به گزارش ایرنا از روابط عمومی شهرداری اصفهان، علی حاجیان روز شنبه افزود: احیای قبور ۳۰ ساله باید با رضایت خانواده متوفی باشد تا بتوان از این قبور استفاده مجدد شود و به آنها اجازه داده شده است که بتوانند با ایجاد طبقاتی دیگر از خانواده فرد متوفی در همان محل خاکسپاری کنند.
وی ادامه داد: این اقدام بهصورت اختیاری و صرفاً با تقاضا و درخواست بستگان قانونی فرد خاکسپاری شده انجام میشود.
مدیرعامل سازمان آرامستانهای شهرداری اصفهان بیان داشت: خاکسپاری در قطعات فاز یک و تبدیل قبور سنتی و یک طبقه به قبور پیش ساخته چند طبقه از مزایای این اقدام است.
وی تصریح کرد: با توجه به گذشت بیش از ۴۰ سال از آغاز به کار آرامستان باغ رضوان و دفن فوتشدگان در این آرامستان، پس از مراجعات متعدد مردمی، دستورالعمل استفاده مجدد از قبور دارای متوفی با قدمت بالای ۳۰ سال (شمسی و قمری) تدوین، تصویب و به اجرا درآمد.
حاجیان تاکید کرد: یکی از مهمترین مزایای این طرح حفظ محیط زیست با جلوگیری از توسعه و گسترش آرامستان، احداث فازهای جدید و استفاده از اراضی بکر طبیعی، پراکندگی در دفن اموات و کاهش ازدحام جمعیت در قطعات فازهای ۲ و سه و کاهش بار ترافیک قطعههای جدیدالاحداث و تراکم برگزاری مجالس بزرگداشت فوت شدگان است.
وی ادامه داد: احیا و رونقبخشی به قطعات فاز یک آرامستان باغ رضوان، بهرهبرداری و استفاده شهروندان از ساختمانها، امکانات، تأسیسات و تجهیزات ایجاد شده در محیط فعلی آرامستان و تمرکز بر ارائه خدمات بهصورت کیفی از دیگر مزایای این طرح است.
مدیرعامل سازمان آرامستانهای شهرداری اصفهان اضافه کرد: قیمت ساخت این قبور نسبت به خرید قبر در قطعات قدیمی بسیار کمتر است و البته در این قطعات قبری برای خرید وجود ندارد.
به گزارش ایرنا، آرامستان باع رضوان با با دارا بودن سه بخش(فاز) شامل قطعات یک تا ۴۵ ، ۵۰ تا ۶۶ و ۷۰ تا ۸۹، یک هزار و ۲۵۰ هکتار مساحت دارد که اکنون ۳۰۵ هکتار آن مورد استفاده قرار می گیرد.
در باغ رضوان قطعات ایثارگران ( جانبازان و خانواده شهدا)، نامآوران (مشاهیر و هنرمندان) و احیاگران (اهداکنندگان عضو) و قطعه اتباع که بیشتر مربوط به افاغنه ساکن شهر اصفهان هستند و به ۲ قسمت شیعه و سنی تقسیم شده است، وجود دارد؛ فاز یک باغ رضوان از قطعات یک تا ۴۵، فاز دو از قطعه ۵۰ تا ۶۶ و فاز سوم از قطعه ۷۰ تا ۸۹ و بیشتر را شامل میشود.