شناسهٔ خبر: 69177333 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: مفدا | لینک خبر

روز جهانی نابینایان و عصای سفید

بینایی یکی از حواس پنجگانه است که اهمیت بسیار زیادی در زندگی روزمره ما دارد. به طور کلی می‌توان گفت حس بینایی تأثیرگذارترین حس به شمار می‌رود. چرا که بخش اعظمی (۷۵ درصد) از یادگیری و دریافت اطلاعات توسط انسان‌ها از طریق این حس صورت می‌گیرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش مفدا کاشان، ادراک بینایی که از بدو تولد نوزاد ایجاد می‌شود، توانایی درک و تفسیر محیط اطراف را با استفاده از نور مرئی منعکس شده از اجسام را می‌دهد و نقش به سزایی در یادگیری کودکان ابتدایی ایفا می‌کند چراکه بر اساس دیدگاه ژان پیاژه، کودکان در این سنین عینی هستند و از طریق محسوسات به یادگیری عمیق و بنیادین دست پیدا می‌کنند. هرچند نابینایان از نعمت چشم محروم هستند اما هوش سرشار، شنوایی فوق‌العاده و حس لامسه بسیار قوی دارند.

روز جهانی نابینایان چه روزی است؟

روز جهانی نابینایان، ۱۵ اکتبر (۲۴ مهر) است.

تاریخچه روز جهانی نابینایان و عصای سفید

جیمز بی گز، عکاس انگلیسی در سال ۱۹۲۱ در سانحه‌ای بینایی خود را از دست داد به همین دلیل تصمیم گرفت جهت در امان ماندن از خطرات احتمالی به ویژه خطرات وسایل نقلیه از عصایی به رنگ سفید استفاده کند تا به راحتی برای همه قابل دید باشد. سپس دکتر ناول پری و دکتر جاکوپس تن بروک از محققان برجسته آمریکا قانونی را در روز ۱۵ اکتبر با عنوان قانون عصای سفید وضع کردند. بر اساس این قانون کلیه حقوق اجتماعی برای یک فرد نابینا به عنوان عضوی از جامعه در نظر گرفته می‌شود. آنها همچنین حق استفاده از امکانات رفاهی جامعه را دارند و خیابان‌ها، پیاده روها، وسایل حمل و نقل و دیگر مکان‌ها باید به گونه‌ای باشد که محدودیتی برای این افراد به همراه نیاورد.

ابداع خط بریل توسط لویی بریل

لویی بریل فرانسوی در سن سه سالگی بینایی خود را براثر برخورد درفش کفاشی به چشمش از دست داد. او در سال ۱۸۱۸ به همراه دوستان خود تصمیم گرفت مؤسسه ملی نابینایان جوان پاریس را تأسیس کند و به نابینایان آموزش دهد. لویی خطی را با عنوان بریل ابداع کرد که این افراد به راحتی بتوانند خواندن و نوشتن را بیاموزند. خط بریل یا خط برجسته شامل نقاط برجسته با اشکالی منظم روی مقوای نازک می‌باشد که نابینایان از طریق لمس آن می‌توانند عبارات را درک کنند.

درمان و پیشگیری از نابینایی

اگرچه نابینایی دارای علل ارثی و غیر ارثی هستند اما از طریق راه‌های زیر می‌توان از بروز آن پیشگیری کرد.

  • ورزش چشم
  • خوابیدن کافی
  • محافظت از چشم‌ها در برابر نور خورشید
  • رعایت بهداشت
  • استفاده از پرتغال، انبه، کلم، کدو تنبل، هویج، تخم مرغ، آجیل و غذاهای دریایی