به گزارش ایلنا؛ طبق آخرین گزارش سازمان زمینشناسی آمریکا (۲۰۲۳)، کل ذخایر سنگ آهن خام جهان ۱۹۱ میلیارد تن برآورد شده است. از این بین، ایران با ذخیره ۳.۳ میلیارد تن، دهمین کشور دارای ذخیره سنگ آهن خام جهان و شرکت معدنی و صنعتی گهرزمین دومین تولید کننده سنگ آهن در ایران است.
میانگین عیار سنگ آهن در جهان معادل ۴۷ درصد و در ایران ۴۵.۵ درصد براورد شده است. در این بین میانگین عیار سنگ آهن شرکت معدنی و صنعتی گهرزمین ۵۳ درصد براورد شده که بیشتر از میانگین عیار سنگ آهن ایران و حتی جهان است.
آنومالی گهرزمین در منطق گلگهر (توده ۳) واقع شده است. ذخیره این توده بیش از ۶۵۰ میلیون تن براورد شده که از این بین ذخیره باقیمانده آن حدود ۵۱۱ میلیون تن است.
شرکت معدنی و صنعتی گهرزمین در سال ۱۳۸۳ بهرهبرداری از معدن ۳ را شروع کرده و در ادامه با احداث کارخانه خردایش (در سال ۱۳۹۶) با ظرفیت ۱۵ میلیون تولید در سال، ۳ خط تولید کنسانتره هر کدام به ظرفیت ۲ میلیون تن در سال (خط ۱ در سال ۱۳۹۳، خط ۲ در سال ۱۳۹۵ و خط ۳ در سال ۱۴۰۰) و کارخانه گندلهسازی به ظرفیت تولید ۵ میلیون تن در سال (در سال ۱۳۹۹) به سمت تکمیل زنجیره فولاد گام برداشته است.
سهم تولید گهرزمین در سال ۱۴۰۲، در زنجیره آهن و فولاد کشور، به ترتیب ۱۸.۳ درصد در سنگ آهن، ۱۱.۳ درصد در کنسانتره و ۱۰.۲ درصد در گندله بوده است.
گهرزمین در نه ماهه سال مالی ۱۴۰۳ (منتهی به پایان شهریور ۱۴۰۳)، در مقایسه با مدت مشابه سال قبل عملکرد خود را در تولید محصولات ارتقا داده و از میزان تولید مدت مشابه سال قبل فراتر رفته است . به طوری که در تولید کلوخه ۲%، سنگ آهن دانهبندی شده ۱۱%، کنسانتره ۱۲% و گندله ۲۴% افزایش تولید داشته است.
این شرکت همچنین در ادامه افتخارات خود، در نه ماهه سال مالی ۱۴۰۳، ۲۲ رکورد در تولید خود شامل ۸ رکورد در سنگ آهن دانهبندی شده، ۹ رکورد در کنسانتره سنگ آهن و ۵ رکورد در گندله به ثبت رساند. همچنین در ۲۳ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ با تولید ۲۴۴۰۴ تن در روز، رکورد تولید روزانه گندله کشور را نیز به نام خود ثبت کرده است.
گفتنی است؛ که شرکت معدنی و صنعتی گهرزمین در میزان تولید محصولات خود جلوتر از برنامه نیز حرکت کرده، به طوری که در تولید سنگ آهن دانه بندی ۳%، کنسانتره ۶% و گندله ۱۲% در مقایسه با برنامه تولید افزایش و رشد قابل توجهی داشته است.