شناسهٔ خبر: 69358251 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: ایکنا | لینک خبر

برخط جامعه

مدیران در تدارک هفته نسل آرمانی

آغاز ثبت‌نام حج اساتید، معارفه استاندار جدید تهران، افتتاح مدرسه خیرین مدرسه‌ساز، برگزاری نشست علمی ششمین همایش سواد فضای مجازی، انتصاب معاونت امور رسانه‌ای وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، فراخوان طرح‌های دیوارنگاری «دیوارهای کوچک شهر من» و اعلام برنامه‌های هفته جهانی سواد رسانه‌ای و هفته دانش‌آموز از مهمترین رویدادها و اخبار حوزه اجتماعی طی هفته گذشته است.

صاحب‌خبر -
برخط جامعهبه گزارش ایکنا، آغاز ثبت‌نام حج اساتید، معارفه استاندار جدید تهران، افتتاح مدرسه خیرین مدرسه‌ساز، غربالگری رایگان سرطان پستان در پژوهشکده سرطان معتمد، برگزاری نشست علمی ششمین همایش سواد فضای مجازی، انتصاب معاونت امور رسانه‌ای وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، فراخوان طرح‌های دیوارنگاری «دیوارهای کوچک شهر من» و اعلام برنامه‌های هفته جهانی سواد رسانه‌ای و هفته دانش‌آموز از مهمترین رویدادها و اخباری است که طی هفته گذشته در حوزه اجتماعی منتشر شده است.
 
خبرگزاری ایکنا افزون بر پوشش رویدادهای مهم در حوزه اجتماعی به بررسی موضوعات و مسائل گوناگون نیز می‌پردازد که طی هفته گذشته عزت نفس در نوجوانی و والدین در مسیر آگاهی در قالب درس‌گفتارهایی در خروجی سایت ایکنا قرار گرفت. 
 
تبیین ویژگی‌های مسجد تراز اسلامی نیز موضوع مهم دیگری است که در گفت‌وگو با کارشناسان و صاحبنظران مورد بررسی قرار گرفته است. طی هفته گذشته حجج اسلام سیدجواد بهشتی، مشاور ستاد اقامه نماز کشور و سیدمحمد عابدین‌زاده، استاد حوزه و دانشگاه به این موضوع پرداخته‌اند.
 
در ادامه مروری بر گزیده این رویدادها و گفت‌وگو‌ها داریم.
 

آغاز ثبت‌نام حج اساتید

حجت‌الاسلام مرتضی مطهری پور، رئیس ستاد عمره و عتبات دانشگاهیان در گفت‌وگو با ایکنا از آغاز ثبت‌نام حج تمتع ۱۴۰۴ ویژه اعضای هیئت علمی و استادان دانشگاه‌های تهران، البرز، قم، قزوین، همدان، سمنان و کاشان که دارای سند ودیعه حج تمتع تا پایان اسفندماه سال ۱۳۸۶ هستند خبر داد و گفت: متقاضیان تا ۲۵ آبان‌ماه فرصت دارند با مراجعه به دفاتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های ذکر شده برای حضور در کاروان حج اساتید دانشگاه ثبت‌نام کنند.
 
برخط جامعه
 
وی با یادآوری این مسئله که هزینه تمام شده کاروان، درجه کیفیتی و مبالغ پرداختی زائران بر مبنای اعلام سازمان حج و زیارت متعاقبا اعلام می‌شود، گفت: کاروان‌بندی و اعزام بر‌اساس اولویت‌های اعلام شده از سوی سازمان حج و زیارت صورت خواهد گرفت.
 

جمع‌آوری کمک‌های مردمی برای لبنان و جبهه مقاومت

 
حجت‌الاسلام والمسلمین غلامرضا عادل، سخنگو و معاون فرهنگی سازمان اوقاف و امور خیریه در گفت‌وگو با ایکنا به تشریح چگونگی جمع‌آوری کمک‌های بقاع متبرکه به مردم غزه و لبنان پرداخت و اظهار کرد: مدت ۱۰ روز است که نمایندگان و هیئت‌امنای  سه بقعه متبرکه کشور به صورت جهادی در لبنان مستقر هستند و با هماهنگی‌های انجام شده، نسبت به دریافت کمک‌ها از ایران اسلامی و توزیع آنها در میان مردم مظلوم غزه و آوارگان لبنانی اقدام می‌کنند. در حال حاضر مبالغ و کمک‌هایی که از محل موقوفات و کمک‌های مردمی در حال جمع‌آوری برای جبهه مقاومت و مردم غزه و لبنان است و برای توزیع در اختیار نمایندگان ما در لبنان قرار می‌گیرد.  
 
عادل تصریح کرد: در این زمینه مهمترین برنامه‌ها در حوزه اطعام نیازمندان و آوارگان، توزیع شیر خشک برای نوزادان است که مشکلات زیادی را برای آوارگان به همراه داشته است. برنامه توزیع پتو، لباس و وسایل گرم‌کننده و ... نیز داریم.  
 
متن کامل خبر را اینجا بخوانید.
 

معارفه استاندار جدید تهران

 
مراسم تودیع علیرضا فخاری، استاندار پیشین و معارفه محمدصادق معتمدیان، استاندار جدید استان تهران سه‌شنبه یکم آبان‌ماه با حضور اسکندر مؤمنی، وزیر کشور و معاونان وی، ائمه جمعه استان تهران، مسئولانی از استان آذربایجان غربی و جمعی از مقامات لشکری و کشوری در وزارت کشور برگزار شد.
 
علیرضا فخاری، استاندار سابق تهران از معتمدیان خواست برنامه «دوشنبه‌های صنعتی» تعطیل نشود و گفت: موضوعات و مشکلات چندین ساله تولیدکنندگان در این برنامه رفع می‌شد.  
 
برخط جامعه
 
وی همچنین به استاندار جدید تهران توصیه کرد «شورای گفت‌وگو» در حوزه اقتصاد را دریابد و گفت: ماهی یک جلسه با تجار، بازاریان، ... داشتیم که مشکلات مطرح و حل می‌شد. همچنین با توجه به اینکه در هفت شهر استان شورا‌ها منحل شده‌اند و استاندار جانشین شوراهاست، باید گوش شنونده‌ای برای موضوعات مردم این هفت شهر باشید.  
 
اسکندر مؤمنی، وزیر کشور با بیان اینکه استان تهران ظرفیت‌های عظیمی دارد، اما چالش‌هایی هم دارد که استاندار تهران باید در اولویت اول خود قرار دهد و با همکاری همه نسبت به رفع آنها اقدام کند، گفت: تهران مهاجرپذیرترین استان است، هر قدر جلو می‌رویم موضوع تأمین آب بیشتر خود را نشان می‌دهد، آلودگی هوا همه مردم را رنج می‌دهد و آسیب روحی و جسمی به مردم وارد می‌کند که با برنامه مدون، منسجم، ادامه‌دار و استفاده از دانش روز قابل حل است. موضوع حمل و نقل از موضوعات غامض تهران است. براساس استاندارد‌ها هر شهروند با  ۳۰۰ متر پیاده‌روی باید به حمل و نقل ایمن و ارزان دسترسی پیدا کند که ما با این استاندارد فاصله داریم.
 
محمدصادق معتمدیان، استاندار جدید تهران با اعلام اینکه تلاش خواهد شد شهرک‌ها براساس ریل‌گذاری قانونی به شهرک‌های غیردولتی تبدیل شوند، گفت: در زمینه اجتماعی ساماندهی اتباع بیگانه در دستور کار خواهد بود و مهم‌ترین سیاست طرد اتباع غیرمجاز است که مخاطرات امنیتی ایجاد کرده‌اند.
 

درب مساجد باید همواره به روی مردم باز باشد

 
یکی از مهمترین مؤلفه‌های تأثیرگذار در زمینه ایجاد مسجد تراز اسلامی، وجود ائمه جماعت فعال و انقلابی است تا بتوانند با استفاده از تمامی ظرفیت‌های موجود در مساجد و ارتباط با افراد محله مورد نظر، زمینه را برای دستیابی به مسجد تراز اسلامی فراهم کنند.
 
برخط جامعه
 
حجت‌الاسلام سیدجواد بهشتی، مشاور ستاد اقامه نماز کشور درباره ویژگی‌های مسجد تراز اسلامی گفت: یکی از موضوعات مهم در رابطه با امور مساجد، انتخاب هیئت‌امناست؛ هیئت‌امنایی که از میان افراد عالم و فهمیده به ویژه جوانان باسواد و دانشمند تشکیل شود، تبدیل به بال و پر امام جماعت خواهد شد و هر یک از ایشان می‌توانند در حوزه تخصصی خود نسبت به ارتقای سطح علمی و فرهنگی مسجد به امام جماعت کمک کنند. یکی از مهمترین سازوکار‌ها برای رسیدن به مسجد تراز اسلامی، چگونگی ترکیب هیئت‌ امنای مساجد است. وجود افراد دلسوز و کاربلد در هیئت‌امنای مساجد باعث می‌شود تا امام جماعت بتواند به کمک ایشان در بسیاری از حوزه‌ها ورود کرده و باعث رونق مسجد در تمامی امور شود.  
 
متن کامل مصاحبه را اینجا بخوانید.
 

رونق مساجد با بهره‌مندی از توانمندی نمازگزاران و امام جماعت فعال

 
حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمحمد عابدین‌زاده، استاد حوزه و دانشگاه نیز در رابطه با ویژگی‌های مسجد تراز اسلامی گفت: مسجد تراز مسجدی تأثیرگذار در رفع نیاز‌ها و مشکلات محله است. مساجد در حوزه فعالیت‌های اجتماعی و رفع نیاز‌های مردم باید به صورت خیلی قوی وارد میدان شده و اقدام کنند. در این زمینه مساجد مختلف می‌توانند برنامه‌های فراوانی را اجرا کنند. راه‌اندازی صندوق قرض‌الحسنه یا مؤسسات خیریه همراه با توانمندی‌های خود مردم، شناسایی و رفع نیاز نیازمندان محله از جمله مواری است که باید از سوی مساجد پیگیری شود. مساجد می‌توانند از طریق صندوق قرض‌الحسنه یا مؤسسات خیریه نسبت به رفع نیاز‌های مادی افراد محله اقدام کنند.  
 
برخط جامعه
 
وی در ادامه به فعال کردن مساجد تأکید کرد و افزود: متأسفانه به درستی از ظرفیت مساجد استفاده نمی‌شود، اما اینکه در این زمینه باید چه کاری انجام داد تا بتوان از تمامی ظرفیت مساجد استفاده کرد، منوط به اقدام و حرکتی جمعی است و نهاد‌ها و مسئولان تأثیرگذار در این حوزه باید انجام دهند. همچنین، در این رابطه افراد دارای جایگاه تأثیرگذار در جامعه نیز باید برای آگاهی‌بخشی به جامعه و بسترسازی برای بهره‌برداری هرچه بیشتر حرکت منسجمی را آغاز کنند، یعنی هم آگاهی لازم را به جامعه بدهند و هم زیرساخت‌های لازم برای این منظور پیش‌بینی کنند.
 
متن کامل مصاحبه را اینجا بخوانید.
 

لزوم طراحی مدلی برای ارزیابی ساختار فرهنگی کشور

 
نشست خبری اولین کنفرانس ملی «حکمرانی و نظام سیاستگذاری فرهنگی» دوشنبه ۳۰ مهرماه با حضور ابراهیم شکرانی، دبیر ستاد فرهنگی و اجتماعی شورای عالی انقلاب فرهنگی، محمود نظرنیا، دبیر کنفرانس و جمعی از مسئولان و کارشناسان ستاد فرهنگی و اجتماعی شورای عالی انقلاب فرهنگی در دبیرخانه این شورا برگزار شد.
 
شکرانی در این نشست گفت: کنفرانس «حکمرانی و نظام سیاستگذاری فرهنگی» به ابتکار اندیشکده نظام مسائل حکمرانی کشور برگزار می‌شود و همانطور که در محور‌های آن پیش‌بینی شده است، این کنفرانس، تأکید بر حکمرانی فرهنگی و اجتماعی است. امسال چهلمین سال تأسیس شورای عالی انقلاب فرهنگی است و ۴۰ سال اول را سپری کردیم و گام دوم در چهل سال دوم آغاز شده است؛ از این رو باید نگاهی به گذشته داشته باشیم و ظرفیت‌های آینده و چالش‌ها را مورد بررسی قرار داده و در قالب حکمرانی فرهنگ و اجتماع مطمح نظر قرار دهیم.
 
برخط جامعه
 
وی تأکید کرد: مسیرمان تعامل جدی با نخبگان و صاحب‌نظران، قوای سه‌گانه، تشکل‌های مردمی و ... است که در این کنفرانس مورد توجه بوده و در بخش محور‌های کنفرانس و محور ویژه پیش‌بینی شده است که در رابطه با محور مدل ارزیابی ساختار فرهنگی نیز این نکته حائز اهمیت است که با توجه به وجود ۶۱ دستگاه اصلی فرهنگی در کشور نیاز است مدلی برای ارزیابی ساختار فرهنگی وجود داشته باشد. همچنین حسابرسی فرهنگی مورد توجه قرار گیرد و مشخص شود که چه تفاوتی با حسابرسی مالی دارد.
 
محمود نظرنیا،  رئیس اندیشکده نظام مسائل حکمرانی کشور و دبیر کنفرانس در ادامه این نشست گفت: رسالت اصلی این اندیشکده اصلاح ساختار حکمرانی در کشور است و در طول سه سال فعالیت، توفیقات بسیاری به دست آورده است. براساس دغدغه‌ای که این اندیشکده داشته، کنفرانس‌هایی را حول حکمرانی اقتصادی، حقوقی و ... برگزار کرده است.  
 
اعضای ستاد فرهنگی و اجتماعی شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز در ادامه این نشست به مسائل فرهنگی و اجتماعی کشور پرداختند و بر پیوست رسانه‌ای این مسائل تأکید کردند.
 

برنامه‌های آموزش و پرورش در روز دانش‌آموز

 
حجت‌الاسلام والمسلمین محمدحسین پورثانی، معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش در گفت‌وگو با ایکنا درباره برنامه‌های معاونت پرورشی و فرهنگی برای هشتم آبان، «روز بسیج دانش‌آموزی» و ۱۳ آبان «روز دانش‌آموز» بیان کرد: سرود «نسل آرمانی۲» ساخته شده است و به زودی اکران خواهد شد، ادامه داد: این سرود از شنبه، پنجم آبان به صورت هماهنگ در مدارس اجرا خواهد شد. همچنین برای روز سیزدهم آبان که به عنوان روز دانش‌آموز نام‌گذاری شده است، برنامه‌هایی به صورت ویژه برای این روز مهم تدارک دیده‌ایم که در مدارس سراسر کشور برگزار خواهد شد.  
 
برخط جامعه
 
پورثانی افزود: بازدید دانش‌آموزان از مظاهر استکبار در کشور مانند قلعه پرتقالی‌ها، نماد جهاد عشایر عرب در خوزستان و... از دیگر برنامه‌های در نظر گرفته شده است و دانش‌آموزان با تاریخ جنایات استکبار و آمریکای خبیث آشنا می‌شوند.
 

مدرسه «خیرین مدرسه‌ساز» افتتاح شد

 
آئین افتتاحیه مدرسه خیرین مدرسه‌ساز منطقه ۱۷ تهران، خانم پریدخت بقائی و زنده‌یاد کمال اویس قرن، یکم آبان‌ماه با حضور علیرضا کریمیان، مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران برگزار شد.
 
کریمیان در این مراسم خطاب به خیرین بیان کرد: این بنای احداث شده بسیار ارزشمند است و شاهد بنای فاخری هستیم. این کار صرفاً عمرانی و ساخت یک بنای معمولی نیست بلکه یک بنای فرهنگی ایجاد شده که درون آن یک فرهنگ بنا شده است.  
 
برخط جامعه
 
حمیدرضا جمیلی، مدیر آموزش و پرورش منطقه ۱۷ تهران در این مراسم بیان کرد: در تلاشیم تا در ابتدای سال تحصیلی دو مدرسه دیگر را در منطقه ۱۷ آماده کنیم. آینده کشور به دست دانش‌آموزان رقم می‌خورد؛ امیدوارم بزرگان و مفاخر آینده کشور از همین مدرسه باشند.
 
محمدرضا قربانی، مدیرعامل مجمع خیرین مدرسه‌ساز شهر تهران در این مراسم بیان کرد:  امیدوارم با تشکیل باشگاه دانش‌آموزی خیرین مدرسه‌ساز شما دانش‌آموزان بیشترین تأثیر را داشته باشید. نگران نباشید که اکنون نمی‌توانید مدرسه بسازید؛ می‌توان با کمک همدیگر به صورت متری در ساخت مدارس مشارکت داشت. پیشنهاد می‌کنم طرح متری ساخت مدرسه را با حضور شما دانش‌آموزان، معلمان و مدیران در این منطقه داشته باشیم.  
 

اجازه ندهیم کودکان اخبار خشونت بار بشنوند

 
سیده معصومه طباطبایی، استاد حوزه و دانشگاه، کارشناس ارشد روانشناسی و دکتری فلسفه و کلام و سطح ۳ تفسیر علوم قرآنی در گفت‌وگو با ایکنا در رابطه با حفظ سلامت روان کودکان در شرایط حساس اجتماعی بیان کرد: در همه ادیان، فرقه‌ها و مذاهب این نگرش نسبت به کودکان وجود دارد که آنها منشأ مهربانی، لطافت، دارای ضمیر پاک و دارای نشاط انرژی و پویایی هستند؛ طبیعتاً برای اینکه کودکان رشد کافی و درستی را از لحاظ روحی و جسمی داشته باشند باید توجه داشته باشیم که در موقعیت‌های مختلفی که آنها خواسته یا ناخواسته با آن مواجه هستند،  تبیین صحیح مسئله و ورود مستقیم یا غیرمستقیم والدین و مربیان در حفاظت از سلامت روح، جسم و روان کودکان بسیار اثرگذار است.
 
برخط جامعه
 
وی افزود:  با کودکان درباره مسئله جنگ و خشونت صحبت نکنیم یعنی تلاش کنیم تا کودکان تا جایی که ممکن است از ریز اخبار خبردار نشوند یعنی اجازه ندهیم بچه‌ها خبر‌های خشونت بار بشنوند و اطلاعات دقیقی در مورد آن داشته باشند، اما وقتی بچه‌ها با این مسئله مواجه شدند یا بچه‌هایی هستند که به سنی رسیده‌اند که می‌توانند مسائل را درست‌تر درک کنند باید به آنها صحبت کرد. می‌توانیم به آنها بگوییم که مکان‌هایی در دنیا وجود دارد که در آنجا به دلایل مختلف جنگ و خشونت اتفاق می‌افتد.  
 
متن کامل مصاحبه را اینجا بخوانید.
 

عزت نفس در نوجوانی

 
تاب‌آوری یکی از مهم‌ترین مهارت‌هایی است که کودکان و نوجوانان باید آن را آموزش ببیند تا در زندگی روز‌مره از این مهارت استفاده کنند. «عزت نفس» نیز یکی از سرفصل‌های مهم و تأثیرگذار در تاب‌آوری است که ابتدا باید آن را بشناسیم و سپس با عواملی که سبب کاهش و افزایش عزت نفس می‌شود آشنا شویم تا بتوانیم مهارت تاب‌آوری را در خود تقویت کنیم.
 
خبرگزاری ایکنا بنابر رسالت رسانه‌ای خویش، در ادامه انتشار درس‌گفتار‌های «مهارت تاب‌آوری» به موضوع «عزت نفس در نوجوانی» با تدریس لیلا افضلی، روانشناس حوزه کودک و نوجوان، پرداخته است که طی هفته گذشته درس‌گفتار‌هایی با تیتر‌های «تلنگر اشتباهات برای تجربه‌اندوزی» و «قدردان خود باشیم» منتشر شده است.
 
برخط جامعه
 
در بخشی از درس‌گفتار «تلنگر اشتباهات برای تجربه‌اندوزی» آمده است؛ یکی از تکنیک‌هایی که به ما کمک می‌کند این است که دفترچه‌ای که به عنوان تلنگر اشتباهات از آن استفاده می‌کنیم را در مکان امن که قفل دارد بگذاریم و خیالمان راحت باشد که دسترسی به آن ممکن نیست. اگر بتوانیم این تکنیک را اجرا کنیم، نکات بسیاری می‌توانیم از آن یاد بگیریم. اولین مورد این است که نوشتن کمک می‌کند تا احساسات و هیجانات منفی را درون خود نگه نداریم. احساسات و هیجانات منفی منشأ بسیاری از بیماری‌های جسمی و روانی است.
 

سیاست‌های اجرایی برای حفظ سلامت دختران امروز و مادران فردا

 
بتول نامجو، رئیس اداره جوانی جمعیت وزارت بهداشت به مناسبت هفته سلامت بانوان در گفت‌وگو با ایکنا، در پاسخ به این پرسش که برای تحقق جوانی جمعیت چه اقداماتی باید برای سلامت دختران نوجوان و جوان انجام دهیم؟ گفت: موضوعاتی که ما در حوزه جوانی جمعیت دنبال می‌کنیم به نوعی با سلامت بانوان در ارتباط است از جمله بحث آموزش مشاوره فرزندآوری در رده‌های مختلف، پیشگیری، تشخیص به موقع و درمان ناباروری، ترویج زایمان طبیعی و پیشگیری از سقط مسائلی است که در حوزه جوانی جمعیت بر روی آن کار می‌شود.
 
برخط جامعه
 
یکی دیگر از مسائلی که به طور جدی سلامت مادران را به خطر می‌اندازد استفاده از وسایل و دارو‌های پیشگیری از بارداری است که در مقطعی از زمان این وسایل در دسترس و رایگان بودند و استفاده از آنها تشویق می‌شد و حتی بدون در نظر گرفتن عوارض و اینکه فرد در چه سنی قرار دارد این اقلام تجویز می‌شد.
 
متن کامل مصاحبه را اینجا بخوانید.
 

پزشک خانواده؛ هدف آرمانی وزارت بهداشت

 
نادر توکلی، سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ایران در نشست خبری گفت: پزشک خانواده هدف آرمانی در وزارت بهداشت بوده و از سوی بالاترین مقام اجرایی کشور پیگیری می‌شود. البته باید بدانیم که اجرای طرح‌های سلامت ۲۰ درصد در اختیار وزارت بهداشت و ۸۰ درصد در اختیار سایر نهادهاست. اجرای طرح پزشک خانواده، بدون اینکه شبکه ارجاع شهر تهران را بازنگری کنیم ممکن نیست و ابتدا باید نظام سرپرستی بهداشت و درمان را ساماندهی کنیم. بحث بعدی ایجاد فرهنگ پزشک خانواده است و این مهم زمانی محقق می‌شود که مردم این خدمت را دریافت کنند و از آن راضی باشند. برای تحقق پزشک خانواده کارگروه مشترک سه دانشگاه مهم استان تهران باید محقق شود.
 

غربالگری رایگان سرطان پستان در پژوهشکده معتمد

 
ماه اکتبر، ماه جهانی ارتقای آگاهی بانوان در زمینه سرطان سینه است. بر همین اساس پژوهشکده سرطان معتمد جهاددانشگاهی با همکاری هلال احمر پویش سراسری سرطان معتمد را در چهار پایگاه ثابت این پژوهشکده در شمال، جنوب، شرق و مرکز تهران و سه میدان تهران (در قالب اتوبوس غربالگری) برگزار می‌کند.
 
برخط جامعه
 
چهار مرکز این پژوهشکده شامل بیمارستان مرکز معتمد در میدان ونک، بیمارستان آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در شرق تهران سمت محله مسگرآباد مسعودیه، مرکز سرطان ایران در شمال تهران واقع در تقاطع چمران ـ سئول و کلینیک معتمد در میدان انقلاب، خیابان نظری است که متقاضیان تا ۱۰ آبان می‌توانند ابتدا باید با شماره ۸۸۶۴۱۳۹۸ تماس گرفته و نوبت بگیرند و سپس به این مراکز مراجعه کنند.
 
پایگاه‌های متحرک طرح غربالگری سرطان پستان نیز در قالب اتوبوس‌های هلال احمر روز سوم آبان در میدان ولیعصر(عج)، ۱۰ آبان در میدان آزادی و ۱۱ آبان در میدان انقلاب مستقر خواهند بود و عموم بانوان می‌توانند برای انجام غربالگری رایگان پستان به این اتوبوس‌ها مراجعه کنند.
 

والدین در مسیر آگاهی

 
خبرگزاری ایکنا در راستای آگاهی‌بخشی، مجموعه بسته‌های مشاوره‌ای را منتشر کرده است که درباره «چالش‌های کودکی و نوجوانی» برای مخاطب والدین است و مژگان هوشیار، روانشناس حوزه کودک و نوجوان در این مجموعه هر بار به موضوعی خاص می‌پردازد تا با راهکار‌های کارشناسانه، مسیر والدگری را برای والدین تسهیل کند. طی هفته گذشته درس‌گفتار‌هایی با تیتر‌های «انعطاف‌پذیری در فرزندپروری؛ از قاطعیت تا مهربانی» و «تفاوت بخشندگی با انفعال» منتشر شده است.
 
برخط جامعه
 
در بخشی از درس‎‌گفتار «تفاوت بخشندگی با انفعال» آمده است؛ بخشندگی از آن دست ویژگی‌های قابل تأمل است که گاهی با منفعل بودن اشتباه گرفته می‌شود. اولین نکته این است که وقتی ما می‌بخشیم و از تقصیر کسی می‌گذریم واقعه هرگز فراموشمان نمی‌شود و با درگیر آن نشدن، آن خاطره کمرنگ می‌شود و رفته‌رفته اعتبار و قدرت هیجانی‌اش را از دست می‌دهد.
 

تهیه ۲۰ هزار کوله مهربانی برای آرزوی کودک بدون دست سیستانی

 
خیریه زینب کبری(س) خیریه‌ای با سابقه ۴۳ ساله است که زیر نظر بهزیستی، اما بدون هیچ کمک دولتی، محلی امن و سالم برای بچه‌های بی‌سرپرست و بدسرپرست فراهم کرده است.  بچه‌ها در این مرکز شبیه خانواده زندگی می‌کنند؛ اگر بدسرپرست باشند مسئولان خیریه تلاش می‌کنند با کمک به خانواده آنها و بهبود شرایط خانواده، زمینه دور هم جمع شدن اعضای آن و بازگشت فرزندان نزد خانواده بهبود یافته را فراهم کنند. بچه‌های بی‌سرپرست نیز در محیط شاد شبهه خانواده نگهداری شده و به خانواده‌های متقاضی واگذار می‌شوند.
 
گروه هدف یکی از اقدامات خیر، ابتدا کودکان استان سیستان و بلوچستان بودند، اما با حمایت بیشتر خیرین، این  طرح که با نام «کوله مهربانی» در حال اجراست، هر سال گسترش بیشتری پیدا کرد به نحوی که امسال ۲۰ هزار بسته تهیه و توسط خیرین همین مرکز به دست بچه‌های نیازمند سیستان و بلوچستان، اهواز (بخش کارون)، خرمشهر، مناطق محروم مشهد، بابل، یزد، کرمان (قلعه گنج و رودبار جنوبی) و شهرکرد رسید.
 

راه‌اندازی سامانه آموزش و مشاوره آنلاین کنشگران فضای مجازی

 
سعید پورابوالقاسم، رئیس مرکز توسعه فرهنگ و هنر در فضای مجازی در گفت‌وگو با ایکنا، به برنامه‌های این مرکز برای ارتقای توانمندی حضور فعالان مجازی کشور در این فضا اشاره کرد و گفت: در حال انجام اقدامات مختلفی از جمله دغدغه‌سازی و برپایی پویش و رویداد هستیم تا کنشگری را فعال‌تر کنیم و سعی می‌کنیم میکرو رسانه‌ها، انسان رسانه‌ها، فعالان و کنشگران فضای مجازی را آموزش دهیم تا بتوانیم به اهدافمان برسیم.
 
برخط جامعه
 
وی درباره چگونگی از عبور موانعی همچون پاک شدن پست‌ها از سوی شبکه‌های اجتماعی نیز گفت: سعی کردیم آموزش‌هایی در زمینه عبور از این موانع ارائه کنیم. کنشگران این حوزه یاد گرفتند با یکسری از محدودیت‌ها که در محتواهایشان ایجاد می‌شود محتوا‌های خود را منتشر کنند و بازدید خوبی هم بگیرند.  
 

فرهنگ در عصر فضای مجازی و هوش مصنوعی

 
چهارمین نشست علمی ششمین همایش سواد فضای مجازی با موضوع فرهنگ در عصر فضای مجازی و هوش مصنوعی، ۳۰ مهرماه در دانشگاه سوره برگزار شد.
 
سعید پورابوالقاسم، رئیس مرکز توسعه فرهنگ و هنر در فضای مجازی در این نشست گفت: فقر فرهنگی محصول خرده‌فرهنگ پس‌رانده شده و محروم است. پدیده فقر، محصول ساختار‌های نابرابر است که به تدریج تشدید شده و بخشی را به پایین لایه‌های اجتماعی رانده است. پژوهش‌ها در ایران، ویژگی کلان و ساختاری فقر را کمتر مورد بررسی قرار داده‌اند.
 
یوسف خجیر، قائم‌مقام دانشگاه سوره نیز گفت: دولت و حاکمیت در رابطه با موضوع هوش مصنوعی باید به تدوین و اجرای مقررات، توسعه زیرساخت‌های فناوری، آموزش و فرهنگ‌سازی و تشویق به تحقیق و توسعه بپردازد. مردم نیز باید درباره هوش مصنوعی استفاده مسئولانه، آگاهی و آموزش، مشارکت در تصمیم‌گیری، بازخورد و نظارت داشته باشند. دانشگاه‌ها نیز وظیفه دارند در این زمینه به آموزش و تربیت متخصصان، تحقیق و پژوهش، ایجاد چارچوب اخلاقی و ارتباط با صنعت بپردازند.
 
جواد صادقی جعفری، عضو هیئت علمی دانشگاه سوره نیز گفت:مدیران نباید به هیج وجه منافع فردی خود را بر دیگران ترجیح دهند. متأسفانه این نکات منفی جامعه ایرانی را از لحاظ فرهنگی آزار می‌دهد. اگر ما ژانر خلقیات را نپذیریم، می‌توانیم ادعا کنیم که با مبانی فرهنگی که در ایران وجود دارد، نسبت به آنچه باید باشیم، مسئله‌مند هستیم. امروز فضای مجازی می‌تواند کمک شایانی به تصحیح جنبه‌های فرهنگی جامعه کند. البته برعکس این وضعیت نیز وجود دارد و ممکن است این فضا تأثیرات منفی نیز داشته باشد که باید در این زمینه به خوبی و با دقت به بررسی موضوع پرداخت.
امیدعلی مسعودی، عضو هیئت علمی دانشگاه سوره در ادامه این نشست گفت:  ۷۰ درصد از مردم ما در فضای مجازی حضور دارند و از این فضا استفاده می‌کنند. سیاست‌های غلطی داریم؛ باید توجه کنیم که نمی‌توانیم تکنولوژی را از زندگی حذف کنیم بلکه باید تکنولوژی را در خدمت فرهنگمان در بیاوریم. هوش مصنوعی آینده ما را متحول می‌کند و اگر ما متوجه کارکرد‌های فرهنگی آن نباشیم نسبت به جوامع پیشرفته عقب خواهیم ماند و به عوان یک جامعه پسرونده و نه پیشرونده باقی خواهیم ماند.
 
محمدحسین ساعی، رئیس دانشگاه سوره و عضو هیئت علمی دانشگاه صدا و سیما در ادامه بیان کرد:  امروز بدون توجه به فرهنگ و هویت نمی‌توان طرح‌های توسعه و پیشرفت را برای جوامع مختلف طراحی کرد. نظیر این موضوع همان طرح توسعه آمرانه رضا شاه بود که بدون توجه به فرهنگ ایرانی در پی توسعه کشور بود. در رابطه با توسعه و پیشرفت باید بدانیم که یک جامعه پیشرفته چه مشخصه‌هایی دارد. بررسی این موضوع مهم است که هر جامعه‌ای دارای رشد و توسعه مبتنی بر فرهنگ و ارزش‌های خود است.
 
برخط جامعه
 
سمیرا خطیب‌زاده، عضو هیئت علمی دانشگاه سوره درباره «هوش مصنوعی و اثرات آن بر روابط خانوادگی» تصریح کرد: سلطه رسانه‌ها در جهان و تأثیرگذاری زیاد فضای مجازی بر فرزندان یکی از ابعاد بسیار مهم این حوزه است. می‌توانیم از قابلیت‌های هوش مصنوعی در راستای تحلیل رفتار فرزندانمان استفاده کنیم. هوش مصنوعی می‌تواند رفتار، گفتار و... فرزندمان را تحلیل کند و اطلاعاتی از نقاط مثبت و منفی فرزندمان در اختیارمان بگذارد و راهکار‌های مناسب برای از بین بردن نقاط ضعف را از آن دریافت کرد.
 
 مجید رضائیان، عضو هیئت علمی دانشگاه سوره با تأکید بر تأثیر رسانه‌های اجتماعی در کاهش پایبندی به هویت فرهنگی گفت: پژوهش‌ها نشان می‌دهد که پایبندی نسل جدید نسبت به ارزش‌های فرهنگی رو به کاهش گذاشته است. طبق پژوهش‌هایی که از مجموع مصرف رسانه‌های اجتماعی داخلی و خارجی انجام شده است، همبستگی و پایبندی کاربران به هویت فرهنگی را بررسی کردیم؛ متاسفانه همبستگی معناداری را نتوانستیم پیدا کنیم و هرچه میزان استفاده از رسانه‌های خارجی افزایش می‌یابد، میزان پایبندی به هویت فرهنگی کاهش یافته است.
 
سیدمحسن بنی‌هاشمی، دبیر نشست و عضو هیئت علمی دانشگاه سوره نیز یکدست‌سازی در عرصه فرهنگ را خطرناک دانست و گفت: کشور ما ایران از دیرباز سرزمینی چند زبانی، چند فرهنگی، چند قومیتی و چند مذهبی بوده است که ظرفیت محسوب می‌شود.
 

برنامه‌های هفته جهانی سواد رسانه‌ای

 
معصومه نصیری، دبیرکل باشگاه مدیریت رسانه و توسعه سواد رسانه‌ای یونسکو ـ ایران در گفت‌وگو با ایکنا با تشریح برنامه‌های هفته جهانی سواد رسانه‌ای و اطلاعاتی ۲۰۲۴، اظهار کرد: این هفته از سوم تا نهم آبان ماه به عنوان هفته سواد رسانه‌ای نامگذاری شده است؛ از این رو حضور رئیس و دبیرکل باشگاه سواد رسانه‌ای یونسکو در کنفرانس جهانی هفته سواد رسانه‌ای ۲۰۲۴ در عمان، نشست‌های رسانه‌ای با موضوعات حول محور شعار هفته، طراحی جایزه سواد رسانه‌ای «شاخه زیتون» برای فعالان رسانه‌ای در حوزه مقاومت و فلسطین، جایزه کتاب سال باشگاه سواد رسانه‌ای یونسکو و برگزاری مسابقه کتابخوانی سواد رسانه‌ای طی این هفته اجرا خواهد شد.
 

اعلام فراخوان دیوارنگاری «دیوار‌های کوچک شهر من»

 
فراخوان دیوارنگاری «دیوار‌های کوچک شهر من» با رویکرد «همدلی و دوستی با تأکید بر بازنمایی شور و نشاط و سر زندگی در فضای شهر تهران» در سایت سازمان زیباسازی شهرداری تهران منتشر شد.
 
برخط جامعه
 
اولویت این فراخوان آن دسته از دیوار‌هایی است که در معابر فرعی و کوچه‌پس‌کوچه‌های شهر و در دل محلات قرار دارد. تمامی دیوار‌هایی که به طور میانگین ابعادی بین ۴۰ تا ۷۰ مترمربع داشته باشند، مصداق «دیوار کوچک» بوده و می‌توانند محل اجرای آثار هنرمندان باشند.  
 
هنرمندان باید دیوار مورد نظر خود را شناسایی و عکاسی کنند. بر اساس فرم و اندازه دیوار، طرح خود را آماده کنند. طرح پیشنهادی خود را بر آن، جانمایی کنند. در سایت تهران من به نشانی (mytehran.ir) ثبت نام کرده و نام کاربری و رمز عبور خود را دریافت کنند.
انتهای پیام