به گزارش خبرگزاری ایمنا، علی قاسمزاده امروز _چهارشنبه نهم آبان_ در برنامه رادیویی «بیواسطه با مردم» با اشاره به افتتاح بارانداز ماهی در میدان مرکزی میوه و ترهبار اصفهان اظهار کرد: با افتتاح این بارانداز، اصفهان به قطب توزیع ماهی در مرکز کشور تبدیل شد.
وی با بیان اینکه روزانه ۸۰ تن ماهی از جنوب در بارانداز ماهی میدان مرکزی میوه و ترهبار اصفهان تخلیه میشود و با چندین کامیون به سمت سایر استانها بارگیری میشود،. افزود: افتتاح بارانداز ماهی علاوه بر اینکه از حیث اقتصادی برای شهر ما مزیت است، با افزایش تنوع ماهی در شهر موجب افزایش ماهی در سبد غذایی مردم میشود که این امر سلامت تغذیه شهروندان را بههمراه دارد؛ قیمت ماهی در این مکان نسبت به سایر نقاط شهر مناسبتر است، همچنین تمام ماهیها بهصورت تازه عرضه میشود.
شهردار اصفهان با اشاره به اینکه شهرداری این کلانشهر از فردا _پنجشنبه دهم آبان_ میزبان برگزاری نخستین نشست مجمع تاریخی شهرهای ایران و تعداد زیادی از شهرداران و نخبگان سراسر کشور است، تصریح کرد: با ابتکار مرکز پژوهشهای شورای اسلامی شهر اصفهان این ایده مطرح و اصفهان تبدیل به دبیر خانه موقت این مجمع شد؛ در این نشست اساسنامه مجمع به تصویب خواهد رسید.
قاسمزاده با بیان اینکه ۱۹۰۰ هکتار از وسعت شهر اصفهان بافت تاریخی است که اگر از این سرمایه گرانقدر خوب استفاده شود، منبع درآمد ما در حوزه گردشگری است، گفت: درصد بالایی از گردشگران انگیزه بازدید از بافتهای تاریخی و اسکان در این مکانها را دارند و مجمع شهرهای تاریخی همافزایی و همعهدی برای مراقبت از این سرمایه ملی است.
وی با بیان اینکه نخستین ایستگاه شارژ خودروهای برقی را هفته آینده در مجتمع گردشگری صفه اصفهان افتتاح خواهیم کرد و طبق جانماییهای انجام شده، این ایستگاهها در نقاط مختلف شهر احداث خواهد شد، ادامه داد: هفته جاری قرارداد خرید اتوبوس برقی و ۵۹ اتوبوس دیزل را امضا کردم، طبق تعهد شرکت طرف قرارداد تا قبل از عید نوروز اتوبوسها تحویل داده میشود.
شهردار اصفهان با بیان اینکه نوسازی ناوگان و افزودن اتوبوسهای برقی یک رویکرد بسیار مهم است، گفت: امیدوارم این اقدام گامی به سوی کاهش آلودگی هوا باشد.
سوال شهروندان و پاسخ مسئولان
بخش دیگر این برنامه به پرسش شهروندان و پاسخ مدیران شهری اختصاص یافت.
عوارض نوسازی توسط اداره دارایی تعیین میشود
شهروند: عوارض نوسازی در سال جاری نسبت به دو سال قبل چند برابر شده است، دلیل ایجاد این تورم بر عوارض چیست؟
علی قاسمزاده، شهردار اصفهان: عوارض نوسازی بر اساس قیمت منطقهبندی ابلاغی به شهرداری تعیین میشود؛ چند سال بود که این مبلغ تغییر نکرده بود، اما از سال پیش جهشی به قیمت پایه دادند؛ شورای اسلامی شهر بعضی از متغیرها را که در اختیار آن بود کاهش داد، اما اصل ماجرا که قیمت منطقهبندی است و اداره دارایی اعلام میکند، افزایش زیادی پیدا کرد.
ما وظیفه داریم قانون را به مردم اطلاعرسانی کنیم؛ البته شورای اسلامی شهر و شهرداری شرایطی را فراهم کردند که به جای اینکه شهروندان یک بار در پایان سال این مبلغ را پرداخت کنند، بهصورت فصلی و در قالب سه تا چهار قسط این کار را انجام دهند.
این مورد شامل تمام افرادی میشود که کد نوسازی دارند و تفاوت آن بر اساس محله و منطقه محل زندگی و قیمت مسکن آن منطقه مشخص میشود.
بهرهبرداری از مجموعه فرهنگی ورزشی شهید کشوری تا پایان سال جاری
شهروند: یک سال و نیم است که در شهرک شهید کشوری ساکن شدهایم، اما جدول معابر این شهرک رنگ نشده و زبالههای زیادی در بیابانهای اطراف جمع شده است. در این باره تماسهای زیادی با ۱۳۷ گرفتهایم، اما مؤثر نبود.
علی قاسمزاده، شهردار اصفهان: شهرک شهید کشوری مجموعهای است که توسط یک نهاد نظامی ساخته شده است و هنوز کارهای عمرانی به ویژه محوطهسازی که جزو تعهدات شرکت سازنده بوده انجام نشده، اما به دلیل اینکه شهروندان ساکن شدند، شهرداری خدمات ارائه میدهد.
در اصفهان بنا بر این است که دیگر جداول رنگ نشود، بهطوری که به جز نزدیک چهارراهها و علائم هشدار دهنده، باید رنگ سیمانی جداول حفظ شود، اما سایر خدمات از جمله نظافت و حمل زباله توسط شهرداری در شهرک انجام میشود.
خدماتی که در حال حاضر در شهرک شهید کشوری ارائه میشود، بهنوعی فوق تعهدات شهرداری اصفهان است؛ ساخت مسجد و مجموعه فرهنگی و ورزشی، باید هرچه سریعتر انجام و به سکنه تحویل داده شود و توافقات با شرکت آبشار محقق شود تا مردم آن منطقه آرامش لازم را داشته باشند.
علی باقری، مدیر منطقه ۶ شهرداری اصفهان: مجموعه شهید کشوری هنوز بهطور کامل به شهرداری اصفهان تحویل داده نشده و بخش زیادی از عملیات کارگاهی و ساختمانی هنوز پابرجا است، شهرداری نظافت و نگهداری فضای سبز را انجام میدهد و خدمات ۲۴ ساعته ارائه میشود.
دو روز پیش بازدیدی از شهرک داشتیم، پوشش گیاهی بخشی از حاشیه خیابان روحالامین بهدلیل آب ذهاب که از سپتینگ سرریز میشد، خشک شده است؛ مشکل اصلی این است که متولی اصلی شهرک شرکت عمران آبشار است.
در حال حاضر مجموعه فرهنگی، مذهبی و ورزشی در این مجموعه در حال احداث است که تا پایان سال به اتمام میرسد؛ بهتازگی دو قطعه زمین برای ساخت مسجد اختصاص داده شده است.
دفع آبهای سطحی در شهرک شهید کشوری یکی از موضوعات مطرح شده بین شرکت عمران آبشار و شهرداری است که تاکنون توسط این شرکت انجام نشده است و این مسائل موجب میشود که نتوانیم خدمات را به طور کامل و جامع انجام دهیم.
رفع مشکل فاضلاب خیابان میر در اولویت قرار دارد
شهروند: آسفالت خیابان میر از سالها پیش اصلاح نشده است، با وجود اینکه رفت و آمد زیادی در این خیابان انجام میگیرد، اما توجه لازم نمیشود.
علی قاسمزاده، شهردار اصفهان: مشکلی که اداره آب مطرح میکند، این است منابع لازم برای رفع مشکل را ندارد، زیرا کار پر هزینهای است؛ فاضلاب آن منطقه از شهر اصفهان فرسوده شده و کانال جدید احداث شده است، اما تونل قبلی هنوز مشکل دارد.
خیابان میر جزو خیابانهای پر مشکل است که دچار فروریزش میشود، در واقع با آسفالت بخشی از خیابان، مشکل را زیر شهر پنهان و صورت مسئله را حل کردیم.
علی باقری، مدیر منطقه ۶ شهرداری اصفهان: جلسات مکرری در این رابطه با شرکت آبفا برگزار شد؛ در آخرین جلسه قول داده شد دستگاه اسکنی که توسط شرکت دانشبنیان ساخته شده است، طول مسیر را اسکن و طی ۱۰ روز نتایج را اعلام کند.
نتایج اسکن مشخص شده نقاط مختلف بر اساس همگنی خاک اعلام شده و مشخص شد بعضی نقاط درصد بهمریختگی خاک ۲۰ تا ۸۰ درصد است؛ نقاطی که بالای ۲۰ درصد است احتمال وجود ریزش زیاد است و بر این اساس اداره آب و فاضلاب در این نقاط اقدامات عمرانی انجام میدهد و رفع خطر انجام میشود.
هنوز فاضلاب از خط قدیمی در چند نقطه جدا نشده است که ابتدا باید این کار انجام و سپس رفع خطر این نقاط انجام شود، زیرا تا زمانی که مشکل رفع نشود، آسفالت تأثیری ندارد.
راهاندازی شبکه پساب شمال، وضعیت آبیاری درختان منطقه را بهتر میکند
شهروند: در خیابان برازنده واقع در منطقه ۷، به درختها رسیدگی لازم انجام نمیشود؛ در این منطقه درختانی وجود داشت بیش از ۳۰ سال سن داشتند، اما سال جاری هیچگونه آبیاری انجام نشد و به بهانه خشک شدن تعدادی از درختان قطع شد.
علی قاسمزاده، شهردار اصفهان: قطع برخی درختان دلایل مختلفی دارد که یکی از آنها خشک شدن به علت کمآبی است؛ برخی درختان دچار کمآبی هستند، بهویژه آنها که ریشه عمیق دارند.
برای زنده نگه فضای سبز شهر اصفهان به ۱۷۰۰ لیتر آب بر ثانیه نیاز داریم، اما در حال حاضر با توجه به خشکی زایندهرود و چاهها، ۹۰۰ لیتر آب از چاهها و ۴۵۰ لیتر بر ثانیه از پساب تأمین میشود که هزینه سنگینی برای خریداری و تصفیه پساب انجام میشود.
در آینده نزدیک از طریق ۱۰۰ کیلومتر شبکه پساب که احداث میشود، این اقدام تکمیل میشود.
اصفهان حقابه دارد و در سال حداقل ۷۵ میلیون متر مکعب سهم زایندهرود باید تخصیص پیدا کند و به سمت مادیها جاری شود؛ دو سال پیش در استانداری صورتجلسهای امضا شد و طبق آن سهمی حدود ۲۰ میلیون متر مکعب برای شهرداری تعیین شد و هربار که رودخانه باز میشود، بخشی از آب را به مادیها اختصاص میدهند؛ هر درختی در شهر توسط شهرداری قطع میشود، مجوز کمیسیون ماده ۷ و قاضی را دارد.
مهدی سلطانآقایی، مدیر منطقه ۷ شهرداری اصفهان: حجم انبوه درختان آن محله در منطقه ۷ است؛ در قسمت شمال شهر علاوه بر کمبود آب مشکل شوری آب نیز وجود دارد.
حدود یک ماه است که از پساب بهرهبرداری میکنیم که خشکی درختان به قبل از این شرایط برمیگردد؛ مجوز بریدن یکی از درختان را به دلیل آفت و شرایط پوکی گرفتیم و نسبت به قطع آن اقدام کردیم.
بیشک با راهاندازی پساب شمال شرایط مقداری بهتر میشود.
تکمیل مبلمان و روشنایی فاز سوم چهارباغ تا پایان سال جاری
شهروند: تقاضای افزایش تعداد صندلیهای چهارباغ را دارم؛ کمبود صندلیها زیبنده این بخش شهر نیست که مردم مجبور میشوند بر لبه سکوها بنشینند.
علی قاسمزاده، شهردار اصفهان: زمانی که صندلیها جمعآوری شد، شهر و کشور شرایط خاصی داشت؛ جمعآوری به تشخیص مراجع امنیتی انجام و مقرر شد پس از تغییر شرایط به حالت قبل بازگردد.
بهتازگی همکارانم در حوزه معاونت فرهنگی اجتماعی شهرداری وارد مذاکره شدند، مشکل رفع شده است و میتوانیم با نظم جدیدی شاهد چیدمان صندلیها باشیم.
کسبه برای چینش صندلیها باید استانداردهایی را رعایت کنند؛ بخشی دیگر مربوط به مبلمان عمومی است که قسمتی از آن توسط سازمان زیباسازی انجام شده است.
حمید قنادنیا، مدیرعامل سازمان زیباسازی شهرداری اصفهان: از زمانی که چهارباغ به حالت قدیمی برگشت، و مجدد آب از محور میانی آن عبور کرد، صندلیهای دایرهای شکل حذف شد؛ صندلیهای کسبه فضای شهری را دچار مشکل کرده بود.
تا پایان سال در فاز سه، مبلمان عمومی اضافه میشود، همچنین روشنایی فاز سه انجام و در فاز یک و سه نیز نیمکتهایی اضافه میشود؛ اگر صندلی مغازهها مجدد اضافه شود مشکل تا حدی حل میشود.
پیگیری برای رفع مشکل تابلوی دوربرگردان چهارراه عسکریه
محمدتقی رفیعی، رئیس اداره ارتباطات شهرداری اصفهان: درخواست صدور دستور رسیدگی و پیگیری محدودیت ایجاد شده در شعاع دید رانندگان بهدلیل نصب تابلو در بدنه دور برگردان در محدود چهارراه عسکریه به سمت میدان قدس توسط شهروندان مطرح شده است.
حمید قنادنیا، مدیرعامل سازمان زیباسازی شهرداری اصفهان: سه روز پیش نامه مربوطه ارسال و به معاون طراحی ارجاع شده است تا بازدید انجام و تابلو در زیرگذر نصب شود، اما برای اطمینان مجدد بازدید انجام خواهم داد و در چند روز آینده نتیجه را به شهروندان اعلام میکنیم.