شناسهٔ خبر: 69501702 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: باشگاه خبرنگاران جوان | لینک خبر

سرشماری کشاورزی با امنیت غذایی گره خورده است

رئیس مرکز آمار گفت: سرشماری کشاورزی بسیار حائز اهمیت است به طوریکه با امنیت غذایی گره خورده است.

صاحب‌خبر -

غلامرضا گودرزی، رئیس مرکز آمار در افتتاحیه سرشماری عمومی کشاورزی گفت: اولین فرمان رئیس‌جمهور کشور، فرمان سرشماری عمومی کشاورزی بود و پس از ابلاغ در مدت کمتر از ۳ ماه امکانات سرشماری فراهم شد.

او با بیان اینکه سرشماری کشاورزی بسیار اهمیت دارد، افزود: موضوع سرشماری بواسطه آنکه با امنیت غذایی گره خورده بسیار حائز اهمیت است.

گودرزی ادامه داد: سرشماری کشاورزی، مقدمه و آزمایشی برای کار بزرگ‌تر سرشماری نفوذ و مسکن در سال ۱۴۰۵ خواهد بود.

رئیس مرکز آمار افزود: در مرکز آمار در تلاشیم تا آمار‌های تولیدی، حرفه‌ای و تخصصی به دور از هرگونه جانبداری باشد. ما در مرکز آمار، آمار را حق الناس می‌دانیم و اگر در اطلاع‌رسانی اشتباه شود، ما مقصر هستیم.

گودرزی گفت: سرشماران باید صحه صدر آمار‌ها را جمع‌آوری کنند و انتطار ما از کشاورزان همکاری نزدیک با سرشماران است.

برنامه‌ریزی صحیح، مستلزم ارائه آمار و اطلاعات دقیق بهره‌برداران

در ادامه حمید پورمحمدی، رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور گفت: حدود ۴ میلیون کشاورز داریم که معیشت آنها وابسته به این است که اطلاعات دقیقی در اختیار ما قرار دهند تا برنامه‌ریزی درستی داشته باشیم.

به گفته او، نیاز‌های کشاورزان باید مشخص باشد تا دولت بتواند برای آنها و سپس محصولاتشان برنامه‌ریزی کند چراکه به واسطه آسیب‌ها، درآمد کشاورزان دچار مشکل می‌شود؛ بنابراین داشتن اطلاعات درست کمک می‌کند تا حمایت‌های بهتری انجام دهیم.

پورمحمدی ادامه داد: کسانی که به کشاورزان مراجعه می‌کنند، کارشناسان مرکز آمار هستند و به‌جز دریافت اطلاعات صحیح نیت دیگری ندارند.

او افزود: آمارگیران با قشر بزرگی از کشاورزان کار دارند و از آنجا که زبان آمارگیران تخصصی است باید با صبوری با کشاورزان برخورد کنند تا آمار درست دریافت شود. در غیر این صورت آمار‌ها دچار اشکال خواهد شد و به دنبال آن تمام برنامه‌ریزی‌ها دچار مشکل می‌شود.

معاون رئیس‌جمهور با اشاره به حمایت تمامی دستگاه‌ها و ارگان‌ها از آمارگیران، گفت: اگر این پشتیبانی رخ ندهد باز هم ممکن است آماری که به دست می‌آید درست نباشد.

او با بیان اینکه آمار، سنگ بنای برنامه‌ریزی و هدف‌گذاری است، گفت: از آمارگیران و کشاورزان تقاضا داریم حتی در مورد یک داده کوچک هم سهل‌انگاری نکنند و برنامه‌ریزان باید بدانند که آمار دقیقی در اختیار آنها قرار می‌گیرد تا بتوانیم از بخش کشاورزی به درستی حمایت کنیم.

رئیس سازمان برنامه و بودجه با بیان اینکه ما با سرنوشت و معیشت حدود ۴ میلیون کشاورز سروکار داریم، افزود: کشاورزان تصور می‌کنند که آمارگیران از مالیات یا تأمین اجتماعی مراجعه کردند، در نتیجه نیاز است تا آمارگیران اعتماد کشاورزان را جلب کنند.

پورمحمدی گفت: سرشماری از ۱۲ آبان آغاز شده و به مدت ۴۵ روز ادامه خواهد یافت و در اردیبهشت ماه سال آینده نتایج اطلاع رسانی خواهد شد، درنتیجه امیدواریم که گزارش مرکز آمار ایران شاهد یک نتیجه قابل قبول باشد که مورد مراجعه تمامی ارگان‌ها و حتی سازمان‌های بین‌المللی شود.