شناسهٔ خبر: 69484081 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایکنا | لینک خبر

هفت روز با فرهنگ و ادب

از رونمایی دو تقریظ رهبری معظم تا روشنای آفتاب قیصر امین‌پور

انتشار دو تقریظ مقام معظم رهبری بر کتاب‌های «ایستگاه خیابان روزوِلت» و «پائیز آمد» در حوزه ادبیات مقاومت؛ قیصر امین‌پور بی‌تقابترین شاعر معاصر؛ تاریخ شفاهی دفاع مقدس رمان نوین ایران و معرفی تمدن کشور به واسطه ادب از عناوین مهم هفته جاری در حوزه فرهنگ و ادب این هفته است.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایکنا؛ هفته‌ای که سپری شد به سبب انتشار دو تقریظ مقام معظم رهبری بر کتاب‌های حوزه ادبیات دفاع مقدس و ادبیات مقدس در آستانه هفته «بسیج دانش‌آموزی»؛ انتشار خبر شهادت «هاشم صفی‌الدین»؛ سالروز شهادت شهید حسین فهمیده و آغاز «هفته نوجوان» و سالروز درگذشت زنده‌نام قیصر امین‌پور در بطن و متن خود به‌ویژه از حیث رویدادهای مرتبط با فرهنگ، ادب و کتاب هفته‌ای بسیار پُرخبر بود.

از جمله این عناوین می‌توان به جبهه مقاومت استمرار راه انبیای الهی است؛ معرفی تمدن کشور به واسطه ادب توصیه جدی رهبری؛ رمان نوین ایران حاصل تاریخ‌ شفاهی مقاومت؛ پیوستن ۵۷ نشر به پویش «راویان سرزمین زیتون»؛ ملال و تکرار آسیب مهم رویدادهای ادبی؛ برگزاری دهمین جشنواره «شعر انقلاب»؛ انتشار فراخوان کنگره شعر «فخر ایران»؛ برگزاری جشنواره «شعر علوی» با رنگ و بوی بین‌المللی؛ رسیدن دانشجویان «از شریف تا لس‌آنجلس» به «هشت‌بهشت»؛ برگزاری مراسم بزرگداشت ژولیده نیشابوری؛ زبان‌ها و گویش‌های ایرانی، نمایان‌گر تاریخ و تفکر مردمان تمدن‌ساز ایران‌زمین؛ انتشار دیوان حافظ به زبان صربی با مقدمه رهبر معظم انقلاب؛ درگذشت پژوهشگر فرهنگستان زبان و ادب فارسی؛ تخفیف ۲۴۰ عنوان کتاب به مناسبت «هفته نوجوان»؛ اهدای ۸۱ نسخه خطی، چاپ سنگی و سربی به کتابخانه مرکزی تبریز؛ انتخاب دبیر بیست‌ودومین جشنواره «کتاب و رسانه» و امکان شرکت در جشنواره کتابخوانی رضوی با «شاد» و «بله» اشاره کرد.

در ادامه گزیده‌ای از این رخدادها و رویدادهای خبری ایکنا در هفته جاری ارائه شده است.

از رونمایی دو تقریظ رهبری تا روشنای آفتاب قیصر امین‌پور

انتشار تقریظ رهبر انقلاب بر دو کتاب ادبیات مقاومت

تقریظ رهبر معظم انقلاب بر کتاب «ایستگاه خیابان روزوِلت»؛ نوشته محمد محبوبی روایتی از تسخیر لانه جاسوسی آمریکا با استفاده از اسناد به دست آمده از سفارت، 9 آبان در مؤسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی منتشر شد.

متن تقریظ رهبر انقلاب اسلامی بر کتاب «ایستگاه خیابان روزولت» به این شرح است:

«بسمه‌تعالی

این، گزارشی متقن و پرفایده از یک حادثه‌ی مهم در تاریخ انقلاب یعنی تسخیر لانه‌ی جاسوسی در سال ۵۸ است.

این کتاب پُرکننده‌ یکی از خلأهای رسانه‌ای و تبلیغاتی ما است. ما به جنگ روایت‌ها در پیکارهای جهانی توجه لازم را نکرده‌ایم و دشمنان و بدخواهان ما از غفلت ما بهره برده و بسیاری از حوادث را وارونه نشان داده‌اند.

باید از نویسنده‌ این کتاب و تلاش ارزشمندش قدردانی شود، به خاطر اقدام هشیارانه‌اش در این عرصه‌ مهم. نثر کتاب روان و رسا و تحقیق و تحلیل‌های آن منطقی و صادقانه و قانع‌کننده است.
ـ نام انتخاب شده برای کتاب عالی است. مهرماه ۱۴۰۳»

از رونمایی دو تقریظ رهبری تا روشنای آفتاب قیصر امین‌پور

همچنین دیگر تقریظ حضرت آیت‌الله خامنه‌ای بر کتاب «پاییز آمد»؛ روایت زندگی خانم فخرالسادات موسوی و سردار شهید احمد یوسفی؛ فرمانده واحد مهندسی-رزمی سپاه ناحیه زنجان در مراسم شانزدهمین پاسداشت ادبیات جهاد و مقاومت؛ 29 مهر در زنجان منتشر شد.

متن تقریظ رهبر انقلاب اسلامی بر این کتاب به شرح زیر است:

«بسمه‌تعالی

عشقی آتشین، عزمی پولادین و ایمانی راستین چهره‌نگار زندگی این دو جوان است که با نگارشی زیبا و رسا در این کتاب تصویر شده است. این نیز از همان روایات صادقانه است که شنیدن و خواندن آن امثال این حقیر را خجالت‌زده می‌کند و فاصله‌ نجومی‌شان با این مجاهدان واقعی را آشکار می‌سازد.»

از رونمایی دو تقریظ رهبری تا روشنای آفتاب قیصر امین‌پور

جبهه مقاومت استمرار راه انبیای الهی است

نشست ادبی «عزیز خدا؛ شهید» در گرامیداشت نام و خاطره «شهید سیدهاشم صفی‌الدین» و «شهید عباس نیلفروشان»؛ ۴ آبان؛ با حضور جمعی از شاعران حوزه ایران فرهنگی به میزبانی گروه بین‌المللی هندیران برگزار شد.

سیدسلمان صفوی، نویسنده و رئیس آکادمی مطالعات لندن در این نشست با بیان آنکه تقابل سپاه نور و ظلمت در تاریخ واقعه‌ای مستمر است گفت: انبیای الهی، پیشوایان اقامه آزادی و قسط هستند «لیقوم الناس بالقسط». جبهه مقاومت استمرار راه انبیای الهی است.

وی با تاکید برآنکه سردار عباس نیلفروشان «ستاره شفقِ طلوعِ سرخ آزادی» است تصریح کرد: مردی از سلاله داود(ع) در مقابل جالوت، موسی(ع) در مقابل فرعون. هرجا فرعونی است در مقابل، موسایی است. «لکل فرعرن موسی». منازعه موسی و فرعون «نوعیه» هنوز زنده است.

برای قرائت مشروح این نشست و همچنین خوانش نوسروده‌های شاعران حاضر در این محفل ادبی، می‌توانید به اینجا مراجعه کنید.

از رونمایی دو تقریظ رهبری تا روشنای آفتاب قیصر امین‌پور

«قیصر» بی‌نقاب‌ترین شاعر معاصر است

اسماعیل امینی؛ دبیر پیشین جشنواره شعر فجر، دوست و همکار شاعر «دستور زبان عشق؛ قیصر امین‌پور» به مناسبت 8 آبان سالروز درگذشت این شاعر بزرگ و ماندگار ادبیات معاصر کشورمان به گفت‌وگویی تفصیلی با «ایکنا» بر بلندای خصوصیات و میراث ادبی این شاعر بر ادبیات کشورمان نشست.

امینی در بخشی از این گفت‌وگو با اشاره به آنکه قیصر امین‌پور شاعری است که هم به‌ لحاظ «زبان» و هم «جهان‌نگری»؛ شعر بی‌نقاب سروده است تصریح کرد: یعنی تلاش چندانی ندارد برای آنکه پسند روزگار یا پسند قشر خاصی را در سرایش اشعارش در نظر بگیرد و به ‌همین سبب می‌توان این ادعا را با قدرت مطرح کرد که شعر قیصر امین‌پور «شعر مردم» است. این موارد چنان است که اگر فردی قیصر امین‌پور را ندیده باشد نیز با خوانش اشعار او درمی‌یابد که تمام نگاه، تمرکز و دغدغه او، دغدغه مردمان روزگاری است که با آنها در حال گذران زندگی بوده است. درواقع شعرهای او به صمیمی‌ترین زبان ممکن سروده شده است.

وی ادامه داد: درمورد «جهان‌نگری» او نیز می‌توان همین مؤلفه را مطرح کرد؛ یعنی جهان‌نگری زنده‌نام امین‌پور آنگونه نیست که پسند روزگار را بازتاب داده باشد. آنچه را که خود درک و حس کرده و به نظرش رسیده که تمرکز بر این جهان‌نگری مهمتر از دیگر دغدغه‌های روزگار است را در شعرش منعکس کرده‌ است.

مشروح این گفت‌وگو در اینجا قابل دسترسی و مطالعه است.

از رونمایی دو تقریظ رهبری تا روشنای آفتاب قیصر امین‌پور

معرفی تمدن کشور به واسطه ادب توصیه جدی رهبری است

مراسم رونمایی از پوستر «نهمین کنگره ملی شعر و داستان ایثار» به همراه کتاب «مجموعه ایثار» با حضور سردار یعقوب سلیمانی، معاون فرهنگی آموزشی بنیاد شهید و امور ایثارگران، ۸ آبان برگزار شد.

سردار سلیمانی، معاون فرهنگی آموزشی بنیاد شهید و امور ایثارگران در این نشست با اشاره به آنکه یکی از توصیه‌های رهبری در شناساندن و ترویج فرهنگ و تمدن ایران اسلامی استفاده از بستر شعر و داستان به ویژه در حوزه دفاع مقدس است، گفت: در واقع شعر و داستان در طول قرن‌ها یکی از مهم‌ترین ثروت‌های ما ایرانیان به شمار می‌آید.

وی افزود: شعر در جریان مبارزات پیروزی انقلاب اسلامی، اولین هنری بود که صاحب تشکل شد. در واقع اولین سکوی هنر انقلاب را تشکیل داد و در طول سال‌های دفاع مقدس، شوری پرطنین در میان رزمندگان ایجاد کرد.

این مقام مسئول در بنیاد شهید اظهار کرد: بخش اصلی کنگره در این دوره شعر و داستان است که با تأکیدی که مقام معظم رهبری بر داستان داشتند، امسال به کنگره داستان هم افزوده شد.

از رونمایی دو تقریظ رهبری تا روشنای آفتاب قیصر امین‌پور

رمان نوین ایران حاصل تاریخ‌ شفاهی مقاومت است

مجتبی رحماندوست؛ نویسنده، جانباز دوران جنگ تحمیلی، نماینده ادوار مختلف مجلس و دبیرکل پیشین جمعیت دفاع از ملت فلسطین به مناسبت اتفاقات اخیر، استمرار قساوت‌های رژیم صهیونیستی در کشتار و شهادت مردم مظلوم فلسطین و لبنان و همچنین شهادت تنی چند از رهبران و فرماندهان حزب‌الله و حماس؛ در گفت‌وگوی تفصیلی با ایکنا به اهمیت «ادبیات مقاومت» برای ثبت این جنایت‌ها و معرفی میراث «محور مقاومت» برای نسل‌های آینده پرداخت.

رحماندوست در بخشی از این گفت‌وگو با بیان آنکه معتقدم حرکت بزرگ اجتماعی مانند انقلاب هیچ‌گاه تثبیت نخواهد شد مگر آنکه با ادبیات خود را مطرح کند و جا بیندازد. انقلاب ما با «ادبیات انقلاب و دفاع مقدس» تثبیت ‌شده است تصریح کرد: البته به این مسئله نیز اعتقاد دارم که متناسب با انقلاب اسلامی و عظمت دفاع مقدس در این حوزه کار نشده است.

وی خاطرنشان کرد: در این ‌میان آثار مرتبط به «تاریخ شفاهی» غلبه و چربش بیشتری نسبت ‌به دیگر گونه‌های ادبی دارد. البته که به شخصه معتقدم که تاریخ شفاهی جنگ در کشورمان تاریخ شفاهی دفاع مقدس، مقاومت و پایداری؛ رمان نوین ایران به شمار می‌رود و شناخته می‌شود.

برای مطالعه متن کامل این گفت‌وگو می‌توانید به اینجا مراجعه کنید.

از رونمایی دو تقریظ رهبری تا روشنای آفتاب قیصر امین‌پور

پیوستن ۵۷ نشر به پویش «راویان سرزمین زیتون»

۵۷ نشر از ناشران سراسر کشور به پویش «راویان سرزمین زیتون» پیوستند. نشرهای «آبرنگ»، «تراث»، «براق»، «ابراهیم هادی»، «پازینه» و روایت فتح از جمله این ناشرانی هستند که با پیوستن به این پویش، دست یاری هم‌کیشان خویش را به گرمی فشرده‌اند.

پویش «راویان سرزمین زیتون» برای تقویت تولید کتاب با موضوع فلسطین و یاری‌رسانی به ناشران لبنان توسط مجمع ناشران انقلاب اسلامی راه‌اندازی شده و پذیرای پیوستن دیگر ناشران کشور است.

از رونمایی دو تقریظ رهبری تا روشنای آفتاب قیصر امین‌پور

ملال و تکرار آسیب مهم رویدادهای ادبی

مصطفی محدثی‌خراسانی؛ شاعر و منتقد ادبی به مناسبت برگزاری «نهمین کنگره ملی شعر و داستان ایثار» اظهار داشت: بسیاری از رویدادهای ادبی که در کشور برگزار می‌شود، بیماری تکرار و روزمرگی را دارند. این رویدادها برای اینکه به چنین حالتی گرفتار نشوند، باید برگزارکنندگان اصلی آنها مدیرانی باشند که دغدغه خودشان این باشد که نخواهند کار تکراری انجام دهند. اگر چنین دغدغه‌ای باشد، می‌توانند آن را به شورای کارشناسی منتقل کنند و بگویند که کاری متفاوت می‌خواهیم که بتواند نسل امروز که اینهمه رویدادهای متفاوت و رنگارنگ می‌بیند، اقناع کند ولی به این دلیل که عمده مدیران فرهنگی ما در قالب خاصی تربیت شده‌اند، دچار این معضل هستیم.

وی افزود: اگر کنگره‌ها و جشنواره‌های شعر به صورت اتوماتیک برگزار شوند، انرژی موجود در شعرها را هم می‌گیرند و با ملال‌آوری خودشان تأثیر شعر را هم کم می‌کنند.

از رونمایی دو تقریظ رهبری تا روشنای آفتاب قیصر امین‌پور

برگزاری دهمین جشنواره «شعر انقلاب»

میلاد عرفان‌پور، مدیر مرکز آفرینش‌های ادبی، با اعلام اینکه دهمین جشنواره «شعر انقلاب» از اواخر آبان آغاز و تا پایان سال به گام نهایی خود خواهد رسید، شعار این رویداد را «شعر انقلاب، شعر زندگی» اعلام کرد.

وی افزود: شعر انقلاب شعری‌ است در همه ساحت‌ها و میدان‌های موضوعی با رنگ و بوی تعهد به گفتمان انقلاب اسلامی. این جشنواره که سال گذشته همراه با جشنواره داستان انقلاب برگزار شده بود امسال به‌ صورت مستقل و جدا از بخش داستان برگزار خواهد شد که این تغییر به‌ منظور افزایش تمرکز بر شعر و رعایت جایگاه آن به‌ عنوان هنر اول ایران‌زمین، صورت‌ گرفته است.

از رونمایی دو تقریظ رهبری تا روشنای آفتاب قیصر امین‌پور

انتشار فراخوان کنگره شعر «فخر ایران»

فراخوان پنجمین کنگره ملی شعر «فخر ایران» گرامیداشت یاد و خاطره دانشمند هسته‌ای و صنعت دفاعی کشور، شهید محسن فخری‌زاده منتشر شد.

کنگره فخر ایران که هرسال با محوریت دستاوردها و ویژگی‌های شهید فخری‌زاده پذیرای آثار شاعران است، توسط وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح برگزار می‌شود.

محورهای این کنگره شامل «شهید فخری زاده»، «کابوس اسرائیل»، «روحیه ولایت‌مداری شهید»، «روحیه ایستادگی، مقاومت و استکبارستیزی شهید»، «تلاش‌های ماندگار علمی و عملی ایشان»، «طبع شاعرانه ایشان» و «سبک زندگی ایرانی اسلامی» است.

آثار منتخب کنگره در کتابی منتشر و اختتامیه آن ٦ آذر با حضور مقامات کشوری و لشکری برگزار خواهد شد.

از رونمایی دو تقریظ رهبری تا روشنای آفتاب قیصر امین‌پور

برگزاری جشنواره «شعر علوی» با رنگ و بوی بین‌المللی

فراخوان چهاردهمین جشنواره بین‌المللی «شعر علوی» به‌تازگی در موضوعات و بخش‌های مختلف منتشر شده است.

این دوره از جشنواره شعر علوی در گستره بین‌المللی برگزار می‌شود و شاعران فارسی‌زبان می‌توانند از تمام کشورها در آن شرکت کنند.

چهاردهمین دوره جشنواره شعر علوی در دو بخش اصلی و ویژه برگزار می‌شود. موضوعات بخش اصلی شامل «برداشت از خطبه‌ها، نامه‌ها و حکمت‌های نهج‌البلاغه و سیره‌ حضرت امیرالمؤمنین علی (ع) در حوزه‌های حکمرانی، فرهنگ، اخلاق، عدالت اقتصادی و اجتماعی و برداشت‌های آزاد شاعرانه» است و موضوعات بخش ویژه، شعر نبوی و اشعاری است که با موضوع پیامبر گرامی اسلام (ص) و سیره آن حضرت سروده شده‌اند.

از رونمایی دو تقریظ رهبری تا روشنای آفتاب قیصر امین‌پور

رسیدن دانشجویان «از شریف تا لس‌آنجلس» به «هشت‌بهشت»

معاونت فرهنگی سازمان جهاد دانشگاهی تهران، کتاب «از شریف تا لس‌آنجلس» را برای پنجمین دوره مسابقات مجازی کتابخوانی دانشجویی «هشت‌بهشت» انتخاب و معرفی کرد.

این کتاب خاطرات سیدمجتبی عطاردی از ۵۰۰ روز اسارت در آمریکا است.

از رونمایی دو تقریظ رهبری تا روشنای آفتاب قیصر امین‌پور

برگزاری مراسم بزرگداشت ژولیده نیشابوری

مراسم بزرگداشت شاعر آئینی و انقلابی، زنده‌یاد محمدحسن فرح‌بخشیان (استاد ژولیده نیشابوری) شامگاه سوم آبان با سخنرانی حسین قرایی؛ مدیرکل روابط عمومی رسانه ملی و با حضور آحاد مردم، خزایی نماینده مردم ورامین قرچک و پیشوا در مجلس شورای اسلامی و مسئولان شهرستان ورامین برگزار شد.

استاد ژولیده نیشابوری در بحبوحه انقلاب از حامیان امام خمینی(ره) بود و با اشعار روشنگرانه‌ای که بعد از سخنرانی امام در مدرسه فیضیه سرود، به زندان افتاد. وی در مجموع بیش از ۴ سال از عمر خود را در زندان گذراند و در این اثنا بود که آیت‌الله طالقانی تخلص «ژولیده» را برای او برگزید.

از رونمایی دو تقریظ رهبری تا روشنای آفتاب قیصر امین‌پور

زبان‌ها و گویش‌های ایرانی، نمایان‌گر تاریخ و تفکر مردمان تمدن‌ساز کشورمان است

آیین رونمایی دانشنامه برخط «زبان‌ها و گویش‌های ایرانی»، ششم آبان در مرکز دائره‌المعارف بزرگ اسلامی برگزار شد.

کاظم موسوی‌بجنوردی، رئیس مرکز دائره‌المعارف بزرگ اسلامی، گفت: سرزمین کهن ایران با فرهنگ و تمدنی چندهزار ساله، گنجینه‌ای از تنوع زبانی و گویشی است که در جهان کم‌مانند است. زبان‌ها و گویش‌های ایرانی در سراسر جغرافیای ایران فرهنگی، نمایان‌گر تاریخ و تفکر مردمانی است که در این حوزه زیسته‌اند.

عبدالمجید ارفعی، پژوهشگر و متخصص زبان‌های باستانی «اَکَدی» و «ایلامی» و «خوانش‌گر گِل‌نبشته‌های تخت جمشید» بود که گفت: امیدوارم این دانشنامه وادارمان کند این زبان را حفظ کنیم و آلوده نکنیم.

وی افزود: خودم از گویش‌ها بسیار استفاده می‌کنم تا به شناخت زبان ایلامی کمک کنم. همچنین از واژه‌های گویشی استفاده می‌کنم زیرا نیازی نیست با واژه‌های عربی فضل‌فروشی کنیم و کلمات فارسی را با جمع عربی به‌کار ببریم.

متن کامل این گزارش در اینجا قابل مطالعه و دسترسی است.

از رونمایی دو تقریظ رهبری تا روشنای آفتاب قیصر امین‌پور

انتشار دیوان حافظ به زبان صربی با مقدمه رهبر معظم انقلاب

«دیوان حافظ» با مقدمه‌ای مزین به بیانات ارزشمند رهبر معظم انقلاب به همت رایزنی فرهنگی کشورمان در صربستان منتشر و روانه بازار نشر کتاب صربستان و منطقه بالکان شد.

مقدمه دیوان حافظ مزین به گزیده‌ای از بیانات ارزشمند و عمیق رهبر فرزانه انقلاب اسلامی حضرت آیت‌الله خامنه‌ای است که سال ۱۳۶۷ در آیین گشایش کنگره جهانی حافظ ایراد شده بود.

این اثر، دومین چاپ از دیوان حافظ به زبان صربی است و مانند چاپ اول بر اساس ترجمه استاد مشهور بوسنیایی «بچیر جاکا» توسط «اسلوبودان بلاژو جوروویچ» شاعر از بلگراد، سازگار با زبان صربی است.

از رونمایی دو تقریظ رهبری تا روشنای آفتاب قیصر امین‌پور

درگذشت پژوهشگر فرهنگستان زبان و ادب فارسی

فرزین غفوری، نویسنده، پژوهشگر و عضو هیئت علمی فرهنگستان زبان و ادب فارسی و از اعضای گروه واژه‌گزینی فرهنگستان در ۵۰ سالگی از دنیا رفت و ۸ آبان به خاک سپرده شد.

محمدجعفر یاحقی، شاهنامه‌پژوه و استاد زبان و ادبیات فارسی به مناسبت این ضایعه و فقدان یکی از اعضای فرهنگستان زبان و ادب فارسی سوگنامه‌ای برای فرزین غفوری در صفحه شخصی خود مطلبی با عنوان «جوان بود و از گوهر نامدار» منتشر کرد.

از رونمایی دو تقریظ رهبری تا روشنای آفتاب قیصر امین‌پور

تخفیف ۲۴۰ عنوان کتاب به مناسبت «هفته نوجوان»

کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به مناسبت «هفته نوجوان» ۲۴۰ عنوان از کتاب‌های سایت دیجی‌کانون را با تخفیف عرضه می‌کند. این طرح از ۸ آبان (سالروز شهادت محمدحسین فهمیده) تا ۱۳ آبان (روز دانش‌آموز) اجرا می‌شود.

علاقه‌مندان می‌توانند با مراجعه به سایت دیجی‌کانون https://digikanoon.ir/ و بهره‌مندی از این فروش ویژه کتاب‌های مورد نظر خود را خریداری کنند.

از رونمایی دو تقریظ رهبری تا روشنای آفتاب قیصر امین‌پور

اهدای ۸۱ نسخه خطی، چاپ سنگی و سربی به کتابخانه مرکزی تبریز

فریدون، فرخ و رعنا نخجوانی، نوادگان پسری مرحوم حسین نخجوانی از بانیان و اهداکنندگان اصلی کتابخانه ملی تبریز، در اقدامی خیرخواهانه و فرهنگی ۷۰ جلد نسخه خطی نفیس، ۵ جلد کتاب چاپ سنگی و ۶ جلد کتاب چاپ سربی را به کتابخانه مرکزی تبریز اهدا کردند.

از جمله نسخه‌های اهدایی ارزشمند می‌توان به جغرافیای بلاد و بحور متعلق به قرن هشتم هجری قمری، دیوان مهیار، دیوان ملهم تبریزی، نزهت القلوب، تاریخ عالم آرای عباسی و صحیفه سجادیه اشاره کرد.

از رونمایی دو تقریظ رهبری تا روشنای آفتاب قیصر امین‌پور

انتخاب دبیر بیست‌ودومین جشنواره «کتاب و رسانه»

سیاوش صلواتیان طی حکمی از سوی علی رمضانی، مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران به‌عنوان دبیر بیست‌ودومین دوره جشنواره کتاب و رسانه منصوب شد.

سیاوش صلواتیان عضو هیأت علمی دانشگاه صداوسیما است که دبیری جشنواره کتاب و رسانه در دوره بیستم‌ و بیست‌ویکم را که با هدف بازطراحی گسترده رویکردها و ساختار همراه بود، برعهده داشته است.

از رونمایی دو تقریظ رهبری تا روشنای آفتاب قیصر امین‌پور

امکان شرکت در جشنواره کتابخوانی رضوی با «شاد» و «بله»

محمدرضا هراتی، معاون توسعه کتابخانه‌ها و ترویج کتابخوانی نهاد از امکان شرکت در سیزدهمین جشنواره کتابخوانی رضوی از طریق برنامه‌های کاربردی «شاد» و «بله» با هدف دسترس‌پذیری و تسهیل فرآیند شرکت در مسابقات خبر داد.

وی ادامه داد: به منظور دسترسی آسان شرکت‌کنندگان به سامانه جشنواره، علاوه بر سامانه کتابخون  (www.ketabkhooon.ir)، همکاران ما در نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با همکاری صمیمانه مسئولین شبکه آموزشی دانش‌آموزان (شاد) و پیام‌رسان «بله» فرایند شرکت در مسابقات این جشنواره را تسهیل کرده‌اند.

سیزدهمین دوره جشنواره کتابخوانی رضوی با موضوع حیات مبارک امام رضا(ع) و بخش ویژه حیات طیبه حضرت رسول اکرم(ص) در سراسر کشور با زحمات کتابداران عزیز در حال برگزاری است.

از رونمایی دو تقریظ رهبری تا روشنای آفتاب قیصر امین‌پور

تازه‌های کتاب

یکی دیگر از اتفاقات ثابت و همیشگی رویدادهای خبری حوزه فرهنگ و ادب طی هر هفته، تازه‌های نشر و کتاب‌هایی است که توسط ناشران مختلف بعد از پشت سر گذاشتن مسیر پُر پیچ و خم نشر راه خود را به پیشخوان کتابفروشی‌های باز کردند.

در ادامه به معرفی اسامی برخی از این آثار تازه منتشر شده با محوریت دین، دفاع مقدس و مقاومت می‌پردازیم.

کتاب «عرفان و جادوی یهود» نوشته «مورین بلوم»، ویراسته «اولیور لیمون»، ترجمه هانیه خورشیدی، نوشین بی‌مثل شبستری و حسین علی‌جعفری و ویراسته فاطمه علی‌جعفری است که انتشارات حکمت و عرفان آن را منتشر کرده است.

کتاب «یازده زندگی؛ روایت‌هایی از بود و باش آوارگان فلسطینی در لبنان» مجموعۀ شرح‌حال‌های خودنوشت آوارگان فلسطینی کاری از موسسه مدرسه نوشتن، به کوشش محمد‌علی خالدی، ترجمه حبیب یوسف‌زاده و مقدمه‌ای از پرلا عیسی است که توسط انتشارات سوره مهر منتشر شده است.

کتاب «من شیرین ابوعاقله هستم» که توسط انتشارات امیرکبیر روانه بازار شده، با نگاهی جامع به زندگی و حرفه خبرنگاری «شیرین ابوعاقله»، خبرنگار فلسطینی شناخته ‌شده الجزیره، پرداخته است.

رمان «خار و میخک» که شرح زندگی فردی به نام «احمد» است توسط شهید «یحیی سنوار» در طول دوران اسارت خود در زندان «بئرالسبع» رژیم صهیونیستی و به زبان عِبری نوشته شده و به توصیف زندگی فلسطینی‌ها می‌پردازد. این کتاب با تهیه‌کنندگی سیدعلی میرطالبی‌پور و روایت حسن همایی به تازگی صوتی شده است و در پایگاه ایران صدا به صورت رایگان قابل دسترس است.

گزارش از امین خرمی

انتهای پیام