شناسهٔ خبر: 69518705 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان | لینک خبر

نوجوانان زنجانی در فهرست تاییدشدگان اتحادیه بین‌المللی نجوم برای اکتشاف سیارک‌ها

اعضای نوجوان مرکز علوم و نجوم کانون پرورش فکری استان زنجان با تلاش و پشتکار خود توانستند در پویش جست‌وجوی جهانی سیارک‌ها در تابستان ۱۴۰۲ نام خود را در لیست تاییدشدگان نهایی اتحادیه بین‌المللی نجوم ثبت کنند.

صاحب‌خبر -

به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون استان زنجان؛ به نقل از لیدا اکبری که در گزارشی ابراز داشت: اعضای نوجوان مرکز علوم و نجوم طی تلاش‌های مستمر و داده کاوی‌های نرم افزاری در پویش جستجوی جهانی سیارک‌ها در تابستان ۱۴۰۲ توانستند نام خود را در لیست نهایی تایید شدگان توسط اتحادیه بین المللی نجوم فهرست بندی کنند.

مسئول مرکز علمی فرهنگی هنری علوم و نجوم زنجان در ادامه ابراز داشت: سیارک‌ها اجرامی هستند که در مناطق خاصی از منظومه شمسی با رعایت اصول‌مداری به دور خورشید در حال حرکت هستند و ممکن است برخی از آنها به دلیل احتمال برخوردشان در آینده به سیاره زمین برای ما خطرناک باشندبا شناسایی زودهنگام چنین سیارک‌هایی می‌توان به روش‌های مختلف تهدیدشان را رفع کرد.

پویش ملی جست‌وجوی سیارک که در ایران از سال ۱۳۹۳ آغاز شده است، حرکتی علمی است تا با تکیه بر توان علمی، همه شهروندان علاقمند به شرکت در یک پروژه علمی، بتوانند سیارک‌های جدید را از میان صدها نقطه نورانی که در قالب عکس‌هایی خام از طریق داده‌های تلسکوپ پن استارز است را شناسایی کنند.

این پویش ملی  که در ایران همگام با سایر کشورها برگزار می‌شود و تیم علمی کانون پرورش فکری استان زنجان نیز با مشارکت اعضای فعال نوجوان و علاقمندان به حوزه نجوم و اکتشافات فضایی با سرگروهی فاطمه افشاراحمدی به عنوان مسئول تیم کانون کاووشگران کیهان از استان زنجان در این پویش شرکت نمودند و توانستند در مرحله دوم پس از یک سال تاییدیه نهایی اتحادیه بین المللی نجوم را دریافت نمایند.

اکبری گفت: تایید شدگان نهایی پویش سال ۱۴۰۲، پس از بررسی‌های تکمیلی طی  چند روز گذشته انتخاب شدند و  خوشبختانه در این میان نام نوجوانان مرکز علوم و نجوم به نام محمد زلفخانی و سید علیرضا موسوی با مربیگری  فاطمه افشاراحمدی در میان لیست نهایی تایید شدگان به چشم می‌خورد.

طبق برآوردهای اتحادیه ی بین المللی نجوم سیارک ثبت شده باید برای بار دوم طی ۷ تا ۱۰ روز آینده رصد شود. اگر چنین باشد، تشخیص توسط مرکز داده پردازی این اتحادیه به وضعیت موقت تغییر می‌کند.

 اکتشافات سیارکی با وضعیت موقت برای سال‌ها در پایگاه داده این برنامه نگهداری می‌شوند تا زمانی که تعداد کافی مشاهدات برای تعیین کامل مدار وجود داشته باشد. این فرآیند معمولاً ۶ تا ۱۰ سال طول می‌کشد، در این مرحله سیارک نام گذاری شده و  توسط اتحادیه بین المللی نجوم فهرست بندی می شود. سیارک های نام گذاری شده در این مرحله را به نام توسط کاشفان شهروند-دانشمند آنها نام می برند. سیارک مورد نظر در مرکز علوم و نجوم زنجان با نام LPM۱۳۸۲ نامگذاری شد و با همین نام در لیست نهایی مرحله دوم اتحادیه بین المللی نجوم ثبت شده و طی سال‌های آینده مراحل رصدی تکمیلی این اجرام توسط رصدخانه پن استارز برگزار خواهد شد.

فهرست شدن نام منجمان و مربیان مرکز علوم و نجوم کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در میان مراکز علمی معتبر دنیا افتخاری دیگر در حوره نجوم و ستاره شناسی برای کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان زنجان رقم زد.

نوجوانان زنجانی در فهرست تاییدشدگان اتحادیه بین‌المللی نجوم برای اکتشاف سیارک‌ها

نوجوانان زنجانی در فهرست تاییدشدگان اتحادیه بین‌المللی نجوم برای اکتشاف سیارک‌ها