شناسهٔ خبر: 69446663 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: اقتصاد نیوز | لینک خبر

شکرت بیش از 51 میلیون آمریکایی در انتخابات زودهنگام

اقتصادنیوز: در روز سه‌شنبه، بیش از ۵۱ میلیون آمریکایی پیش از انتخابات سراسری هفته آینده در رای‌گیری زودهنگام شرکت کرده‌اند.

صاحب‌خبر -

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، مرکز انتخابات دانشگاه فلوریدا گزارش داد که ۵۱ میلیون و ۳۵۴ هزار و ۹۴۹ نفر به صورت زودهنگام و به دو روش حضوری و پستی رای دادند. تقریباً ۲۶.۸ میلیون نفر برای رأی دادن به مراکز رأی گیری مراجعه کرده اند و ۲۴.۶ میلیون نفر دیگر از طریق پست رأی داده اند.

این درحالی است که حزب دموکرات بیشتر از جمهوری خواهان به صورت زود هنگام رای داده اند. طبق آمار منتشر شده از سوی مرکز انتخابات دانشگاه فلوریدا حدود ۹ میلیون و ۴۸ هزار جمهوری خواه و ۹ میلیون و ۸۰۰ هزار دموکرات رای خود را ارائه کرده اند. حدود ۶.۱ میلیون نفر دیگر که به هیچ یک از احزاب اصلی وابسته نیستند نیز این کار را انجام داده اند.

تا انتخابات ۵ نوامبر هفت روز دیگر باقی مانده است و نظرسنجی ها نشان می دهد که کامالا هریس، معاون جو بایدن رئیس جمهور آمریکا و رقیب جمهوری خواه او، دونالد ترامپ، به ویژه در هفت ایالت مهم در رقابتی بسیار نزدیک هستند.

بر اساس نظرسنجی که روز سه شنبه توسط دانشگاه ساسکیانا منتشر شد، هریس در میشیگان با ۵ درصد از ترامپ پیشتاز است. هریس از حمایت ۵۱.۷ درصدی برخوردار است، در حالی که ترامپ ۴۶.۶ درصد حمایت کسب کرده است.

طبق داده‌های نظرسنجی سی‌ان‌ان، هریس در آریزونا با ۱ درصد(۴۸ درصد به ۴۷ درصد) برتری محدودی نسبت به ترامپ دارد، اما وضعیت در نوادا همسایه آریزونا برعکس است و ترامپ از هریس جلو است و توانسته ۴۸ درصد در مقابل ۴۷ حمایت کسب کند.

اهمیت ایالت های مهم انتخاباتی از این جهت است که آمریکا به طور مستقیم رئیس جمهور خود را انتخاب نمی کند. در عوض، این روند از طریق کالج الکترال انجام می شود که در آن ۵۳۸ نماینده مطابق با نتایج ایالت های خود رای خود را به صندوق می اندازند.

به گزارش ایرنا، یک نامزد انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا، نه با کسب اکثریت آرای مردمی، بلکه از طریق سیستمی به نام کالج الکترال (مجمع منتخبان / گزینندگان) که آرای الکترال را به ۵۰ ایالت و ناحیه کلمبیا که عمدتاً بر اساس جمعیت آنها تخصیص می‌دهد، رئیس جمهور می‌شود و به کاخ سفید راه می‌یابد.

کالج الکترال چیست؟

زمانی که رای دهندگان آمریکایی برای انتخاب رئیس جمهور به پای صندوق های رای می روند، معمولاً فقط نام نامزدهای ریاست جمهوری و معاونان ریاست جمهوری را می بینند. با این حال، رای دهندگان در واقع به مجمعی از منتخبان (گزینندگان) رای می دهند.

انتخابات ریاست جمهوری آمریکا روز سه‌شنبه ۵ نوامبر ۲۰۲۴ (۱۵ آبان ماه ۱۴۰۳) برگزار می‌شود و برنده این انتخابات، دوره چهار ساله ریاست جمهوری را از ۲۰ ژانویه ۲۰۲۵ آغاز خواهد کرد.

یک نامزد انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا، نه با کسب اکثریت آرای مردمی، بلکه از طریق سیستمی به نام کالج الکترال (مجمع منتخبان / گزینندگان) که آرای الکترال را به ۵۰ ایالت و ناحیه کلمبیا که عمدتاً بر اساس جمعیت آنها تخصیص می‌دهد، رئیس جمهور می‌شود و به کاخ سفید راه می‌یابد.

زمانی که رای دهندگان آمریکایی برای انتخاب رئیس جمهور به پای صندوق های رای می روند، معمولاً فقط نام نامزدهای ریاست جمهوری و معاونان ریاست جمهوری را می بینند. با این حال، رای دهندگان در واقع به مجمعی از منتخبان (مجمع گزینندگان) رای می دهند.

در سطح ملی، در مجموع ۵۳۸ رای الکترال (رای مجمع گزینندگان) وجود دارد، به این معنی که یک نامزد برای پیروزی باید ۲۷۰ رای مجمع گزینندگان را کسب کند. در انتخابات فعلی ریاست جمهوری آمریکا، ایالت های مهم انتخاباتی شامل آریزونا، جورجیا، میشیگان، کارولینای شمالی، نوادا، پنسیلوانیا و ویسکانسین می شوند.

مجمع منتخبان در ۱۷ دسامبر دور هم جمع خواهند شد تا رسماً رای خود را به صندوق بیندازند و نتایج را به کنگره ارسال کنند. نامزدی که ۲۷۰ رای الکترال یا بیشتر به دست آورد، رئیس جمهور می‌شود.

این آرا رسماً توسط کنگره در ۶ ژانویه جمع آوری می شود و رئیس جمهور جدید آمریکا در ۲۰ ژانویه سوگند یاد می کند.​