شناسهٔ خبر: 69328892 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: جوان | لینک خبر

شاخص بورس در کانال خطر

علی رغم اینکه سیگنال‌های خوبی از بودجه سال آینده برای بورس مخابره شد، اما شاخص به هیچ کدام از این اخبار واکنش مثبت نشان نداد و بر عکس با ریزش هیجانی از روز گذشته، محدوده دو میلیون واحدی را نیز از دست داده و هم اکنون در کانال خطر قرار دارد. کارشناسان معتقدند تداوم وضعیت موجود بازار را متشنج می‌کند.

صاحب‌خبر -

جوان آنلاین: ارزش دلاری بورس به ۱۰۹ میلیارد دلار رسیده که اندازه سود یکسال آرامکو هم نیست. در معاملات امروز چهارشنبه،۲ آبان، شاخص کل بورس تهران در با ۲۲ هزار و ۸۷۴ واحد کاهش در ارتفاع یک میلیون و ۹۷۰ هزار و ۸۸۲ واحد قرار گرفت. شاخص هم‌وزن در جریان معاملات روز جاری با ۶ هزار و ۷۴ واحد افت به ۶۵۵ هزار و ۶۱۸ واحد و شاخص قیمت هم‌وزن با سه‌هزار و ۲۳۳ واحد کاهش به ۳۴۸ هزارو ۹۲۶ واحد رسید.


امروز معامله‌گران در بورس تهران بیش از ۱۴ میلیارد و ۳۸۸ میلیون سهم و اوراق مالی را با انجام بیش از ۱۴۴ معامله به ارزش ۶۴ هزار و ۲۱۵ میلیارد ریال داد و ستد کردند. نماد‌های «فملی، فولاد، نوری، شستا، ویملت، وغدیر و شهدیس» بیشترین اثر منفی را بر شاخص بورس گذاشتند. شاخص کل فرابورس ایران نیز امروز با ۱۰۳ واحد افت به ۲۰ میلیون و ۹۸۷ هزارو ۴۴ واحد رسید.


این در شرایطی است بودجه سال آینده به نفع بورس خواهد بود؛ چرا که احتمالا بودجه سال‌آینده برخلاف چند سال‌اخیر انبساطی بسته شده‌است.


از آنجاکه محل افزایش هزینه‌ها و مخارج دولت، عمدتا از محل انتشار اوراق است و سهم هزینه‌های مالیاتی کاهشی است، احتمالا به رونق بازار‌ها به‌خصوص بازار سرمایه کمک خواهد کرد، همچنین انتشار ۷۰۰ همت اوراق در سال‌آینده، نرخ بهره را می‌تواند تحت‌تاثیر قرار دهد.


با توجه به آنکه بیش از ۳۰۰ همت از این مبلغ بازپرداخت می‌شود و قرار است با نظارت دقیق جلوی رشد بی رویه نرخ بهره اوراق گرفته شود، بازار سهام موردتهدید قرار نخواهد گرفت.


رئیس سازمان برنامه و بودجه هم در این خصوص گفت: در تدوین لایحه بودجه، تلاش شد هیچ گونه شوکی به بازار سرمایه و سایر بازار‌ها وارد نشود.

وی افزود: تلاش شد از طریق افزایش سرمایه بانک‌ها و تسویه بدهی آن ها، و همچنین ثبات خوراک واحد‌های پتروشیمی، از ناحیه بودجه، ثبات را ایجاد کنیم.


به گفته وی در تدوین لایحه بودجه، سعی شده بودجه کشور حامی ثبات اقتصادی باشد.


با این حال به نظر نمی‌رسد که تداوم انتشار اخبار خوب در این شرایط به نفع بورس تمام شود؛ چرا که نزول شاخص در شرایط فعلی معنادار بوده است.


انتشار گزارش‌های مالی در سامانه کدال نشان می‌دهد که فشار هزینه‌های شرکت‌ها سنگین بود تا جایی که به عنوان مثال شرکتی به بزرگی فولاد خوزستان نیز به زیان رسیده است.


کارشناسان بازار سرمایه معتقدند رویکرد دولت در بودجه سال آینده به بهبود درآمد‌های شرکت‌های بورسی کمک می‌کند، اما این مساله در گرو کاهش هزینه‌های آن‌ها هم هست؛ بنابراین به شرط همگامی این دو سیاست وضعیت شرکت‌های بورسی بهبود خواهد یافت.

نظر شما