شناسهٔ خبر: 69438681 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

افزایش همکاری های زیست محیطی با سازمان ملل

مشاور عالی رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست بر لزوم گسترش مناسبات در زمینه محیط‌زیست با سازمان ملل متحد در دولت چهاردهم تاکید کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ژیلا مهدی آقایی، مشاور عالی رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست در مراسم بزرگداشت روز سازمان ملل متحد، با اشاره به پیشینه ۷۹ ساله تعاملات ایران و سازمان ملل متحد، بیان کرد: خوشبختانه طی سال‌های اخیر شاهد ارتباطات نزدیک و افزایش رایزنی‌ها و همکاری‌های نزدیک مقامات عالی‌رتبه در سطوح مختلف هستیم و گفتگو‌ها و دیدار‌ها نشان از عزم و اراده مقامات عالی رتبه برای گسترش روابط وهمکاری‌ها در حوزه‌های مختلف و تلاش ایران و سازمان ملل متحد برای تقویت روابط وکمک به ثبات وامنیت، در منطقه و جهان دارد.

وی با اشاره به اینکه امیدوارم در دولت چهاردهم شاهد تلاش‌های بی‌وقفه برای گسترش مناسبات و توسعه همکاری‌ها در زمینه محیط‌زیستی باشیم، افزود: مناسبات حسنه و دیرینه جمهوری اسلامی ایران با سازمان ملل متحد نباید تحت تاثیر دیدگاه‌ها و رفتار‌های کشور‌های قدرتمند قرار گیرد. از این رو امیدوارم شاهد تلاش‌های مضاعف طرفین در بخش‌های مختلف، برای گسترش روابط و افزایش همکاری‌های چند جانبه به ویژه محیط‌زیستی باشیم.

او با تاکید بر اینکه از جمله مصادیق عینی اقدامات مشترک در حوزه‌های محیط‌زیستی عضویت در ۱۲ کنوانسیون و پروتکل محیط‌زیستی است، عنوان کرد: اجرای پروژه‌های مشترک حفاظت از تالاب‌های ایران، طرح حفاظت از یوزپلنگ ایرانی، طرح حفاظت از تنوع زیستی، تصویب قطعنامه‌ای با موضوع مقابله با گردوغبار در ششمین مجمع جهانی محیط زیست و برگزاری کنفرانس‌های بین المللی مقابله با توفان‌های گرد و غبار از جمله این اقدامات است.

مشاور عالی رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست تصریح کرد: انتظار داریم همکاری‌ها در راستای ظرفیت‌سازی و انتقال فناوری‌های نوین برای مدیریت پسماندها، حفاظت از تالاب‌ها، مقابله با توفان‌های گرد و غبار، کنترل آلودگی‌ها وتغییرات آب وهوایی افزایش یابد.

مهدی آقایی تاکید کرد: در سراسر جهان، ترکیب خطرناک آلودگی، سیاست‌های غلط اقلیمی و آسیب‌های تنوع‌زیستی، زمین‌های سالم را به بیابان و اکوسیستم‌های پررونق را به مناطق مرده تبدیل می‌کند. تغییرات اقلیمی که منشا آن تاثیرات مستقیم انسانی وبه تبع آن انتشار گاز‌های گلخانه‌ای‌ست تاثیر بسزایی بر تمامی ابعاد سیستم‌های اجتماعی اکولوژیکی میگذارد و تهدیدی برای بخش‌هایی همچون آب، کاربری اراضی، پسماند، جنگل‌ها و علفزارها، مناطق ساحلی، گردشگری، سلامت و بهداشت و بسیاری موارد دیگر است که قدرت زمین در راستای حمایت از اکوسیستم‌ها، کشاورزی‌ها و جوامع، را تضعیف می‌کند.

او ادامه داد: شهر‌ها به عنوان بستر حیات نوین بشری با آسیب‌های ناشی از موارد فوق، بی‌دفاع‌تر شده و کشور‌ها در برابر امواج جابه‌جایى انسانی ناشی از غیر‌قابل زیست شدن سکونتگاه‌ها مواجه می‌شوند.

وی کمک به تقویت صلح و ثبات در منطقه و جهان را از اصول سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران دانست و افزود: در این راستا دولت چهاردهم بر مبنای وفاق ملی خواستار توسعه روابط و افزایش همکاری‌های بین المللی است و بدون تردید همکاری همه جانبه با سازمان ملل متحد، از جایگاه برجسته‌ای در این رویکرد برخوردار است.

او اضافه کرد: تاریخچه روابط و همکاری‌ها نشان می‌دهد ظرفیت‌های زیادی برای توسعه روابط و گسترش همکاری‌ها در عرصه‌های منطقه‌ای و بین المللی وجود دارد و اطمینان دارم با اراده عالیه، همکاری‌ها در حوزه‌های مختلف از جمله محیط‌زیست می‌تواند بیش‌از‌پیش گسترش یابد. در حال حاضر با وقوع تحولات پی در پی در صحنه منطقه‌ای و بین‌المللی و به ویژه تداوم بحران جنگ در خاورمیانه، ضرورت رایزنی‌ها میان جمهوری اسلامی ایران و سازمان ملل متحد در سطوح مختلف را دو چندان می‌کند.

مشاور عالی رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست با تاکید بر اینکه کشور عزیز ما ایران همواره از کشور‌های پیش‌رو در زمینه محیط‌زیست و توسعه مبتنی بر آن بوده است، گفت: متاسفانه تحریم‌های غیرقانونی و یک جانبه ایالات متحده، سوای همه حوزه‌های دیگر، در بخش محیط زیست که کشتی مشترک بشری است، نیز ما را دچار چالش کرده است و باید محروم ماندن از دریافت فناوری‌های نوین و محروم ماندن از ارتباطات مالی با صدای واحد مورد محکومیت قرار گیرد.

نظر شما