شناسهٔ خبر: 69129715 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

شهادت دست کم ۱۴۰ روزنامه‌نگار در غزه

حداقل ۱۴۰ روزنامه‌نگار و کارمند رسانه‌ای در غزه طی یک سال اخیر در غزه جان خود را از دست داده‌اند.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایسنا، بنا بر اعلام فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران (IFJ) دست‌کم ۱۳۰ روزنامه‌نگار و کارمند رسانه‌ای فلسطینی در جریان جنگ غزه جان خود را از دست داده‌اند، تعدادی زخمی و تعدادی دیگر مفقود شده‌اند. فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران و سندیکای روزنامه‌نگاران فلسطین (PJS) کشتار و تداوم حملات به روزنامه‌نگاران را محکوم می‌کنند و خواستار تحقیقات فوری در مورد این اتفاقات شدند.

در چنین شرایط خطرناکی، فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران به خبرنگاران حاضر در محل یادآوری می‌کند که اقدامات احتیاطی را انجام دهند، تجهیزات ایمنی حرفه‌ای را بپوشند و بدون اینکه رسانه‌های آنها تمام تجهیزات ایمنی حرفه‌ای مورد نیاز برای پوشش رویدادها را در اختیار آنها قرار دهند، سفر نکنند. هیچ داستانی ارزش زندگی یک روزنامه‌نگار را ندارد.

یک سال پس از آغاز جنگ در غزه، تقریباً تمام جنبه‌های زندگی در غزه ویران شده است و تاکنون بیش از ۳۳ هزار فلسطینی جان خود را از دست داده‌اند که شامل حداقل ۱۴۰ روزنامه‌نگار و کارمند رسانه‌ها می‌شود، نرخ مرگ و میر بیش از ۱۰ درصدی در میان روزنامه نگاران در غزه، به طور چشمگیری بالاتر از هر گروه شغلی دیگری است.

فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران (IFJ) ماه‌هاست که شواهدی در دست دارد که نشان می‌دهد ارتش اسرائیل عمدا خبرنگاران را هدف قرار داده است و برخی از این پرونده‌ها در حال حاضر موضوع شکایت در دادگاه کیفری بین‌المللی است. در ۲۰ می ۲۰۲۴، کریم خان، دادستان دیوان کیفری بین‌المللی کیفری، خواستار صدور حکم بازداشت برای رهبران اسرائیل از جمله نخست‌وزیر بنیامین نتانیاهو و وزیر دفاع او یوآو گالانت به اتهام جنایت علیه بشریت و جنایات جنگی شد.

از زمان آغاز جنگ، فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران خواستار آزادی همه گروگان‌ها، باز کردن غزه به روی خبرنگاران بین‌المللی و احترام به قوانین بین‌المللی است که طرف‌های درگیر را ملزم به حفاظت از خبرنگاران می‌کند. این سازمان همچنین سندیکای روزنامه‌نگاران فلسطینی، برای حمایت از کسانی که از غزه گزارش می‌دهند، همکاری کرده است. صندوق بین المللی ایمنی (IFJ) با حمایت کمک‌های مالی از سراسر جهان، هزینه تجهیزات پزشکی، باتری، غذا، سوخت، پوشاک و چادر را برای خبرنگاران غزه را پرداخت کرده است. نیازهای آن‌ها روز به روز بیشتر می‌شود و نیاز به کمک بیشتر است.

شبکه الجزیره که تعدادی از روزنامه‌نگاران خود را در جنگ اسرائیل علیه غزه از دست داده است، شمار جان باختگان اهالی رسانه را در این درگیری، ۱۷۳ نفر اعلام کرده است.

انتهای پیام