محاکم، قضات دادگاه و دادسرا، شهردار منطقه ۱۶، فرماندهان کلانتری‌های این حوزه قضایی و همکاران این مجتمع با اهدای لوح از زحمات ارزشمند ناصر علی پور تقدیر به عمل آمد و علی ناصر کلی وند با دریافت ابلاغ خود از رئیس کل دادگاه‌های عمومی و انقلاب تهران به عنوان سرپرست جدید مجتمع قضایی، بعثت معارفه شد.

منبع: ایسنا

برچسب‌ها: