شناسهٔ خبر: 69476689 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: ایندیپندنت فارسی | لینک خبر

پنج روز مانده تا انتخابات آمریکا؛ شرایط کاملا برابر و پیش‌بینی‌ناپذیر نامزدها

آرای پنسیلوانیا می‌تواند تا حدود زیادی رئیس‌جمهوری آینده ایالات متحده را مشخص کند

صاحب‌خبر -

پس از هزینه کردن چهار میلیارد دلار برای کارزارهای انتخاباتی، دو تلاش برای ترور، کناره‌گیری یک رئیس‌جمهوری از نامزدی مجدد، دو مناظره بسیار مهم و حمایت‌های انتخاباتی چهره‌ها از تیلور سوییفت گرفته تا هولک هوگان، هنوز دقیقا مشخص نیست آمریکایی‌ها در انتخابات ۵ نوامبر قصد دارند چه کسی را به‌عنوان رئیس‌جمهوری بعدی خود انتخاب کنند.

در حالی که تا زمان برگزاری یکی از پرتنش‌ترین رقابت‌ها برای تصاحب کاخ سفید در تاریخ سیاسی مدرن آمریکا تنها پنج روزباقی مانده است، به نظر می‌رسد کامالا هریس و دونالد ترامپ در دو کفه یک ترازو برابر و متوقف مانده‌اند؛ توقفی که یا نشانه یک شکاف سیاسی اساسی در ایالات متحده و شکل گرفتن جامعه‌ای به‌شدت دوقطبی است یا از خطایی بزرگ در نظرسنجی‌ها خبر می‌دهد و نتیجه را تنها رای‌گیری ۵ نوامبر مشخص خواهد شد.

نتایج نظرسنجی‌های مختلف حاکی از آن است که کامالا هریس و دونالد ترامپ نسبت به یکدیگر کاملا در موقعیت ۵۰‌ــ۵۰ قرار دارند. به‌طور مثال طبق نظرسنجی فایننشال تایمز، هریس در سطح ملی یک درصد نسبت به ترامپ برتری دارد، اما رای‌گیری ملی در انتخابات ریاست‌جمهوری به هیچ‌وجه تعیین‌کننده نیست، زیرا برنده در مجمع الکترال تعیین می‌شود. همان‌طور که در سال ۲۰۱۶ نیز هیلاری کلینتون در سطح ملی آرای بسیار بیشتری از ترامپ به دست آورد، اما در نهایت، آرای ایالت‌های نوسانی و کلیدی موجب شد ترامپ به کاخ سفید برود.

رقابت در ایالت‌های کلیدی بسیار تنگاتنگ است. ترامپ با تکیه بر افزایشی اندک یا حاشیه‌ای در نظرسنجی‌ها توانسته است در شش ایالت از هفت ایالت نوسانی پیشتاز باشد، اما چهار مورد از این برتری‌ها زیر نیم درصد است و به‌راحتی می‌تواند خطای نظرسنجی باشد.

به گزارش فایننشال تایمز، تعیین‌کنند‌ه‌ترین ایالت پنسیلوانیا است که پرجمعیت‌ترین ایالت‌ نوسانی به حساب می‌آید و بیشترین تعداد آرا مجمع الکترال را دارد. هر دو حزب در ماه‌های اخیر بیشترین انرژی‌شان را برای اقناع رای‌دهندگان در پنسیلوانیا صرف کرده‌اند و در مجموع ۳۸۸ میلیون دلار تنها برای تبلیغات انتخاباتی در این ایالات هزینه شده است. با وجود این، پنسیلوانیا برای ترامپ و هریس همچنان حکم لبه چاقو را دارد و طبق مدل‌های پیش‌بینی، هر نامزدی که در پنسیلوانیا برنده شود، تقریبا ۹۰ درصد شانس دارد پیروز انتخابات ریاست‌جمهوری باشد.

فایننشال ریویو نوشته جای تعجب نیست که مدل‌های نظرسنجی هم این رقابت را به چشم یک فرصت طلایی می‌بینند. مثلا سه پیش‌بینی‌کننده برجسته شامل سیلور بولتن، اکونومیست و فایوترتی‌ایت همگی ترامپ را به‌عنوان رئیس‌جمهوری ۵۳ درصدی معرفی کرده‌اند. بر اساس داده‌های تحلیل‌شده فایننشال تایمز، پلفرم‌های شرط‌بندی و پیش‌بینی هم احتمال پیروزی ترامپ را حدود ۶۰ درصد می‌دانند، اما این بازارها نیز تحت تاثیر تعداد کمی از معامله‌گران بزرگ قرار گرفته‌اند.

وضعیت در سال‌های ۲۰۱۶ و ۲۰۲۰ چگونه بود؟

در سال‌های ۲۰۱۶ و ۲۰۲۰، ترامپ در نظرسنجی‌های ملی پیش از انتخابات از هیلاری کلینتون و جو بایدن، دو رقیبش، با اختلاف زیادی عقب بود، اما در هر دو مورد از نظرسنجی‌های ملی بهتر عمل کرد. امسال هم او در سطح ملی با اختلاف بسیار کمتری عقب است.

کارزار هریس خوش‌بین است که با دست‌کم نگرفتن محبوبیت ترامپ و افرایش تلاش‌ها در ایالت‌های سرنوشت‌ساز، پیروز شود. کلینتون سال ۲۰۱۶ در ایالت ویسکانسین فعالیت کمتری کرد و آن ایالت را با اختلاف کمی از دست داد.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

هریس همچنین امیدوار است نظرسنجی‌ها که در گذشته حمایت جمهوری‌خواهان را دست‌کم گرفته بودند، اکنون آن را بیش از حد براورد کرده باشند، همان‌طور که در انتخابات میان‌دوره‌ای ۲۰۲۲ اتفاق افتاد و دموکرات‌ها عملکردی بهتر از پیش‌بینی‌ها داشتند.

هریس با اتخاذ راهبردی متفاوت از هیلاری کلینتون و جو بایدن، به افراد میانه‌رو یا کسانی که بین دو طیف سیاسی قرار دارند، بیشتر توجه دارد و می‌کوشد آرای خاکستری را به نفع خود کند. او مانند کلینتون بر پتانسیل تاریخ‌ساز شدن به‌عنوان اولین رئیس‌جمهوری زن آمریکا تاکید نکرده است، مانند بایدن حامی برنامه‌های کلان و پرهزینه دولتی در حوزه اقتصاد نیست و از سوی دیگر، نسبت به بایدن و کلینتون موضع سخت‌تری در قبال مهاجران اتخاذ کرده است تا به این شکل یکی از اصلی‌ترین شعارهای انتخاباتی ترامپ را خنثی کند.

اما موضوع برجسته در این انتخابات، اقتصاد داخلی آمریکا، به‌ویژه تورم و هزینه‌های بالای زندگی است که در نظرسنجی‌های یک سال گذشته همواره مهم‌ترین دغدغه رای‌دهندگان معرفی شده است. برتری ترامپ نسبت به هریس هم در همین حوزه است و در نظرسنجی‌های دانشگاه میشیگان از هریس پیشی گرفته است.

تاکنون بیش از ۴۰ میلیون آمریکایی‌ــ معادل حدود یک‌چهارم کل رای‌ها‌ــ از طریق طرح‌های پستی و رای‌گیری زودهنگام رایشان را به صندوق انداخته‌اند. اما این عدد بسیار کمتر از انتخابات سال ۲۰۲۰ است که دموکرات‌ها در آن برنده شدند.

در ایالت‌هایی که داده‌ها را ارائه می‌دهند، ۴۰ درصد از آرای اولیه را شهروندان دموکراتی که برای رای‌ دادن ثبت‌نام کرده‌اند و ۳۶ درصد را هم شهروندان جمهوری‌خواه به صندوق انداخته‌اند، اما کارشناسان انتخابات هشدار می‌دهند که با این نتایج اولیه‌، به هیچ عنوان نمی‌توان‌ نتیجه نهایی را پیش‌بینی‌ کرد.

چه کسی بیشتر خرج می‌کند؟

بر اساس تجزیه و تحلیل فایننشال تایمز از پرونده‌های مالی، این رقابت گران‌ترین مبارزه انتخاباتی ریاست‌جمهوری در یک کشور در طول تاریخ خواهد بود و در مجموع ۳.۸ میلیارد دلار تنها تا اواسط اکتبر برای آن جمع‌آوری شده بود که همچنان در حال افزایش است.

دموکرات‌ها، از جمله گروه‌های طرفدار بایدن و هریس، از ابتدای سال ۲۰۲۳ تاکنون ۲.۱۵ میلیارد دلار در مقابل ۱.۶۸ میلیارد دلار طرفداران ترامپ برای تبیلغات انتخاباتی پول جمع کردند.

دموکرات‌ها موجی بی‌سابقه از حمایت‌های مالی کوچک را هم پذیرا بوده‌اند، به ویژه پس از آنکه هریس در تابستان جایگزین بایدن شد. هریس برای تبلیغات در ایالت‌های نوسانی نیز بیشتر از ترامپ هزینه کرده است و این آگهی‌ها در فاصله پنج روز مانده به انتخابات همچنان درحال گسترش در سراسر ایالات متحده‌اند.

تا اواسط اکتبر، علاوه بر مبالغی که به حساب سازمان‌های حزبی واریز شد، هریس ۲۶۱ میلیون دلار پول نقد داشت و گروه‌های حامی ترامپ نیز حدود ۲۴۱ میلیون دلار پول نقد در اختیار داشتند. این در حالی است که هر دو گروه همچنان در حال جمع‌آوری سرمایه‌اند تا برای خرج کردن در پنج روز آخر دست بازتری داشته باشند.