شناسهٔ خبر: 69440383 - سرویس ورزشی
نسخه قابل چاپ منبع: قدس آنلاین | لینک خبر

مراسم بهترین‌های سال آسیا برگزار شد؛ طارمی پشت سر سون / فوق ستاره ایرانی مرد سال آسیا شد

سعید احمدعباسی، صاحب کفش طلای آسیا و بهترین بازیکن جام ملت‌ها به عنوان مرد سال قاره کهن در سال ۲۰۲۳ برگزیده شد و توپ طلا را به خود اختصاص داد.

صاحب‌خبر -

به گزارش قدس آنلاین،  مراسم بهترین‌های سال آسیا در سئول در حالی برگزاری شد که در بخش فوتسال، همانند همیشه یک ایرانی توپ طلا را به خانه برد و این بار سعید احمدعباسی فوق ستاره تیم گیتی پسند اصفهان و تیم ملی فوتسال ایران برجسته‌ترین بازیکن سال قاره کهن لقب گرفت. این جایزه طلایی در شرایطی از پیش به احمدعباسی تعلق گرفت که آمار و ارقام این بازیکن نسبت به دو نامزد دیگر کاملاً پیشتاز، متمایز و فوق‌العاده بود.

سعید، در سال ۲۰۲۳ با پیراهن تیم ملی در تورنمنت‌های مختلف ۲۰ گل به ثمر رساند و همچنین ۱۵ بار در لیگا ناسیونال لالیگا اسپانیا برای تیم وینا البالی والدپیناس موفق به گلزنی شد و این اعداد و روند ثابت می‌کرد او با اختلاف از دو نامزد دیگر یعنی رخماتوف ازبک و فیضعلی سردوروف تاجیکستانی پیشی بگیرد.

سال گذشته، مسلم اولاد قباد دیگر فوق ستاره ایرانی به عنوان مرد سال آسیا شناخته شد و احمدعباسی یکی از نامزدهای آن به شمار می‌رفت که حالا پس از یک سال، او موفق به تصاحب بزرگ‌ترین جایزه انفرادی قاره کهن شد.امتیازات نهایی در دستاوردهای تیمی و انفرادی قضاوت و خلاصه می‌شود و ستاره تیم ملی در مقایسه با رخماتوف و سردوروف برتری مطلق داشت.

عنوان مرد سال آسیا در فوتسال به سال ۲۰۲۳ مربوط می‌شود و عملکرد سحرآمیز سعید احمدعباسی در سال ۲۰۲۴ با آقای گلی در جام ملت‌های آسیا و همچنین بهترین بازیکن رقابت‌ها، تأثیری در امتیازات این دوره نداشته است. با این تفاسیر، پیش‌بینی می‌شود احمدعباسی برای سال آینده نیز نامزد اصلی دومین توپ طلا خواهد بود.

*عفیف بهترین بازیکن آسیا

دیروز ستاره قطری تیم السد برای اولین بار عنوان مرد سال آسیا را بدست آورد. عفیف که به عنوان چهره اصلی تیم ملی فوتبال قطر در جام ملت‌های آسیا این تیم را به عنوان قهرمانی در این رقابت سوق داده بود و با هشت گل بهترین گلزن تورنمنت را گرفته بود، توپ طلای آسیا را بدست آورد.

عفیف برای کسب این عنوان کار سختی نداشت و دربین دو رقیب خود یزن النعیمات از اردن و سول یونگ-وو از کره جنوبی به سادگی این جایزه را مال خود کرد.

نکته مهم در جایزه سالیانه ای اف سی که از سوی کنفدراسیون فوتبال آسیا اهدا می‌شود، عدم حضور بازیکنان خارجی شاخص در این رأی گیری است که البته بیشتر بر اساس آمار و ارقام و گزارش‌های فنی ناظران کنفدراسیون آسیا تبدیل به یک نمره نهایی می‌شود که بهترین بازیکنان یک سال فوتبال آسیا را معرفی می‌کند. ایران در میان سه بازیکن برتر آسیا و نامزد توپ طلا، کاندیدایی را نداشت که البته این موضوع تا حدی به حضور اغلب بازیکنان ایرانی در تیم‌های خارجی برمی‌گردد که البته سردار آزمون و مهدی قایدی شاید شایستگی بیشتری از نفر کره‌ای این رقابت داشتند.

این در حالی است که سون هیونگ مین عنوان بهترین لژیونر سال آسیا را بدست آورد.سون هیونگ مین ستاره تیم تاتنهام، مهدی طارمی مهاجم باشگاه اینتر و موسی التعمری بازیکن تیم مون‌پولیه فرانسه سه بازیکنی بودند که در لیست بهترین لژیونر سال آسیا قرار داشتند.

این عنوان از سال ۲۰۱۲ به لیست جوایز آسیا اضافه شد، سردار آزمون در سال ۲۰۱۹ و مهدی طارمی در سال ۲۰۲۲ بازیکنان ایرانی بودند که در لیست برترین‌ لژیونرهای فوتبال آسیا قرار گرفتند که در سال ۲۰۱۹ سردار بعد از سون و هاسبه در رتبه سوم قرار گرفت، مهدی طارمی هم در سال ۲۰۲۲ بعد از کیم مین جائه مدافع مطرح ناپولی در رتبه دوم و بالاتر کائورو میتوما وینگر برایتون قرار گرفت. در رقابت امسال مهدی طارمی بعد از درخشش با پیراهن پورتو مجدد در این لیست قرار گرفت و همراه با ستاره مطرح تیم تاتنهام و موسی التعمری ملی‌پوش تیم ملی اردن که در مسابقات جام ملت‌های آسیا ستاره این مسابقات بود به رقابت پرداخت.

*فهرست بهترین‌ها

*کیکو سیکه از ژاپن به عنوان بازیکن برتر زن سال انتخاب شد.

*الی کارپنتر استرالیایی نیز لژیونر برتر زن قاره شد.

* عبوسبک فیضولائف از ازبکستان و چائه اون‌یونگ از کره شمالی برترین بازیکن جوان مرد و زن شدند.

*جایزه تقدیر از میزبانی جام ملت‌های آسیا، اولین عنوان اهدا شده بود که نصیب فدراسیون فوتبال قطر شد. همچنین جایزه ویژه رئیس ای اف سی نیز به فدراسیون فوتبال عربستان تعلق گرفت.

*فدراسیون فوتبال نپال در بخش طلا برترین فدراسیون فوتبال آسیا شد.

*فدراسیون فوتبال لائوس در بخش یاقوت عنوان برترین فدراسیون فوتبال را تصاحب کرد.

*عنوان برترین فدراسیون فوتبال آسیا در بخش الماس به تایلند رسید.

*جایزه برترین فدراسیون در بخش پلاتینوم را ژاپنی‌ها بدست آوردند.