نورنیوز-گروه بین الملل: شبکه تلویزیونی سیانان در مطلبی به طرح ادعای تقلب از سوی «دونالد ترامپ» چند روز مانده تا زمان برگزاری انتخابات ریاستجمهوری آمریکا پرداخت و تلاشهای این نامزد حزب جمهوریخواه را سبب مسمومکردن اعتماد مردم و بهخطر افتادن جمهوریت در ایالاتمتحده دانست.
به گزارش این شبکه، در آستانه برگزاری انتخابات ریاستجمهوری در آمریکا و در بحبوحه رقابت فشرده میان ترامپ و کامالا هریس معاون رئیسجمهوری، نامزد حزب جمهوریخواه روز پنجشنبه در یک گردهمایی مدعی شد که مداخله الهی در انتخابات هفته آینده وی را حتی در ایالتهای به ظاهرا دموکرات مانند «کالیفرنیا»، پیروز انتخابات خواهد کرد.
به نوشته این رسانه آمریکایی، اینگونه اظهارات ترامپ نشان میدهد که وی چگونه از طرح ادعاهای دروغین در مورد تقلب در انتخابات، وارد مرحله دیگری از سخنان پوچ و بیهوده شده است.
سیانان این مرحله را فراتر از اغراق و غلو دانسته و میافزاید: ترامپ که چهار سال پیش واقعیت آرای دهها میلیون آمریکایی را با ادعای طرح تقلب در انتخابات تغییر داد، حالا تهدید شومی دیگر را متوجه انتخابات ۲۰۲۴ ساخته و میراثی از بی اعتمادی را با گذشت چهار سال پس از خروج از کاخ سفید تداوم میبخشد.
این شبکه تلویزیونی ادعاهای ترامپ در مورد امکان تقلب در انتخابات پیش رو را بسیار شدیدتر از چهار سال پیش دانسته و خاطرنشان کرده است: ترامپ که روزهای پایانی دولت خود را به تاریکترین دوران تاریخ مدرن آمریکا بدل کرده بود، اکنون بار دیگر در حال مسموم کردن اعتماد جامعه نسبت به انتخابات دیگر است. به گونهای که روز پنجشنبه با حضور در «نیومکزیکو» با طرح ادعای دروغین حمایت تمام قد مردم این ایالت در سال های ۲۰۱۶ و ۲۰۲۰، گفت: «اگر میتوانستیم خدا را از بهشت پایین بیاوریم و او رایها را میشمرد، ما در این ایالت و کالیفرنیا پیروز میشدیم، شما فقط باید آرا را صادقانه نگه دارید».
سیانان یادآوری میکند: ادعاهای دروغین ترامپ در مورد حمایت تمام قد نیومکزیکو از وی در سال های ۲۰۱۶ و ۲۰۲۰ در حالی است که وی در هر دو انتخابات، رای مردم این ایالت را بدست نیاورد و ادعاهای این نامزد حزب جمهوریخواه در مورد پیروزی در کالیفرنیا به عنوان یکی از پایگاههای دموکرات نیز بیپایه و اساس است.
این شبکه در عین حال طرح این دست ادعاها از سوی رئیسجمهوری سابق را بخشی از یک راهبرد روشن و عمدی دانسته و معتقد است: ترامپ می خواهد در برابر چشمان میلیونها رای دهنده این تصور را ایجاد کند که در انتخابات روز سه شنبه هم تقلب میشود.
نویسنده استدلال میکند که ترامپ با این سخنان قصد دارد در صورت شکست دوباره، زمینه را برای چالشهای حقوقی فراهم کرده و سبب خشم حامیان خود شود. وی همچنین همراه با رسانههای محافظه کار طرفدار خود، سعی در القای پیروزی دارد و میخواهد اینگونه جلوه دهد که هرگونه پیروزی هریس ناشی از تقلب و دستکاری آرا خواهد بود.
این رسانه نزدیک به دموکراتها، تلاشهای فزاینده ترامپ را با هدف از بین بردن اعتبار انتخابات ۲۰۲۴، بهعنوان «طرح ب» این نامزد حزب جمهوریخواه دانسته که در صورت شکست از آن برای تضعیف پیروزی هریس استفاده کند.
سیانان در همین زمینه گزارشی منتشر و به طرح برخی جزئیات از آنچه که "طرح بی ترامپ" و همرهانش دانسته، پرداخته است.
براساس این گزارش که بخشی از آن به تازگی منتشر شده، برخی از همان فعالانی که تلاش کردند پیروزی جو بایدن را در سال ۲۰۲۰ باطل اعلام کنند، اکنون در حال ساختن یک طرح گام به گام برای تضعیف نتایج انتخابات ۲۰۲۴ در صورت شکست مجدد ترامپ هستند.
گفته می شود، ترامپ و مقامات کمیته ملی جمهوریخواهان به طور فزایندهای در حال طرح ادعای تقلب در ثبت نام برای رای گیری در ایالت کلیدی پنسیلوانیا هستند. ترامپ در این ایالت که گفته میشود پس از ۷۰۰ ثبتنام مشکوک برای رای دهی، مورد بررسی و تحقیق قرار گرفته، بدون در نظر گرفتن اعلام مقامات ایالتی، خود مشغول طرح ادعای تقلب است.
جاش شاپیرو فرماندار دموکرات پنسیلوانیا روز چهارشنبه هفته گذشته پس از طرح این ادعاها به سیانان گفت: «دونالد ترامپ میخواهد دوباره از همان شیوه بازی استفاد کند و با هرج و مرج، در سیستم ما شکاف و هراس ایجاد کند».
در ایالت کارولینای شمالی نیز نزدیکان ترامپ فعال هستند؛ ایالتی که به دلیل وقوع طوفان هلن در چند هفته پیش بسیار بر سر زبان ها افتاد و حالا اندی هریس از اعضای جمهوریخواه مجلس نمایندگان که به دلیل مواضع تند و افراطیش شناخته میشود، شمارش آرای الکترال کالج این ایالت را پیش از شمارش آرای رای دهندگان بسیار منطقی دانسته و گفته است طوفان هلن که خرابی ها و ویرانی های بسیاری به بار آورد، ممکن است کار را برای برخی از رایدهندگان دشوار کند.
وی اگرچه اندکی پس از این اظهارات آن را خارج از چارچوب دانست اما این نگرانی ها را برانگیخت که برخی ایالتهای جمهوری خواه ممکن است آرای رای دهندگان را نادیده بگیرند و ترامپ را پیروز آن ایالت بخوانند.
در یک مورد دیگر، گلن یانکین فرماندار ویرجینیا نیز با این توجیه که یک هزار و ۶۰۰ رای دهنده این ایالت غیرشهروند هستند، از طریق مجوز دادگاه عالی ایالات متحده، آرای اعلام شده را باطل کرد.
نگارنده در پایان با برشمردن موارد یاد شده، تلاشهای رئیسجمهوری سابق برای ایجاد شک و تردید در انتخابات را سبب کاهش اعتماد رای دهندگان دانسته و با مراجعه به نتایج یک نظرسنجی جدید از سوی سیانان که این هفته منتشر شد، نتیجه گیری کرده است: شیطنتهای ترامپ باعث شده تا ۷۳ درصد رای دهندگان در مورد رفتار احتمالی وی پس از برگزاری انتخابات دچار تردید شده و تنها کمتر از ۳۰ درصد فکر می کنند که نامزد جمهوریخواه نتایج انتخابات را به صورت مسالمت آمیز میپذیرد.
سی ان ان در انتها تاکید کرده است: از آنجاکه طول عمر یک دموکراسی به حفظ اعتماد مردم بستگی دارد، هرگونه خدشه دار شدن این اعتماد می تواند توافق میان حاکمان و جامعه به عنوان قلب جمهوریت را به خطر اندازد.
∎