جوان آنلاین: مسابقات جهانی کشتی آزاد و فرنگی قهرمانی جهان در اوزان غیرالمپیکی از هفتم آبان شروع و تا ۱۰آبان ماه به میزبانی آلبانی برگزار خواهد شد. این مسابقات در ۱۲وزن، شامل چهار وزن آزاد، چهار وزن فرنگی و چهار وزن بانوان برگزار خواهد شد.
مسابقات جهانی اوزان غیرالمپیکی امسال پس از هشت سال در حالی برگزار میشود که هیچ یک از این کشتیگیران اجازه حضور در المپیک پاریس را نداشتند و قرار است در این میدان بزرگ و سخت به مصاف حریفان خود بروند. در کشتی آزاد با توجه به حضور کشتیگیران روس و ترکیب تیم کشتی امریکا در این مسابقات به نظر میرسد شاهد رقابت جذاب آزادکاران باشیم. در کشتی فرنگی هم با توجه به حضور چهرههای نامداری از ایران و دیگر کشورهای مدعی توقع میرود کشتیهای جذابی را ببینیم.
درخشش امیدهای کشتی.
اما نکته جالب توجه این مسابقات برگزاری رقابتهای زیر ۲۳ سال جهان پیش از مسابقات بزرگسالان بود؛ رقابتهایی که با قدرتنمایی جوانان کشتی ایران در هر دو رشته همراه بود. فرنگیکاران و آزادکاران زیر ۲۳ سال ایران که به صورت مستقیم زیر نظر حسن رنگرز و پژمان درستکار، سرمربیان تیمهای ملی کشتی کار میکردند با درخشش در این مسابقات تحسین جهان کشتی را برانگیختند و کاری کردند که حالا و در آستانه آغاز رقابتهای بزگسالان بار دیگر تمام نگاهها متوجه کشتی ایران شده است، به گونهای که همه انتظار دارند کشتیگیران ایران با درخشش در مسابقات بزرگسالان نتایج کشتیگیران زیر ۲۳ سال کشورمان را تکرار کنند و ایران با دست کاملاً پر آلبانی را ترک کند. هر چند آلبانی با برخی کارشکنیها در خصوص صدور ویزا برای تیمهای اعزامی ایران حاشیهساز شد، اما عملکرد بموقع فدراسیون این حاشیهسازی را ناکام گذاشت و درخشش امیدهای کشتی و جوانان آیندهدار کشورمان هم مزید برعلت شد تا بار دیگر قدرت کشتی ایران به جهان ثابت شود.
کار سخت فرنگیکاران
در چنین شرایطی فرنگیکاران ایران طی روزهای هفتم و هشتم آبان ماه به مصاف رقبای خود میروند. ترکیب چهار نفره ایران در این مسابقات را پویا دادمرز در ۵۵ کیلوگرم، ایمان محمدی در ۶۳ کیلوگرم، محمدرضا گرایی در ۷۲ کیلوگرم و محمدعلی گرایی در ۸۲ کیلوگرم تشکیل میدهند؛ چهار کشتیگیری که در مراحل پرتنش انتخابی موفق شدند حریفان خود را پشت سر بگذارند و به این مسابقات مهم راه یابند.
هر چند در بحث انتخاب برادران گرایی برای حضور در ترکیب تیم ملی حاشیههای زیادی به وجود آمد، اما در حال حاضر تنها موفقیت تیم مهم است و باید حواشی را فراموش کرد، ضمن اینکه باید به این نکته هم توجه داشت که برادران گرایی از تجربه خوبی برای حضور در این رقابتها برخوردار هستند و میتوانند در کسب موفقیت نهایی تیم مثمرثمر باشند. حسن رنگرز، سرمربی تیم ملی کشتی فرنگی ایران در خصوص این مسابقات میگوید: «کار بسیار سختی در مسابقات جهانی آلبانی در پیش داریم، اما هدفمان رسیدن به عنوان قهرمانی جهان است. ما چهار کشتیگیر شاخص داریم که هر چهار تای آنها عنواندار هستند، اما کمیت و کیفیت حریفان به شکلی است که کار بسیار سخت خواهد بود.»
در چنین شرایطی باید به انتظار بنشینیم و شاهد تلاش شاگردان رنگرز مقابل حریفان آماده خود باشیم؛ تلاشی سخت که امیدواریم در نهایت با برتری فرنگیکاران ایران به پایان برسد.
اوج حساسیت در آزاد
در کشتی آزاد هم اوضاع مانند فرنگی است. درخشش آزادکاران جوان ایران کار را برای بزرگسالان سخت کرده و حال شاگردان پژمان درستکار چارهای جز درخشش و کسب عنوان قهرمانی ندارند. در ترکیب چهار نفره تیم ایران، رضا مؤمنی در وزن ۶۱کیلوگرم، امیرمحمد یزدانی در۷۰ کیلوگرم، محمد نخودی ۷۹ کیلوگرم و کامران قاسمپور در ۹۲کیلوگرم حضور دارند. صرفنظر از کشتیهای حساس این چهار وزن و رویارویی محمد نخودی در ۷۹ کیلوگرم با جردن باروز امریکایی که حساسیتهای خاص خودش را دارد و امیدواریم جوان شایسته کشورمان کشتیگیر کاربلد و کارکشته امریکایی را مغلوب کند، اما باید اذعان کرد که با توجه به حضور دیوید تیلور امریکایی و سعدالله یف روس از همین حالا تمام نگاهها متوجه وزن ۹۲کیلوگرم است؛ جایی که کامران قاسمپور باید برای کسب عنوان قهرمانی دو غول کشتی جهان را از پیش رو بردارد، البته به جمع این سه نفر باید تساکولوف از اسلواکی را هم اضافه کرد تا متوجه حساسیت بالای این وزن شد.
کامران قاسمپور دارنده دو مدال طلای جهان، عبدالرشید سعدالله یف دارنده هفت طلای جهان و المپیک، دیوید تیلور دارنده چهار طلای جهان و المپیک از امریکا و تیربک تساکولوف کشتیگیر روسیالاصل و دارنده مدال نقره جهان از اسلواکی، همین معرفی کوتاه برای مشخصشدن حساسیت رقابتهای این وزن کشتی آزاد کافی است؛ رقابتی که امیدواریم کامران قاسمپور ما برنده و سربلند از آن بیرون بیاید. پژمان درستکار، سرمربی تیم ملی کشتی آزاد در خصوص این مسابقات میگوید: «برخلاف آنچه پیشبینی میشد سطح رقابتهای اوزان غیرالمپیکی بالاست و حتی کشتیگیران عنوانداری مثل جردن باروز، دیوید تیلور و سعدالله یف به جای اینکه از کشتی خداحافظی کنند، ترجیح دادند در این رقابتها حضور داشته باشند. ما در ماههای اخیر روی آنها آنالیز داشتهایم. به هر حال هر چقدر رقبا قدرتمندتر باشند، مسابقات هم جذابتر میشود. هم نخودی و هم قاسمپور کشتیگیران قابلی هستند و ما به آنها خیلی امیدواریم. ما امید داریم هر دو کشتیگیر با پیروزیهای خودشان دل مردم را شاد کنند.»