شناسهٔ خبر: 69285488 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

آیا رای‌دهندگان مُردد سرنوشت انتخابات آمریکا را تعیین خواهند کرد؟

تهران-ایرنا- شبکه «سی‌ان‌ان» با تاکید بر غیرقابل پیش‌بینی بودن نتیجه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا نوشت: نتیجه نهایی انتخابات متاثر از تصمیم اقلیتی از رای‌دهندگان بلاتکلیف است که از قضا چندان هم به اهمیت آن باور ندارند و این موضوع گمانه‌زنی‌ در مورد رئیس جمهور آینده آمریکا را دشوار کرده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش روز دوشنبه ایرنا، در ادامه این گزارش سی ان ان آمده است: آسان‌ترین راه برای پیروزی کامالا هریس، نامزد دموکرات‌ها از طریق پیروزی در ایالت‌های میشیگان، پنسیلوانیا و ویسکانسین موسوم به «دیوار آبی» است. حتی اگر او در ایالت های آریزونا، جورجیا، نوادا و کارولینای شمالی معروف به «کمربند خورشیدی» شکست بخورد، ایالت های دیوار آبی به همراه با ناحیه دوم نبراسکا و همه ایالت‌هایی که جو بایدن در سال ۲۰۲۰ در آن پیروز شد، می‌تواند هریس را به کسب ۲۷۰ رای الکترال برساند.

بنابر این گزارش، میانگین نظرسنجی‌ها در ایالت‌های میشیگان، پنسیلوانیا و ویسکانسین نشان می‌دهد که فاصله میان هریس و دونالد ترامپ، ‌نامزد جمهوری‌خواه، در حال حاضر کمتر از یک نقطه است. اگر این امر تا روز انتخابات ادامه داشت، این اولین بار در حداقل ۵۰ سال است که هر یک از این سه ایالت دارای میانگین نهایی فاصله یک امتیازی هستند.

بیشتر از آن، از زمانی که هریس در ژوئیه ۲۰۲۴ ( (تیر-مرداد ۱۴۰۳) ) وارد رقابت شد، فاصله دو نامزد در این ایالت‌ها به طور مداوم نزدیک بوده است. طبق نظرسنجی های ملی نه ترامپ و نه هریس در هیچ یک از این ایالت ها با ۵ امتیاز یا بیشتر پیشتاز نبوده‌اند. این اولین بار در بیش از ۶۰ سال است که هیچ نامزدی با ۵ امتیاز یا بیشتر در سطح ملی در هیچ نقطه‌ای از رقابت، پیشتاز نبوده و حتی یک شکست متوسط ‌در ایالت های اصلی رقابت می تواند نتیجه انتخابات را به سود یکی از نامزدها تغییر دهد.

این گزارش با اشاره به محبوبیت بسیار پایین جو بایدن، ‌رییس جمهوری آمریکا و سطح پایین رضایت مردم از مسیر کلی کشور تاکید کرد: تاریخ نشان داده که تحت چنین شرایطی هیچ حزب در قدرتی هرگز برای دور دوم پیروز نشده است. در عین حال ممکن است ترامپ نامزد درستی برای استفاده از این شرایط نباشد. از زمانی که نظرسنجی‌ها محبوبیت نامزدها را بررسی کرده اند، ترامپ دومین نامزدی است که کمترین شاخص محبوبیت را کسب کرده است. این در حالی است که جمهوری‌خواهان در انتخابات میان دوره ای کنگره در سال ۲۰۲۲ (۱۴۰۰) نیز به رغم بسیاری از مزیت ها در نهایت عملکرد ضعیفی داشتند.

در بخشی از این گزارش آمده است: روندها آنقدر که در نگاه اول به نظر می رسد واضح نیستند. جمهوری خواهان در چهار سال گذشته در همه ایالت‌های کلیدی میدان نبرد بر دموکرات‌ها پیروز شده اند که از آن به افزایش احتمال پیروزی احتمالی جمهوری‌خواهان در سال جاری تعبیر شده است. با این حال مشخص نیست چه تعداد از جمهوری‌خواهان ثبت‌نام شده به ترامپ رای خواهند داد. جدیدترین نظرسنجی نیویورک تایمز/ کالج سینا در پنسیلوانیا نشان می دهد که ممکن است هریس سهم بیشتری از دموکرات ها را نسبت به سهم ترامپ از جمهوری خواهان به دست آورد.

این گزارش به نکته قابل توجه و جالبی اشاره کرده و نوشت: به رغم اینکه بسیاری از آمریکایی‌ها الگوهای رای خود را نسبت به چهار سال پیش تغییر داده‌اند، رقابت ها در انتخابات پیش رو بسیار نزدیک است. به نظر می رسد ترامپ قرار است با جذب آرای رای‌دهندگان سیاه پوست (به ویژه مردان جوان سیاه پوست) یکی از بهترین عملکردها را برای یک نامزد جمهوری خواه ریاست جمهوری در سال های اخیر ارائه دهد. با این حال، طبق شواهد انتخاباتی هریس در میان زنان سفیدپوست بهتر از هر نامزد دموکرات ریاست جمهوری در این قرن عمل کرده است. هرچند دستاوردهای او به اندازه ترامپ در میان رای دهندگان سیاه پوست نیست، با این حال زنان سفیدپوست بخش بسیار گسترده ای از رای دهندگان به هریس را تشکیل می دهند.

سی‌ان‌ان با اشاره به این که چنین تغییراتی ممکن است تا حد زیادی یکدیگر را خنثی کنند، نوشت: این بدان معناست که احتمالاً انتخابات به دست تعداد معدودی رای دهندگانی خواهد افتاد که بلاتکلیف (رای دهندگانی که هنوز تصمیم نگفته اند به جمهوری خواهان رای بدهند یا به دموکرات ها) هستند. بیش از دو سوم از رای دهندگان احتمالی (از جمله ۷۲ درصد از حامیان ترامپ و ۷۰ درصد از حامیان هریس) معتقدند که این، مهم‌ترین انتخابات در طول زندگی آنها است. این در حالی است که تنها ۵ درصد از رای دهندگانی که در حال حاضر بلاتکلیف هستند، تعیین می کنند که کدام حزب پیروز انتخابات خواهد شد و جالب این که تنها ۲۴ درصد از آن رای دهندگان بلاتکلیف معتقدند که این انتخابات مهم‌ترین انتخابات در کل زندگی آنهاست.

این گزارش در پایان افزود: برای آمریکایی‌هایی که واقعاً به انتخابات اهمیت می‌دهند بسیار دردناک است که بسیاری از کسانی که به اهمیت انتخابات باور ندارند نتیجه نهایی آن را مشخص می کنند.

انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا قرار است در تاریخ ۵ نوامبر سال‌جاری میلادی برابر با ۱۵ آبان ماه برگزار شود.