به گزارش ایرنا، سیدمحمدرضا موالیزاده سهشنبه شب در کنگره ملی شعر در کوچه آفتاب ویژه گرامیداشت هفدهمین سالگرد درگذشت قیصر امینپور در محل آرامگاه این شاعر گتوندی بیان کرد: ممکن است به فرهنگ و هنر به عنوان یک امر حاشیهای توجه شود که نگاهی گذرا و مقطعی خواهد بود اما واقعیت این است که اگر بخواهیم به توسعه نگاهی جامع نگر و جامعه نگر داشته باشیم هم باید به وجود سخت افزاری جامعه و هم به وجوه نرم افزایی آن توجه کنیم.
استاندار خوزستان بر ضرورت توجه به وجوه تمدنی، فرهنگی و شکل و محتوا در توسعه تاکید کرد و گفت: برای توسعه پایدار باید به همه اجزای آن توجه شود در غیراین صورت امری تک بعدی خواهد بود و از کمال و رشدیافتگی لازم برخوردار نیست.
وی افزود: دل سخن پذیر و سخن دلپذیر در شخصیت قیصر امینپور مورد توجه است که رابطه مستقیمی با یکدیگر دارند.
موالی زاده با اشاره به وجود مشکلات فراوان خوزستان در حوزه اشتغال، آب، محیط زیست، تاسیسات زیربنایی و امکانات خدماتی و رفاهی اظهار کرد: قله بلند فرهنگ و ادبیات معاصر جامعه ما به زیبایی ظهور یافته است.
وی از حضور خانواده قیصر امینپور به عنوان سرمایه فرهنگی کشورمان و افرادی که با لباسهای محلی در این جمع حضور یافتند نیز قدردانی کرد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان نیز در این آیین گفت: قیصر امینپور، مردی بزرگ برای ایران اسلامی، فرهنگ دینی و ایرانی ما بود.
مجید منادی از مردم شهرستان گتوند به خاطر تدارک برنامههای سالروز درگذشت این شاعر گرانقدر قدردانی کرد و گفت: برگزاری این یادمان و سلسله برنامههای بزرگداشت قیصر امینپور وظیفهای انسانی، شرعی و اخلاقی بر عهده ما بود که با همراهی خوب مسوولان و اهالی فرهنگ این شهرستان که امسال غیرتمندانه پای کار آمدند به خوبی و در شان این شاعر ارزشمند برگزار شد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان تاکید کرد: این برنامه چند سالی به دلایل مختلف از جمله کرونا و بعد از آن کم فروغ شده بود که امسال با این شکوه و آنگونه که در شان قیصر است برگزار شد.
منادی با بیان اینکه جای جای خوزستان، جای فرهنگ و هنر است، اظهارکرد: شاهد رونق رویدادهای فرهنگی و هنری هستیم که امیدواریم روز به روز بیشتر توسعه یابند.
وی خاطرنشان کرد: باید کارهای زیادی برای قیصر انجام میشد که امیدواریم با همکاری فرماندار و شهردار کارهای خوبی در شهرستان گتوند انجام شود.
فرماندار گتوند نیز گفت: پیشرفت و توسعه هر مملکتی از سه عنصر دین، حماسه و هنر ترکیب شده است که مردم گتوند با نگاه به تاریخش این سه ویژگی منحصر به فرد را دارند و از فتح قندهار تا انقلاب مشروطه، قیام انقلاب و جنگ تحمیلی گتوند حماسه سازی کردهاند.
عباس عباسیزاده افزود: وقتی به شعرهای بختیاری توجه کنیم به گتوندیها میرسیم، در حوزه دین و دیانت نیز به مردم گتوند میرسیم و این شهر، جزو معدود شهرهایی است که هنوز گسست نسل در آن اتفاق نیفتاده و در همه آیینها پیر و جوان کنار یکدیگر نشستهاند.
وی ادامه داد: مردمداری، سفرهداری و ویژگیهای منحصر بفرد اخلاقی مردم گتوند نشانه دیانت مردم این سرزمین است.
قیصر امینپور، قله کوه هنر گتوند است
فرماندار گتوند با اشاره به به ویژگیهای منحصر بفرد مردم گتوند در حوزه ادب و هنر گفت: قیصر امینپور، قله کوه هنر گتوند است که سه حوزه هنر، حماسه و دین را ترکیب کرده است.
عباسیزاده اظهار امیدواری کرد با همت مسوولان، شاهد توسعه این شهرستان باشیم.
وی ضمن گلهمندی از حضور نیافتن مدیرکل آموزش و پرورش و کانون پرورش فکری خوزستان در ویژه برنامههای بزرگداشت قیصر امینپور در گتوند گفت: انتظار میرود مسوولان استانی در چنین برنامه ملی پای کار باشند زیرا گتوند در ۱۰ سال اخیر جزو سه رتبه نخست امتحانات نهایی استان بوده و سه سال پیاپی رتبه نخست را داشته است.
بستر توسعه گتوند بر پایه فرهنگ پایه گذاری میشود
فرماندار گتوند با بیان اینکه این شهرستان نیازمند نگاه ویژه فرهنگی است، از آموزش و پرورش و کانون پرورش گتوند برای برگزاری این برنامه قدردانی کرد و گفت: بستر توسعه گتوند بر فرهنگ پایه گذاری میشود لذا انتظار میرود استاندار خوزستان نیز حمایت کند.
وی افزود: طرح توسعه فرهنگسرای گتوند با یکهزار و ۲۰۰ متر در دستور کار است که با همکاری شهردار گتوند، زمین فراهم و طراحی شده است؛ امیدواریم این طرح ملی به زودی اجرا شود.
به گزارش ایرنا، قیصر امینپور شاعر غزل سرای ایران دوم اردیبهشت سال ۱۳۳۸ در شهرستان گتوند به دنیا آمد و هشتم آبان سال ۱۳۸۶ در بیمارستان دی تهران درگذشت و در زادگاهش گتوند به خاک سپرده شد.
وی نویسنده، شاعر، مدرس دانشگاه و از شخصیتهای برجسته ادبیات در دوران بعد از انقلاب اسلامی به شمار میرود.
تنفس صبح و در کوچه آفتاب (۱۳۶۳)، آینههای ناگهان (۱۳۷۲)، گلها همه آفتابگردانند (۱۳۸۰) و دستور زبان عشق (۱۳۸۶) از مجموعههای شعر قیصر هستند.
توفان در پرانتز (نثر ادبی) و منظومه ظهر روز دهم (برای نوجوانان) (۱۳۶۵)، سنت و نوآوری در شعر معاصر (۱۳۸۳) و شعر و کودکی (۱۳۸۶) از دیگر آثار این شاعر نام آشنا است.
قیصر امین پور در سال ۱۳۶۷ از موسسه گسترش هنر، جایزه ویژه نیمایوشیج موسوم به مرغ آمین بلورین را دریافت کرد؛ وی همچنین در سال ۱۳۷۸ از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان یکی از شاعران برتر دفاع مقدس در دهه های ۶۰ و ۷۰ برگزیده شد.