شناسهٔ خبر: 69472100 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

طرح توسعه امامزاده سید ابراهیم(ع) زنجان نیازمند ۲ هزار میلیارد ریال اعتبار است

زنجان - ایرنا - مسئول اداره بهره وری اقتصادی موقوفات، امامزادگان و بقاع متبرکه اداره کل اوقاف و امور خیریه استان زنجان گفت: بر اساس ارزیابی کارشناسان، اجرای طرح توسعه امامزاده سید ابراهیم(ع) نیازمند هزار تا ۲ هزار میلیارد ریال اعتبار است.

صاحب‌خبر -

مهدی نیکویی روز پنجشنبه در جلسه بررسی طرح توسعه امامزاده سید ابراهیم(ع) زنجان افزود: میزان نذورات و مجموع درآمدهای سالانه این مکان مقدس حدود ۱۰ میلیارد ریال است که به سختی کفاف امور مختلف این امامزاده مثل حقوق خادمین، ده‌ها مراسم فرهنگی و مذهبی و مناسبتی، پذیرایی، عمرانی، نگهداری و تاسیسات را می دهد به همین دلیل تامین بودجه توسعه امامزاده نیازمند روش‌های دیگری است.

وی ادامه داد: روش اول استفاده از درآمدهای موقوفات استان برای این طرح است که به علت داشتن نیت های مختلف موقوفات مثل برپایی مجالس عزاداری امام حسین (ع)، کمک به نیازمندان، دارو و درمان، تامین هزینه های مساجد و حوزه های علمیه که باید حتما در همان نیت صرف شود، در این موضوع قابل هزینه و استفاده نیست.

نیکویی گفت: روش دوم اختصاص این اعتبار از طرف دولت ها یا برخی نهادهاست که با توجه به حجم بزرگ سرمایه مورد احتیاج و مشکلات بودجه ای دولت ها در مقاطع مختلف، به سرانجام رسیدن این روش در موقعیت کنونی دور از انتظار به نظر می رسد، هر چند که از تمام ظرفیت دولت یا نهادهای موثر در انجام این طرح باید استفاده شود و غفلتی صورت نگیرد.

وی افزود: روش سوم بهره مندی از ظرفیت خیرین و نیکوکاران است که با حجم بالای سرمایه گذاری مورد نیاز، استفاده از این روش هم برای ساخت و ساز کل طرح چندان نمی تواند کارساز باشد البته باید قسمتی از اعتبار مورد نیاز از همین راه تامین و از مشارکت خیرین و نیکوکاران به بهترین وجه استفاده شود.

نیکویی ادامه داد: روش چهارم و آخرین راه، صدور مجوز دفن اموات در بخشی از محوطه امامزاده در قبال دریافت هزینه است، که یکی از روش های پیش روی هیئت امنا و مسئولین امر است؛ در اکثر حرم های معصومین، امامزادگان و بقاع متبرکه کشور مثل حرم حضرت امام رضا (ع)، حرم حضرت معصومه (س)، حرم شاه عبدالعظیم حسنی(ع) و دیگر امامزادگان و بقاع متبرکه دارای ظرفیت و فضا انجام می شود و تاکنون نیز باعث ایجاد مشکل و مسئله خاصی نشده است.

وی گفت: متاسفانه همین مسئله عادی و روزمره، گاهی در استان ما با اعتراض و مخالفت هایی روبرو می شود که با بررسی و ریشه یابی این اعتراض ها و مخالفت ها به راحتی مشخص می شود که دلیل منطقی نداشته و بیشتر مسائل احساسی صرف است، چون همه دغدغه های بهداشتی یا ترافیکی و سایر موارد مطرح انجام این طرح راه حل خاص خود را دارد که با اتخاذ این راه حل ها و تدابیر به راحتی قابل حل و رفع است.

نیکویی افزود:‌ همچنین در این بحث باید توجه داشته باشیم که مسئله «دفن در جوار امامزداگان و بقاع متبرکه همراه با اخذ هزینه» یک بحث دواطلبانه، خواست و حتی وصیت بسیاری از مردم شهر و خانواده معظم شهدا و ایثارگران است که می‌خواهند عزیزان خود را در یک مکان مقدس و دارای نورانیت و معنویت دفن کنند تا از فیوضات معنوی این مکانها و دعا و احسان زائران و مسافران در مناسبتها و موقعیتهای مختلف سال برخوردار شوند؛ علاوه بر آن دسترسی نزدیک و راحت تری به عزیز از دست رفته خود داشته باشند، به همین خاطر خودشان هزینه انجام این دفن را هر چند بالاتر از عرف معمول نیز باشد تقبل می کنند.

مسئول اداره بهره وری اقتصادی موقوفات، امامزادگان و بقاع متبرکه اداره کل اوقاف و امور خیریه استان زنجان خاطرنشان کرد: در این صورت هم خواسته خانواده متوفی انجام گرفته، هم از بابت دریافت هزینه دفن، طرح توسعه به راحتی و بدون نیاز به هیچ بودجه یا اعتبار دولتی و غیردولتی انجام می شود. با این تفاصیل کاملا مشخص است که پیگیری و استفاده از این روش به هیچ وجه غیرمنطقی و عجیب نیست، علاوه بر این موارد بحث دفن در امامزادگان دارای ظرفیت و موقعیت در همه استان ها به غیر از زنجان انجام می شود که نشان می دهد مسئله عادی و در حال انجام در سراسر کشور است.