به گزارش خبرگزاری بسیج از همدان، کامران رحمتی شادباد در آیین افتتاحیه دفتر انیستیتو ملی شهر خلاق در شهرستان نهاوند اظهار کرد: با افتتاح دفتر مرکزی انستیتو شهرخلاق، زمینه پیوستن شهرستان نهاوند به مجموعه شهرهای خلاق سازمان یونسکو فراهم خواهد شد.
وی با اشاره به مفهوم خلاقیت در شهر خلاق، عنوان کرد: در وهله اول، خلاقیت یک مفهوم کلی و جهشی در تفکر و اندیشه است. عنصر اصلی خلاقیت به معنای بازبینی و نو شدن است. به این معنا که راهحل و سبک مدیریت شهری متناسب با نیازهای روز، متحول شدن و از نیروی خلاقیت در حل مشکلات شهری استفاده شود.
مدیرعامل انستیتو شهر خلاق کشور با اشاره به دو عنصر اصلی موثر در مبحث خلاقیت، افزود: اساسیترین شاخصها در بحث خلاقیت، آزادی و اعتماد است، به این منظور که به افراد بااستعداد و خلاق کشور که ایده نو و مبتکرانه دارند، اطمینان پیدا کرده و با آسودگی خاطر به ایدهپروری بپردازند و برای پیشرفت و خلاقیت شهر خود تلاش کنند.
وی با اشاره به ارکان اصلی یک شهر خلاق، اظهار کرد: در شهر خلاق چهار رکن اصلی وجود دارد که شامل خلاقیت، دانایی، صنایع خلاق و اقتصاد داناییمحور است و این چهار رکن باید به کمک یکدیگر بتوانند در بهتر شدن محیط و شرایط زندگی در شهر خلاق تاثیرگذار باشند و شهر خلاق باید بتواند افراد خلاق مانند هنرمندان، پژوهشگران و متخصصان حوزههای مختلف را جمعآوری کرده و پرورش دهد.
رحمتی با اشاره به نقطه کانونی شهر خلاق، بیان کرد: در موضوع شهر خلاق، مسئله فرهنگ نقطه کانونی محسوب میشود، به طوری که فرهنگ باید شکلدهنده اقتصاد کلان شهری ما باشد و در قرن حاضر مدیران شهری باید به سه مقوله احیای شهر، صنایع خلاق شهر و مدیریت خلاقانه شهر توجه ویژه داشته باشند تا در آینده، شهر خلاق گرفتار مشکلات فقر و محرومیت نشود.
وی گفت تاکنون ۱۴شهر به این شبکه ی ملی پیوستند و در صدد این هستیم تا پایان سال۱۴۰۴ تمام شهرهای کشور را در واقع مراکز استانها و شهرهای بزرگ را عضو این شبکه داشته باشیم و بتوانیم به تحقق اهداف شهرهای خلاق کمک کنیم که در کشور عضو شبکه جهانی یونیسکو شوند و بتوانن با شهرهای جهانی در کل دنیا رقابت کنند ، از کشور های مختلف گردشگر و سرمایه گذارهای خصوصی جذب کنند و برای مردم ان شهر ارزش افزوده و ثروت افرینی داشته باشند تا کیفیت زندگی و رضایت مندی شهروندان افزایش پیدا کند.
مدیرعامل انستیتو شهر خلاق کشور افزود: هفت ویژگی که یونسکو اعلام نموده در حوزههای موسیقی، ادبیات، رسانه، خوراکی، طراحی شهری، صنایع خلاق و صنایع دستی هستند که در ایران ۵ شهر فعلاً با توجه به ظرفیتهای خود عضو یونسکو شدهاند (شهر اصفهان و بندرعباس در حوزه صنایع دستی-شهر کرمانشاه و رشت در حوزه خوراکی و شهر سنندج در حوزه موسیقی خلاق هستند).
وی در ادامه گفت: امیدواریم که با تلاش همه مسئولین در شهرستان نهاوند و ظرفیتهای بیشماری که در این شهر وجود دارد نهاوند نیز ششمین شهر خلاق کشور معرفی شود.
رحمتی افزود: همه ما باید تلاش کنیم و از ظرفیتهای موجود شهرستان نهاوند مانند گردشگری، صنایعدستی، صنایع غذایی، ابنیه تاریخی و … در راستای پیشرفت شهرستان و معرفی شهر خلاق بهره لازم را ببریم.
* ایده شهر خلاق یکی از مباحث جدید در برنامهریزی شهری است
شهردار نهاوند نیز گفت: شهر نهاوند به عنوان ایده شهر خلاق به نمایندگی از سازمان یونسکو در ایران معرفی شده است و در صورت تصویب، نقش زیادی در توسعه شهرستان خواهد داشت.
مجید یوسفینوید اظهار کرد: ایده شهر خلاق یکی از مباحث جدید در برنامهریزی شهری است که با توجه به ظرفیتها و ایدههای خلاقانهای که طی سه سال اخیر در شهر نهاوند اجرا شده، این شهر بهعنوان ایده شهر خلاق به نمایندگی سازمان یونسکو در ایران اعلام میشود.
وی تصریح کرد: فلسفه شهر خلاق این است که همیشه در یک مکان ظرفیتهای خلاقی وجود دارد و باید شرایط به گونهای باشد که مردم فکر و برنامهریزی کنند و در استفاده از فرصتها ابتکار عمل داشته باشند.
شهردار نهاوند ادامه داد: برای تصویب نهاوند بهعنوان شهر خلاق مستندات لازم به انستیتو شهر خلاق ارسال شد تا مقدمات لازم برای تصویب آن فراهم شود.
وی افزود: تاکنون فقط شش استان موفق به گرفتن عنوان «شهر خلاق» از سوی یونسکو شدهاند که درصورت تصویب این شهر، نهاوند نخستین شهر خلاق کشور خواهد بود.
به گفته وی، بهتر شدن محیط زندگی و ارتقای کیفیت زندگی شهروندان از مزایای این طرح است و همچنین پایههای شهر خلاق را میتوان در سه زمینه اقتصاد، فرهنگ و مکان در نظر گرفت.
یوسفینوید به امتیازات دیگر شهر خلاق اشاره کرد و گفت: هر شهر با ثبت در شبکه شهرهای خلاق در سطح جهان شناخته میشود که این امر جذب گردشگر، سرمایه خارجی و رونق بیشتر آن شهر را در پی دارد که در نتیجه از لحاظ اقتصادی در مسیر پایداری گام برمیدارد.
وی تاکید کرد: اعلام نهاوند بهعنوان شهر خلاق، اقدامی زیرساختی برای توسعه شهر و جذب سرمایهگذار در بخشهای مختلف است و باعث میشود این منطقه در سطح جهانی نیز شناخته شود.
شهردار نهاوند با تشریح طرحهای خلاقانهای که طی سه سال اخیر در شهر اجرا شده، اضافه کرد: یکی از برنامههای ما تبدیل تهدیدها به فرصت بوده که باعث رونق اقتصادی در مناطق و محلات حاشیهای شده است.
وی ایجاد پارکهای محلهای از جمله پارک صخرهای خادم الرضا (ع)، طرح ایجاد پارک بزرگ نوحآوند و ایجاد سایت بازیافت زباله را ازجمله طرحهای خلاقانه شهر نهاوند برشمرد.
یوسفینوید خاطرنشان کرد: ایجاد این طرحها در مناطقی صورت گرفته که به لحاظ محیطی توانسته فرصتهای اقتصادی را برای ساکنان منطقه فراهم کند.
* ۲۲ هکتار به فضای سبز شهر نهاوند افزوده شده است
رئیس شورای شهر نهاوند نیز با بیان اینکه خدا را شاکریم که شهرداری و شورای شهر نهاوند در طول ۳ سالی که از دوره ششم شورای شهر نهاوند میگذرد کارهایی انجام داده است که رضایت مردم و مسئولین را در پی داشته است، اظهار کرد: حدود ۲۲ هکتار به فضای سبز شهر نهاوند افزوده شده است که پارک فرامطقهای نهاوند، پارک صخرهای دو خواهران، پارک بادام و پارکهای محلهای دیگر از جمله این فضاهای سبز هستند.
صفیالله خرم آبادی افزود: وقتی مردم در بحث عمرانی اقناع شدند شهرداری و شورای شهر نهاوند به دنبال مسائل بزرگتری قدم برداشتند و اولین قدم انتخاب شهروند برگزیده بود که جشنوارهای برگزار و به زودی نتیجه آن اعلام خواهد شد، دومین قدم معرفی شهر نهاوند به عنوان شهر خلاق یونسکو بود.
وی تصریح کرد: اینکه شهر نهاوند به عنوان شهر خلاق یونسکو معرفی شد خبر خوبی برای نوجوانان و جوانان ما است چرا که وقتی یک شهر در رتبه شهرهای خلاق در سازمان یونسکو قرار میگیرد یعنی مردم و جوانان آن شهر استعدادهای بالقوهای دارند که میشود با برنامهریزی آن استعدادها را به فعلیت لازم رساند.
رئیس شورای شهر نهاوند گفت: مژده خوبی برای نوجوانان و جوانان است که بیایند در عرصههای مختلف خودشان را نشان دهند.
وی بیان کرد: یکی از مزیتهای معرفی شهر نهاوند به عنوان شهر خلاق این است که توجه گردشگران خارجی را به این شهر جلب میکند و گردشگران خارجی و داخلی به این شهر گسیل داده میشوند و باعث میشود که اقتصاد این شهر هم رونق پیدا کند و وقتی که اقتصاد این شهر رونق پیدا کرد و پویا شد جوان بیکاری در سطح شهر نمیماند و سطح زندگی مردم بالا میرود.
در حاشیه این مراسم بخشهایی از فعالیتها و خلاقیتهای شهر نهاوند در حوزههای عمرانی، صنایع دستی، مبل و منبت، پسماند و بازیافت، فرش و گلیم، محصولات کشاورزی، هنر لاستیکی، سوغات نهاوند و... در معرض دید بازدیدکنندگان قرار گرفت.
انتهای پیام/