شناسهٔ خبر: 69493008 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: جوان | لینک خبر

ترامپ سناریوی تقلب را کلید زد

صاحب‌خبر -

جوان آنلاین: رئیس‌جمهور پیشین امریکا که پس از طرح تقلب در دور قبلی انتخابات، مجموعه‌ای از تنش را در این کشور رقم زد و پس از ورود به عرصه رقابت‌های انتخاباتی ۲۰۲۴، هم احتمال تقلب را مطرح کرده بود، در بحبوحه رقابت در ایالت پنسیلوانیا گفت که در این انتخابات تقلب رخ می‌دهد و از مقامات قانونی خواست وارد عمل شوند. 
تاکنون بیش از ۶۲ میلیون امریکایی، رأی زودهنگام خود را برای انتخابات ۵ نوامبر ۲۰۲۴ (۱۵ آبان ۱۴۰۳) به صندوق‌های رأی انداخته‌اند. چند روز مانده به انتخابات ریاست جمهوری امریکا، اکونومیست، کامالا هریس، نامزد دموکرات را پیروز انتخابات می‌داند. شبکه خبری سی. ان. ان هم بر مبنای پیشتاز بودن هریس، او را روی کرسی ریاست جمهوری آینده امریکا نشانده است. این برآورد‌ها اگرچه چندان نشانی از قطعیت ندارند، اما باعث آشفتگی دونالد ترامپ، نامزد جمهوریخواه شده‌اند، به طوری که با وجود ادامه رقابت در ایالت مهم پنسیلوانیا که نتیجه در آن ایالت می‌تواند نقش مهمی در تعیین رئیس‌جمهور بعدی امریکا داشته باشد، ترامپ موضوع تقلب گسترده در ایالت پنسیلوانیا را مطرح کرده است. او که در سال ۲۰۲۰ هم با زیر سؤال بردن نتیجه نهایی انتخابات، پیروزی جو بایدن رقیب دموکراتش را ناشی از تقلب دانست، درباره ایالت پنسیلوانیا گفت: «در ابعادی گسترده که تا کنون دیده نشده در پنسیلوانیا تقلب صورت می‌گیرد. مچ‌شان را هم می‌گیرند و مجریان قانون باید همین حالا وارد عمل شوند.» کامالا هریس طی یک سخنرانی در نوادا از ترامپ به عنوان فردی یاد کرد که شخصیت بی‌ثباتی دارد و در سایه تسلط وسواس انتقام‌جویی، درغم به سر می‌برد و به دنبال قدرتی کنترل نشده است. 


 امریکایی‌های مضطرب از نتیجه انتخابات
این اظهارات که به طور ضمنی برخی گمانه‌زنی‌ها درباره تکرار سناریوی تقلب را پررنگ می‌کند، در فضایی مطرح می‌شود که نتایج نظرسنجی آسوشیتدپرس و مرکز تحقیقاتی نورک که روز جمعه منتشر شد، نشان داد که ۶۹ درصد بزرگسالان در امریکا از مبارزات انتخاباتی ناامید شده و رقابت‌های انتخاباتی آن‌ها را نگران کرده است. بر اساس نتایج این نظرسنجی، برخی گروه‌ها حتی از انتخابات سال ۲۰۲۰ اضطراب بیشتری را تجربه می‌کنند. حدود هشت نفر از هر ۱۰ دموکرات گفتند نگران سه‌شنبه آینده روز برگزاری انتخابات سراسری هستند که نسبت به حدود ۷۵ درصد قبل اندکی افزایش داشته است. نظرسنجی برگزار شده مرکز افکار عمومی «لوول» در دانشگاه ماساچوست و شرکت افکارسنجی یوگاو نشان داد هریس بر ترامپ در ایالت‌های تعیین‌کننده میشیگان و پنسیلوانیا برتری داشته در حالی که ترامپ در ایالت کلیدی کارولینای شمالی بر رقیب دموکراتش برتری کسب کرده است. طبق نتایج این نظرسنجی ۴۹ درصد پاسخگویان از معاون رئیس‌جمهور امریکا در میشیگان حمایت کردند، در حالی که ۴۵ درصد از رئیس‌جمهور سابق امریکا حمایت کردند. در ایالت پنسیلوانیا هریس همچنین برتری کسب کرد، اما این برتری بسیار اندک و معادل یک درصد بود. آرای او در پنسیلوانیا ۴۸درصد در برابر ۴۷درصد که ترامپ را برگزیدند، بود. رئیس‌جمهور جمهوریخواه سابق امریکا در ایالت کلیدی کارولینای شمالی بر رقیب دموکراتش برتری ۲درصدی نشان داده و ۴۷ درصد حمایت کسب کرد، در حالی که ۴۵ درصد از هریس حمایت کردند. نظرسنجی ایالت میشیگان با پرسش از ۶۰۰ رأی‌دهنده احتمالی در این ایالت در بازه زمانی ۱۶ تا ۲۴ اکتبر با ضریب خطای ۵/۴ درصد برگزار شد. در ایالت پنسیلوانیا نیز نظرسنجی با پرسش از ۸۰۰رأی‌دهنده احتمالی در این ایالت در بازه زمانی ۱۶تا ۲۳ اکتبر با ضریب خطای ۷/۳ درصد صورت گرفت. در نهایت نظرسنجی در ایالت کارولینای شمالی نیز با پرسش از ۶۵۰ رأی دهنده احتمالی در بازه ۱۶ تا ۲۳ اکتبر و با ضریب خطای ۲/۴ درصد برگزار شد. همچنین، نتایج نظرسنجی جدید اطلس اینتل نشان می‌دهد، دونالد ترامپ در شش ایالت از هفت ایالت سرنوشت‌ساز، از هریس جلوتر است. بر این اساس، ترامپ با ۵/۳ درصد در آریزونا، ۴/۳ درصد در جورجیا، ۷/۲ درصد در پنسیلوانیا، ۲/۱ درصد در میشیگان، ۹/۰ درصد در نوادا و ۵/۰ درصد در ویسکانسین از کامالا هریس پیشی گرفته است. در کارولینای شمالی، تنها ایالت از هفت ایالتی که هریس را پیشتاز نشان می‌دهد، معاون رئیس‌جمهور فعلی با ۵/۰ درصد از نامزد جمهوریخواهان جلوتر بود.