به گفته وی حضور مردم در پای صندوقهای رای باعث ناامیدی تحریم کنندگان و حضور آنها در پای میز مذاکرات با ایران شد.
ظریف هدف اصلی تحریمهای اعمال شده را تغییر سیاستهای دولتها برشمرد و گفت: هدف این است که از طریق تحریمها به مردم فشار آورده شود تا از حاکمیت جدا شوند.
رئیس دستگاه دیپلماسی با ذکر این نکته که تحریمهای شورای امنیت به تغییر رژیم یا جنگ انجامیده، افزود: هدف از تحریم جدا کردن مردم از حاکمیت بوده ولی مردم ایران با حضور 73 درصدی خود در انتخابات سال ۱۳۹۲ نشان دادند که تحریمها اثری ندارد و علیرغم تحریمها پای صندوق رأی آمدند و نشان دادند که با دولت خود از طریق صندوق آرا تعامل میکنند.
وی با بیان اینکه طرف مقابل برای رسیدن به اهداف خود از طریق تحریمها ناامید شد، گفت: مذاکرات در یک دوره زمانی ۱۲ تا ۱۳ ساله واقعی شکل گرفت و نه در خلأ و در این فرآیند ما و طرف مقابل هر کدام یکسری دادههایی داشتیم.
مذاکره کننده ارشد هستهای ایران خاطرنشان کرد: آنها با قطعنامههای شورای امنیت پروژه امنیتی سازی پرونده ایران را به پیش بردند و ما هم از لحاظ علمی و فنی توانی را ذخیره کرده بودیم و نشان دادیم که طرف مقابل نمیتواند با فشار خواستهها و دیدگاههای خود را به ملت تحمیل کند.
ظریف همچنین از اعضای تیم مذاکره کننده هستهای قدردانی کرد و افزود: اعضای تیم مذاکره کننده دو سال شب و روز نداشتند.
وزیر خارجه در ادامه سخنانش با بیان اینکه دادههای غرب امنیتی کردن برنامه هستهای ایران بود، اظهار داشت: دادههای ما هم آن بود که با فشار نمیتوان ایران را وادار به تسلیم کرد.
وی متن نهایی برجام را یک متن متوازن خواند و افزود: ما همه خواستههای خود را تحمیل نکردیم و طرف مقابل نیز به همین صورت و متن حتی از نظر تناظر زمانی اجرا متوازن است.
وزیر امور خارجه درباره تحریمهای موشکی نیز گفت: در قطعنامه ۲۲۳۱ این تحریم به محدودیت تبدیل شده است.
وی با بیان اینکه هیچ موشک ایرانی برای حمل کلاهک هستهای طراحی نشده، عنوان کرد: در برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ اختلاف وجود دارد و نقض برجام تبعات داشته اما نقض قطعنامه تبعاتی به همراه ندارد.
وزیر خارجه ادامه داد: ما اعلام کردیم که توان دفاعی ما بدون محدودیت ادامه مییابد و کمکهای تسلیحاتی ما به متحدانمان نیز ادامه خواهد یافت که در همین خصوص صراحتا اعلام کردیم که اگر جمهوری اسلامی و کمکهای آن در منطقه نبود و مردانه نایستاده بود معلوم نبود که بسیاری از پایتختها در منطقه در اختیار داعش نباشد.
ظریف با اشاره به فریاد وااسلاما در کشور از سوی برخی یادآور شد: شرایط حقوقی کشور زیر و رو شده است چرا که قطعنامه ۱۹۲۹ یکی از بدترین قطعنامهها در تاریخ شورای امنیت بود و قطعنامه ۲۲۳۱ یکی از عجیبترین آنهاست که شاید سالها بعد در کلاسهای درسی بیاید.
رئیس دستگاه دیپلماسی با ذکر این نکته که برای اولین بار در تاریخ شورای امنیت، قطعنامهای بدون یک دقیقه اجرا لغو شد، عنوان کرد: در فاصله 10 سال آینده پرونده ایران کاملا از شورای امنیت سازمان ملل خارج خواهد شد و پرونده هستهای در قالب قطعنامه ۲۲۳۱ و برجام بسته میشود.
به گفته ظریف پس از پایان مذاکرات اخیر هستهای در وین، برخورد دنیا با ایران هستهای براساس برجام تغییر کرده است.
وی دستاوردهای حاصل از توافق وین را قابل توجه خواند و در عین حال یادآور شد: البته باید توجه داشت که فرصتها همچون ابر میگذرد.
وزیر خارجه با اشاره به توافق وین گفت: بزرگترین خیانت این است که به مردم ما بگویند شما شکست خوردید.
وی درباره فعالیتهای اقتصادی پس از برجام و اینکه آیا برنامه مشخص و مدونی در این خصوص وجود دارد؟ اظهار داشت: مهمترین نکته این است که یک نظم در هم تنیده اقتصادی ایجاد کنیم که مختل کردن آن از سوی طرفهای مقابل دشوار باشد.
رئیس دستگاه دیپلماسی در پاسخ به این سؤال که آیا هزینههای انجام شده طی سالهای گذشته به اندازه دستاورد کنونی بوده؟ عنوان کرد: هزینه ما تنها در چارچوب ساخت سانتریفیوژ نیست و ما به دنیا ثابت کردیم که نمیتوانند به ایرانیها زور بگویند.اگرچه بهتر از این میشد کار را دنبال کرد.
وی ادامه داد: بازی با حاصل جمع صفر مساوی با حذف یک طرف است که در آن حتما باید یک طرف ببازد و حاصلش جنگ است و بر همین مبنا بود که ما بازی برد - برد را پیشنهاد و دنبال کردیم و آقای روحانی در مجمع عمومی سازمان ملل این ادبیات و گفتمان را مطرح کرد.
مذاکره کننده ارشد هستهای کشورمان گفت: حتی برای بزرگ ترین قدرت نظامی دنیا شاهد بودیم که در ۱۱ سپتامبر بازی برد - باخت نتیجهای جز شکست نداشت. در این بازی برد - برد همه پیروز شدند به جز جنگ طلبان.
نظر شما