به گزارش قدس خراسان، اسکندر مومنی در مراسم تکریم و معارفه استانداران قدیم و جدید خراسان رضوی که صبح امروز در مجتمع شهدای سلامت برگزار شد، عنوان کرد: برنامه انتخاباتی ریاست جمهور تشکیل دولت" وفاق ملی" بود که بر همین اساس کابینه تشکیل شد و انتخاب استانداران نیز بر همین اساس است.
وی افزود: شاخص هایی برای انتخاب استانداران تعیین و سپس کارگروهی متشکل از خبرگان و افرادی که سالهای طولانی در سمت های مختلف مسوولیت داشتند تشکیل شد و براساس این کارگروه و پیشنهادهای دیگر از طرف تشکلها و مجمع نمایندگان هر استان در مجلس شورای اسلامی و سایر بخشها استانداران انتخاب شدند.
وزیر کشور گفت: مجموع این پیشنهادها در کارگروه مزبور براساس شاخصهای معین، ارزیابی شد و در هر مرحله از ارزیابی تعداد افراد کمتر می شد تا این که در نهایت یک فرد با بیشترین امتیاز در شاخص ها از سوی کارگروه انتخاب و به هیات دولت معرفی شد و رییس جمهوری نیز به وزارت کشور اعتماد کرد و انتخاب این وزارتخانه را به عنوان استانداران جدید استانها مورد تایید قرار داد.
مومنی با تشریح انتخاب استانداران ادامه داد: پیشنهادها برای انتخاب استاندار به یک جناح یا گروه خاص تعلق ندارد و هیچ دخالتی نیز در این زمینه انجام نگرفت و همه انتخاب بر اساس سبک و سیاقی که گفته شد انجام گرفت حتی انتخاب استاندار برای استان خود رییس جمهورهم بر همین سبک و سیاق بود.
وی در توضیح انتخاب استاندار برای خراسان رضوی گفت: برای این استان چند پیشنهاد از بخشهای مختلف و همچنین مجمع نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی مطرح شد و کارگروه مربوطه پیشنهادها را بررسی کرد و پس از ارزیابی "غلامحسین مظفری" بیشترین امتیاز را به دست آورد.
انتخاب استاندار خراسان رضوی براساس وفاق جمعی
وزیر کشور با تاکید بر وفاق ملی برای انتخاب استانداران خاطر نشان کرد: ارزیابی پیشنهادها برای انتخاب استاندار براساس وفاق ملی صورت گرفت، اسم استاندار جدید هم در لیست نمایندگان مجلس و هم در لیست تشکلها و ستادها بود و وفاق جمعی خوبی برای انتخاب استاندار جدید خراسان رضوی به وجود آمد و بازخوردها از فضای مجازی و رسانه ها نیز مثبت بود.
مومنی به ضرورت ارتقای جایگاه خراسان رضوی اشاره و عنوان کرد: منکر تلاشهای گذشته برای ارتقای جایگاه خراسان رضوی نیستیم اما معتقدیم شرایط کنونی، شایسته مردم استان نیست و باید تلاش کنیم این استان به جایگاه واقعی خود برسد.
وی ظرفیتهای خراسان رضوی را بسیار دانست و گفت: بزرگترین فرصت خراسان رضوی وجود آستان مقدس امام رضا(ع) و ظرفیتهای فرهنگی و گردشگری و وجود مشاهیر بزرگی مانند فردوسی و عطار و خیام است و همجواری با ۲ کشور، وجود معادن بسیار و غنی و حضور سالانه بیش از ۲۰ میلیون زائر از دیگر فرصتهای خوب این استان است که می تواند به رشد و بالندگی آن کمک کند و باید گفت در کنار فرصت های خوب، خراسان رضوی با چالشهایی مانند کم آبی، گسترش حاشیه نشینی، ضعف زیرساختها به ویژه زیرساختهای ارتباطی و حضور اتباع بیگانه به ویژه اتباع غیرمجاز نیز مواجه است.
وزیر کشور ساماندهی اتباع بیگانه و حاشیه نشینی در مشهد را اولویت کار استاندار خراسان رضوی و مسئولان مربوطه معرفی کرد و گفت: با وفاق ملی و همبستگی این مشکلات و چالشها را می توان حل کرد.
احترام به مردم مطالبه دولت است
مومنی با تاکید بر مشارکت مردم گفت: حضور مردم در اداره کشور باید در اولویت قرار گیرد و نباید آن گونه باشد که فقط خواهان حضور مردم در انتخابات باشیم بلکه باید فرصت مشارکت در اداره کشور برای همه فراهم شود. مردمداری و مردم محوری، حضور در صحنه و در کنار مردم بودن، احترام به مردم و در نظر گرفتن حرمت آنان را از بزرگترین مطالبات دولت از مجموعه کارگزارانش است و به هیچ عنوان بی احترامی و در نظر نگرفتن شان مردم قابل قبول نیست، باید برای مردم عدالت و فرصتهای برابر ایجاد کرد تا همه تشکلها و سازمانهای مردم نهاد بتوانند در یک فرصت برابر در اداره کشور سهیم باشند.
وی ادامه داد: در اولین دیدار هیات دولت با مقام معظم رهبری ایشان بر اقتصاد و معیشت تاکید داشتند و اولویت امروز ما همین دو مساله است. مردم باید تغییر را در معیشت و زندگی و سفره شان ببینند و در این راستا هیچ گریزی جز پیشرفت اقتصادی با نگاه ویژه دولت به بخش خصوصی و تولید نیست و هر کشوری که به بخش خصوصی، سرمایه گذار و کارآفرین خود با احترام بنگرد مسیر پیشرفت را طی خواهد کرد.
وزیر کشور در پایان تاکید کرد: پیشرفت اقتصادی در کشور اتفاق نمی افتد مگر آن که تمام فکر و ذکر بخش خصوصی معطوف به کسب و کار و تولید باشد نه آن که وقت و ذهنش صرف گذر از پیچ و خم های اداری شود. گفتنی است در پایان این مراسم از زحمات یعقوبعلی نظری، استاندار قبلی خراسان رضوی تقدیر شد و وزیر کشور حکم انتصاب "غلامحسین مظفری" را به عنوان استاندار جدید خراسان رضوی به او اعطا کرد.