به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، « عبدالمجید تبون» رئیس جمهور الجزایر یکشنبه هفته جاری وارد قاهره شد و با «عبدالفتاح السیسی» رئیس جمهور مصر درباره گسترش روابط دوجانبه، تحولات فلسطین، لیبی و سودان گفتوگو کرد.
به دنبال این دیدار روسای جمهور مصر و الجزایر در یک نشست مطبوعاتی شرکت کردند و عبدالفتاح السیسی از پیشنهاد آتش بس دو روزه در نوار غزه خبر داد.
به گفته رئیس جمهور مصر، این آتش بس در قبال آزادی چهار اسیر صهیونیستی بوده و مذاکرات در این رابطه طی 10 روز آینده انجام خواهد شد تا مقدمهای برای آتش بس دائمی شود.
در این نشست مطبوعاتی، رئیس جمهور الجزایر گفت: این کشور با مشارکت مصر از طرحهایی که با هدف برقراری آتش بس در نوار غزه و ورود کمکهای بشر دوستانه به آنجاست، حمایت میکند.
عبدالمجید تبون با تاکید بر حمایت از ملت فلسطین اظهار داشت: فلسطینیان از ابتداییترین نیازهای زندگی محروم هستند.
وی مقاومت ملت فلسطین در برابر ارتش صهیونیستی را ستود و گفت: الجزایر به عنوان عضو غیردائم شورای امنیت تمام تلاش خود را به کاربسته است، از طریق این شورا رژیم اسرائیل را تحت فشار قرار دهد تا این رژیم مجبور شود، حملات خود را به نوار عزه متوقف کند.
تبون تنها راه پایان دادن به بحران فلسطین را دستیابی این فلسطینیان به حقوق مشروع خود دانست و تصریح کرد: باید دولت مستقل فلسطینی در اراضی 1967 تشکیل شود و پایتخت آن قدس شریف باشد.
رئیس جمهور الجزایر روابط کشورش را با مصر برادرانه خواند و گفت: الجزیره و قاهره بر اهمیت تعمیق هماهنگی و مشورت درباره تحولات جهان عرب توافق کامل دارند.
به گزارش خبرگزاری رسمی الجزایر، تبون با بیان اینکه دو کشور توافق کامل در خصوص سرمایه گذاری جدید دارند، اظهار داشت: الجزیره از شرکتهای مصری برای سرمایه گذاری در الجزایر استقبال میکند.
در این نشست، رئیس جمهور مصر گفت وگوهایش را با همتای الجزایری خود مثبت ارزیابی کرد و گفت: فرصتهای زیادی برای همکاری میان دو کشور وجود دارد و قرار است نهمین نشست کمیته مشترک مصر و الجزایر به زودی در قاهره برگزار شود.
وی درباره مذاکراتش با تبون گفت: با رئیس جمهور الجزایر درباره جنگ غزه و لبنان، تحولات لیبی و سودان گفت وگو کردیم و درخصوص اهمیت بازگرداندن ثبات در منطقه به دور از دخالت در امور داخلی کشورها و یا دامن زدن به نزاع ها توافق کردیم.
رئیس جمهورالجزایر هم موضع ثابت کشورش در خصوص حل و فصل «بحران لیبی» را گفتوگوهای لیبیایی- لیبیایی و برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی در این کشور خواند و با ابراز تاسف از تداوم نبرد میان ارتش و نیروهای واکنش سودان گفت: الجزایر و مصر هیچ دخالتی در کشورهای همسایه جز در راستای برقراری صلح و ثبات نمیکنند.
به دنبال سرنگونی نظام معمر قذافی در سال 2011 لیبی دچار حاکمیت دو دولتی ( شرق و غرب ) شد و سالهاست که بازیگران داخلی این کشور در تلاش هستند به این حاکمیت دوگانه پایان دهند و وحدت ملی را به لیبی بازگردانند.
در جریان نبرد میان ارتش و نیروهای واکنش سریع ( از 26 فروردین 1402 تاکنون) بسیاری از زیرساختهای عمرانی، اقتصادی، کشاورزی و بهداشتی سودان نابود شده و میلیونها نفر از مردم این کشور با از دست دادن شغل خود آواره شده و از دسترسی به مواد غذایی و خدمات بهداشتی محروم هستند، به گونهای که شماری از شهروندان به دلیل شیوع بیماریهای واگیردار و گرسنگی جان خود را از دست دادهاند.
انتهای پیام/