به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ امروز صبح پیش از آغاز جلسه هیئت دولت، وزیر ارتباطات با انتشار پستی در شبکه اجتماعی ایکس از امکان رجیستر گوشهای آیفون در کشور خبر داد. این خبر در حالی منتشر شد که از سال 1399 بنا به دلایل مختلف همچون ارزبری کالاهای لوکس در کشور رجیستر گوشیهایی با قیمت بیش از 250 دلار ممنوع شد.
بر اساس قانون، اطلاعاتی که با استفاده از سیم کارت فعال میشوند با 2 وزارتخانه صنعت، معدن و تجارت و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات بوده، گمرک، ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز و همچنین اپراتورهای تلفن همراه بوده و مهمترین دلیل برای این همکاری بین دستگاهی جلوگیری از ورود محصولات تقلبی و قاچاق به کشور است.
امروز سید ستار هاشمی وزیر ارتباطات و فناوری ارتباطات در بخش از پست خود به پیگیری فعالانه وزارت ارتباطات اشاره کرده است، موضوعی که ساعتی بعد توسط سخنگوی دولت با عنوان برداشته شدن منع رجیستر آیفون تایید شد، هر چند سخنگوی دولت نیز همچون ستار هاشمی بر این موضوع تاکید کردند که سازوکار اجرایی این طرح هنوز تدوین نشده است.
فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت نیز همچنین در پایان جلسه هیئت دولت تاکید کرد: «کسانی که در گذشته هم آیفون ۱۴ به بعد رجیستر نشده خریداری کردهاند قادر به رجیستر کردن این گوشیها خواهند بود.»
فعال شدن گوشیهای رجیستر نشده در یک فرایند قانونی
وزیر ارتباطات که امروز در ایکس پرکار بود با انتشار پست دیگری از همکاری وزارتخانه مطبوع خود با وزارت صمت خبر داد و نوشت: جزئیات و آییننامه مرتبط با واردات آیفون در کوتاهترین زمان ممکن اعلام خواهد شد. در همین راستا به نظر میرسد که حداقل در بازه زمانی یک تا 2 ماه آییننامه آن تدوین و برای اجرا ابلاغ شود.
وی همچنین در جمع خبرنگاران با بیان اینکه از تصمیمات هیجانی جلوگیری میکنیم و سعی میکنیم تصمیماتی که گرفته میشود، پایدار باشد، نگاه ما در وزارت ارتباطات، نگاهی کارشناسی و علمی است تا بتوانیم همگرایی و وفاق ایجاد کنیم.وزیر ارتباطات درباره رفع منع رجیستری تصریح کرد که خروجی همفکری با نهادهای ذینفع همچون وزارت صمت، معاونت حقوقی و نهادهای نظارتی و امنیتی مصوبه امروز بوده است و بر این اساس سازوکار اجرایی رفع منع رجیستری بهزودی اعلام خواهد شد.
هاشمی در خصوص جزئیات رجیستر شدن گوشیها نیز اظهار کرد: در ساز و کار جدید مشخص خواهیم کرد که اگر کسی گوشیای دارد که در شبکه رجیستر نمیشود و امکان استفاده از آن وجود ندارد، به کجا مراجعه کند و چه فرایندی باید طی شود و چقدر زمانبر است تا فعال شده و در شبکه قابل استفاده شود. نگاه ما بر این است که فرایندها و سازوکارها را با همکاری وزارت صمت مشخص کنیم تا این افراد عملا بتوانند در یک فرایند قانونی گوشیهایشان را فعال کنند.هاشمی در خصوص زمان آغاز رجیستری هم تاکید کرد این موضوع یک مقدار زمانبر است اما اصل آن امروز در هیئت دولت مصوب شده و در آینده نزدیک رجیستر شدن اتفاق میافتد.
نقش وزارت ارتباطات در رجیستری گوشیهای آیفون
هر چند به نظر میرسد در راستای رجیستر کردن سری جدی گوشیهای آیفون وارد کنندگان و وزارت صمت نقش مهمی داشته باشند اما برای تأیید رجیستر و ثبت در سامانههای همراه نیاز است تا وزارت ارتباطات خدمات پشتیبانی ارائه کند، تلفن همراه یک شناسه 15 رقمی منحصر به خود را دارد که بهاختصار IMEI نامیده میشود، این کد کمک میکند تا امکان ردیابی تلفن همراه در سیستم مخابراتی ممکن شود.
در گذشته امکان کپی نمودن کد IMEI وجود داشت اما در حال حاضر هر فرد باید این کد را با یک تلفن همراه مشخص انجام دهد که اطلاعات به سامانه همتا ارسال و کد تایید ارسال میشود، این پشتیبانی فنی بر عهده وزارت ارتباطات است، در این شرایط شماره سیم کارت خریدار برای ارائه خدمات مخابراتی به اطلاع سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی و اپراتورهای تلفن همراه رسیده و کاربر میتواند از خدمات جانبی آن بهره ببرد.
گفتنی است سال 1399 با دستور دولت وقت واردات گوشیهای هوشمند با قیمت بالاتر از 250 دلار به کشور ممنوع شد؛ یکی از این گوشیها، سریهای 13 به بعد آیفون بود.علت ممنوعیت این بود که کارشناسان اقتصادی واردات کالاهای لوکس همچون گوشی برند اپل را بهعلت ارزبری بالا، در شرایط اقتصادی فعلی عاقلانه نمیدانستند. آنها معتقد بودند در زمانی که برای تامین ارز مورد نیاز کالاهای اساسی و دارو دچار مشکلاتی هستیم، تخصیص ارز برای واردات کالاها ازجمله گوشیهای لوکس منطقی نیست.
نظر شما