شناسهٔ خبر: 69421996 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

بایدن رای زودهنگام خود را به صندوق می‌اندازد 

نیویورک - ایرنا- جو بایدن رئیس جمهور آمریکا روز دوشنبه به وقت محلی رای زودهنگام خود را در حالی به صندوق می‌اندازد که تنها یک هفته تا انتخابات ریاست جمهوری آمریکا باقی مانده است و به نظر می‌رسد معاون و رقیب سابق او در رقابت تنگاتنگی برای راهیابی به کاخ سفید قرار دارند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار ایرنا، بایدن قبل از بازگشت به کاخ سفید، در ویلمینگتون واقع در دلاور، جایی که آخر هفته را در آنجا گذراند، رای خواهد داد.

این لحظه چهار سال پس از آن رخ می دهد که بایدن رای خود را در رقابت های انتخاباتی ۲۰۲۰ به صندوق انداخت و بیشترین رای را که تا به حال برای یک نامزد ریاست جمهوری آمریکا داده شده، به دست آورد.

در سال جاری, رئیس‌جمهور آمریکا ماه‌ها پس از اینکه تصمیم گرفت از نامزدی مجدد خود کناره‌گیری و رقابت ریاست‌جمهوری را ترک کند، رأی خود را به صندوق می اندازد و از کامالا هریس، معاون خود برای نامزدی دموکرات‌ها حمایت می کند.

رئیس‌جمهور کنونی آمریکا از زمانی که از رقابت‌های انتخاباتی کناره‌گیری کرد، تا حد زیادی از مبارزات انتخاباتی و اغلب از کانون توجهات دور مانده و به رای‌دهندگان فرصت داده است تا با جانشین احتمالی او آشنا شوند. در همین حال، هریس تلاش کرده است تا مسیر حساسی را طی کند به این معنی که خود را با موفقیت‌های دولت بایدن هماهنگ کرده و در عین حال از مسائل منفی دولت بایدن فاصله گرفته است.

بر اساس نظرسنجی سی‌بی‌اس نیوز که یکشنبه منتشر شد، هریس و دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق آمریکا در سراسر ایالت‌های حساس برابر هستند، در حالی که هریس در سطح ملی یک درصد برتری دارد.

 بر اساس نتایج نظرسنجی جدید تلویزیون ای بی سی و ایپسوس نیز، کامالا هریس، نامزد دموکرات ریاست جمهوری آمریکا، دو درصد از دونالد ترامپ نامزد جمهوری خواه و رئیس جمهور سابق آمریکا حمایت بیشتری کسب کرده است.

بر اساس این نظرسنجی، ۴۹ درصد از شرکت کنندگان آماده حمایت از هریس در انتخابات ریاست جمهوری هستند.

این نظرسنجی همچنین نشان داد که ۴۷ درصد از شرکت کنندگان از ترامپ حمایت می کنند. با این حال، ترامپ از نظر حمایت در زمینه هایی مانند اقتصاد (۴۸ درصد ترامپ در مقابل ۴۰ درصد هریس)، مقابله با تورم (۴۶ درصد ترامپ در مقابل ۳۹ درصد هریس) و حل و فصل بحران مهاجرت (۴۹ درصد ترامپ در مقابل ۳۷ درصد هریس) پیشرو است.

همچنین این نظرسنجی نشان داد که هریس در رسیدگی به چالش هایی مانند دفاع از دموکراسی در (۴۷ درصد هریس در مقابل ۳۹ درصد ترامپ)، سلامت عمومی (۴۶ درصد هریس در مقابل ۳۶ درصد ترامپ) و حل مشکلات طبقه متوسط ‌(۴۶ درصد هریس در مقابل ۳۹ درصد ترامپ) از حمایت بیشتری برخوردار است.

انتخابات ریاست جمهوری آمریکا روز سه‌شنبه ۵ نوامبر ۲۰۲۴ (۱۵ آبان ماه ۱۴۰۳) برگزار می‌شود و برنده این انتخابات، دوره چهار ساله ریاست جمهوری را از ژانویه ۲۰۲۵ آغاز خواهد کرد.

یک نامزد انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا، نه با کسب اکثریت آرای مردمی، بلکه از طریق سیستمی به نام کالج الکترال (مجمع منتخبان / گزینندگان) که آرای الکترال را به ۵۰ ایالت و ناحیه کلمبیا که عمدتاً بر اساس جمعیت آنها تخصیص می‌دهد، رئیس جمهور می‌شود و به کاخ سفید راه می‌یابد.

زمانی که رای دهندگان آمریکایی برای انتخاب رئیس جمهور به پای صندوق های رای می روند، معمولاً فقط نام نامزدهای ریاست جمهوری و معاونان ریاست جمهوری را می بینند. با این حال، رای دهندگان در واقع به مجمعی از منتخبان (مجمع گزینندگان) رای می دهند.

در سطح ملی، در مجموع ۵۳۸ رای الکترال (رای مجمع گزینندگان) وجود دارد، به این معنی که یک نامزد برای پیروزی باید ۲۷۰ رای مجمع گزینندگان را کسب کند. در انتخابات فعلی ریاست جمهوری آمریکا، ایالت های مهم انتخاباتی شامل آریزونا، جورجیا، میشیگان، کارولینای شمالی، نوادا، پنسیلوانیا و ویسکانسین می شوند.

مجمع منتخبان در ۱۷ دسامبر دور هم جمع خواهند شد تا رسماً رای خود را به صندوق بیندازند و نتایج را به کنگره ارسال کنند. نامزدی که ۲۷۰ رای الکترال یا بیشتر به دست آورد، رئیس جمهور می‌شود.

این آرا رسماً توسط کنگره در ۶ ژانویه جمع آوری می شود و رئیس جمهور جدید آمریکا در ۲۰ ژانویه سوگند یاد می کند.