به گزارش ایسنا، فاطمه مهاجرانی در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران با بیان کرد: هیچ چیزی جای عزیزان از دست رفته را پر نمیکند. همه کاری که دولت انجام میدهد فقط برای کاستن آلام خانوادههای آنان است. هیچ چیز نمیتواند جای همسر و پدر جانباخته را پر کند. دولت در حد وظایفش عمل کرده است.
وی ادامه داد: پس از حادثه انفجار معدن به دستور رییسجمهور بلافاصله وزرای تعاون، کار و رفاه اجتماعی، کشور و صمت به منطقه رفتند. وزیر بهداشت نیز در پوشش درمان و انتقال جانباختگان به وظایفش عمل کرد. گروههای اچ اس سی به خارج کردن جانباختگان کمک کردند. استاندار خراسان جنوبی نیز در این مسئله بسیار فعال عمل کرد. مردم طبس نیز عملکرد خوبی داشتند. وزارت بهداشت خدماتش را به ۳۰ مصدوم که ۱۶ نفرشان کارگر و ۱۴ نفر نیروی امدادی بودند ارائه داد. ۱۴ نفر از مصدومان در محل حادثه اکسیژنتراپی شدند. ۱۳ دستگاه آمبولانس از طبس و یک خودرو از بیرجند به منطقه اعزام شد. تشکیل ستاد مدیریت بحران در بیمارستان طبس در ساعات اولیه حادثه و مدیریت تختها و اورژانس و تامین خون مورد نیاز، مدیریت خدمات تصویربرداری، آمادهسازی ۱۲ تخت آیسییو و آماده سازی ۱۵ تخت آیسییوی دیگر در شهرستان فردوس و ۵۰ تخت عادی بستری انجام شد.
سخنگوی دولت ادامه داد: اعزام تیم معین پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهرستان بیرجند شامل جراحی داخلی و جراحی اعصاب، طب اورژانس، پرستار و تکنسین اتاق عمل انجام شد. اعزام کارشناسان سلامت روان از شهرستانهای مجاور هم انجام شد. افرادی که درگیر این موضوع بودند به شدت درگیرهای اعصاب و روان پیدا کردند.
مهاجرانی ادامه داد: در شورای نظارت موثر بر کارگران ۴۳ کارشناس و افسر ایمنی به کار گرفته شدند. مدیریت معدن با ۹۰۰ ماسک خودنجات فردی انجام شد. این ماسکها به افراد کمک میکند تا اکسیژن برسد، اما افراد حادثه دیده به چند دلیل نابلدی، شدت حرارت داخلی معدن و حول شدن نتوانستند از این ماسکها استفاده کنند.
وی ادامه داد: در ابتدا ۲۰۰ میلیون تومان برای هزینههای اولیه به خانوادهها پرداخت شد و در ادامه نیز پس از انجام انحصار وراثت ۱.۲ میلیارد تومان به خانوادهها پرداخت میشود.
سخنگوی دولت ادامه داد: وزارت راه نیز به همسر و فرزندان جانباختگان یک دستگاه آپارتمان تحویل داد. قیمت تمام شده این واحدها با لحاظ تخفیفها به صورت نیمی رایگان و نیمی به صورت اقساط با بازپرداخت ۱۸ ساله تحویل شد. شروع اقساط نیز از سال سوم سکونت انجام میشود.
مهاجرانی یادآور شد: احکام مستمریبگیران این حادثه نیز پس از ۱۸ روز صادر شد.
سخنگوی دولت خاطرنشان کرد: وزارت صمت به عنوان سازمان متولی بلافاصله کمیته بررسی علل حادثه را تشکیل داد و ارتباط مستقیم وزیر صمت با افراد برقرار شد. برنامه ایمنی معادن با حضور سعید صمدی دبیر انجمن زغال سنگ ایران تشکیل شد. بیمه جانباختگان و هزینه کفن و دفن نیز پیگیری شد. وزیر صمت جلسهای هم با نمایندگان مجلس داشتند و تلاشهایی برای بهبود وضعیت جاده معدنجو انجام دادند.
وی تامین لوازم منزل برای خانواده جانباختگان حادثه معدن طبس از دیگر اقدامات دولت چهاردهم برشمرد و گفت: ۴ قلم یخچال، جاروبرقی، فرش و ماشین لباسشویی از سوی وزارت صمت تهیه شده است.
وی در بخش دیگری از سخنانش از انتصاب استاندار استان سیستان و بلوچستان صحبت کرد و گفت: مسعود بیجار اهل سنت و بلوچ هستند که برای اولین بار برای استان انتخاب شدند. با این انتصاب سه انتصاب ویژه داشتیم. آرش زرهتن در کردستان، موالیزاده در خوزستان و بیجار در سیستان و بلوچستان همگی از بومیان هر سه استان هستند. دولت با انتصابات در عمل نشان داد که وعدههای دکتر پزشکیان را در حال اجرا دارد.
مهاجرانی همچنین پیوستن عبدالحسین حسینزاده نماینده سابق اهل سنت نقده و اشنویه در مجلس شورای اسلامی به جمع دولت چهاردهم را تبریک گفت و افزود: این هم یک خبر خوش دیگر به دوستداران رییسجمهور. امیدوارم با همین انتخابهای به ظاهر کوچک، دستاوردهای بزرگی در دولت چهاردهم رقم بخورد.
سخگوی دولت حذف منع رجستری را از دیگر اقدامات دولت چهاردهم برشمرد و گفت: جزییات و ساز و کارهای اجرایی این مصوبه دولت هم به زودی اعلام میشود.
وی گفت: بعد از انتخاب استاندار جیدید ایستان سیستان و بلوچستان ، سازمان برنامه و بودجه اعلام آمادگی کرد به مرکزیت این سازمان ستاد توسعه استان سیستان و بلوچستان تشکیل میشود تا این استان به شاخصهای توسعهای سایر استانها کشور برسد. وجود سواحل مکران ظرفیت بالقوهای است که به اقتصاد استان کمک شایانی میکند. درباره ظرفیت معادن این استان نیز بعدا صحبت میشود.
مهاجرانی در ادامه از تشکیل شورای حقوق و دستمزد در وزارت نفت خبر داد و گفت: روز گذشته با پیگیریهای وزیر نفت یکی از مطالبات دیرینه کارکنان عملیاتی صنعت نفت عملیاتی شد و شورای حقوق و دستمزد با حضور معاون رییسجمهور و وزیر نفت تشکیل شد و تصمیمات لازم اتخاذ شد.
سخنگوی دولت در بخش دیگری از سخنانش پیچیدگیهای فرآیند صدور احکام بازنشستگان را علاوه بر مشکل تامین منابع از مهمترین دلایل پرداخت نشدن مطالبات بازنشستگان برشمرد و خاطرنشان کرد: فرآیند صدور احکام، طولانی و پیچیده است و انشاءالله به زودی رفع میشود.
وی تصریح کرد: طبق اعلام وزیر آموزش و پرورش موضوع کد ۵ و ۱۹ در دست پیگیری است و تعداد زیادی از عزیزان مشکلشان حل میشود.
مهاجرانی با اشاره به اصلاحات احتمالی در بخش یارانهها، گفت: یارانهها باید به گونهای اصلاح شود که یارانه به افراد نیازمند واقعی پرداخت شود، اما اگر افراد غیرنیازمند هم در حال دریافت یارانه هستند، به دلیل وضعیت فعلی پایگاه رفاه ایرانیان است اما قاعدتا این افراد نباید یارانه دریافت کنند.
سخگوی دولت گفت: موضوع تغییر دهکبندی افراد نیست، بلکه حذف افراد غیرنیازمند از نظام یارانههاست. موضوعی طولانی و اجتماعی که نیازمند طی شدن زمان است. این موضوع بار اجتماعی ایجاد میکند و حساسیت بالایی دارد و باید با کار کارشناسی تصمیمگیری شود.
وی متذکر شد: شکل ماهوی دهکها فعلا تغییر نمیکند، اما آنچه مهم است این است که افراد حاضر در دهکهای بالا باید حذف و افراد حاضر در دهکهای پایین جایگزین آنها شوند.
مهاجرانی اظهار کرد: موضوع یارانهها موضوع عدالت محوری است و یارانه باید به افراد نیازمند پرداخت شود.
سخگوی دولت از حل موضوع فیلترینگ براساس بررسیهای کارشناسی سخن گفت و افزود: برای حل برخی موضوعات باید صبر کرد تا فرآیند موضوع به صورت کارشناسی طی شود و نیاز به راهپیمایی و کشاندن همفکران به خیابان نیست. اصلا نیازی به این کار نیست. با این حال در قانون اساسی حق تجمع احزاب و گروهها برای اعلام انتقاد و اعتراض به رسمیت شناخته شده که این حق محفوظ است. وزارت کشور هم باید پاسخگو باشد. فیلترینگ با راهپیمایی حل نمیشود، بلکه با کار کارشناسی حل شدنی است.
∎