به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از قزوین؛ «دکتر عبداله دیدبان» رئیس دانشگاه علوم پزشکی قزوین، درآیین گرامیداشت روز جهانی غذا که به همت معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی قزوین و با همکاری دانشگاه آزاد اسلامی قزوین برگزار شد، با تاکید براهمیت روز جهانی غذا و چالشهای مرتبط با آن اظهارکرد: علی رغم تولید کافی غذا در جهان، همچنان فقر غذایی و سو تغذیه وجود دارد.
دیدبان با اشاره به تصویب روز جهانی غذا در سال ۱۹۷۲، بیان کرد: هدف از بزرگداشت این روز، برجستهسازی و آگاهی جهانی نسبت به مشکل فقر غذایی است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قزوین در بخش دیگری از سخنان خود به دو مفهوم کلیدی در زمینه غذا، یعنی "امنیت غذایی"و"ایمنی غذایی" پرداخت و گفت: این دو مقوله کاملاً متفاوت هستند و باید به طور جداگانه مورد توجه قرار گیرند.
دیده بان افزود: از تولیدکنندگان کشاورزی تا سیاستگذاران، همگی در زنجیره تأمین مواد غذایی نقش دارند و وظیفهای مهم در تامین امنیت و ایمنی غذایی بر عهده دارند.
مسؤل حوزه سلامت استان خاطر نشان کرد: ظرفیتهای گسترده استان قزوین در زمینه تولیدات کشاورزی یک فرصت بزرگ برای استان است.
وی بیان کرد: آمایش سرزمینی باید به درستی رعایت شود تا تولیدات کشاورزی به شکل هدایت شده و صحیح انجام شود. علاوه بر این، به منظور تضمین امنیت غذایی، باید پافشاری بر ایمنی غذایی و سلامت مواد غذایی داشته باشیم.
گفتنی است؛ این همایش دو روزه که با حضور گسترده کارشناسان، محققان و مسئولان حوزه غذا و دارو برگزار شد؛ فرصتی برای تبادل نظر و ارائه راهکارهای جدید در زمینه چالشهای مرتبط با فقر غذایی و ایمنی مواد غذایی فراهم کرد.
46