به گزارش بورسنیوز، تازهترین گزارش بانک مرکزی از آمار مانده تسهیلات و سپردههای ریالی و ارزی بانکها و موسسات اعتباری به تفکیک استانها در پایان مرداد ماه امسال نشان میدهد که جمع کل تسهیلات جاری و غیرجاری بانکها در ۳۱ استان و مناطق آزاد به ۸۳، ۲۵۸، ۶۷۷ میلیارد ریال رسیده است. کما اینکه سپردههای بانکی ۱۰۹، ۲۵۷، ۷۲۴ میلیارد ریال شده است.
این در حالی است که کل حجم نقدینگی کشور تا پایان خرداد امسال ۸۳۵۳ همت اعلام شده است.
گفتنی است، جمع کل سپردهها پس از کسر سپرده قانونی در تاریخ مورد گزارش ۹۹، ۵۱۵، ۱۲۳ میلیارد ریال بوده است. در بین ۳۱ استان همانطور که قابل پیش بینی است استان تهران بیش از ۶۰ درصد تسهیلات و سپردهها را به خود اختصاص داده است.
بانک مرکزی البته یکی از علل مهم بالا بودن رقم تسهیلات و سپردهها در استان تهران را استقرار دفاتر بسیاری از شرکتها و موسسات تولیدی سایر استانها در استان تهران اعلام و تاکید کرده عمده فعالیتهای بانکی این دستگاهها از طریق شعب بانکها و موسسات اعتباری استان مذکور انجام میشود.
همچنین در تحلیل و بررسی آمار مربوط به سپردههای بانکی در ۳۱ استان باید به این نکته توجه کرد که سپردهها شامل سپردههای ریالی و ارزی میباشد که سپردههای ارزی فاقد سپرده قانونی است.
سهم استان تهران از سپردههای بانکی در پایان مردادماه امسال ۶۲، ۲۹۴، ۲۹۴ میلیارد ریال بوده است که سهم سپردهها پس از کسر سپرده قانونی ۵۷، ۶۵۴، ۸۲۰ میلیارد ریال اعلام شده است. تسهیلات جاری و غیرجاری استان تهران در تاریخ مورد بررسی ۵۰، ۴۱۳، ۷۱۹ میلیارد ریال برآورد شده است.
بعد از استان تهران بیشترین آمار سپردهها و تسهیلات بانکی به ترتیب مربوط به استانهای اصفهان، خراسان رضوی، مازندران، فارس، خوزستان، اذربایجان شرقی، گیلان، کرمان، آذربایجان غربی، کرمانشاه، یزد، گلستان، همدان، مرکزی، سمنان، لرستان، اردبیل، قزوین، هرمزگان، بوشهر، کردستان، زنجان، قم، سیستان و بلوچستان، چهارمحال و بختیاری، ایلام، کهکیلویه و بویراحمد، خراسان شمالی، خراسان جنوبی، البرز و مناطق آزاد است.
استان اصفهان تا تاریخ پایان مردادماه امسال ۵، ۰۶۳، ۴۶۴ میلیارد ریال سپرده داشته است. سپردهها پس از کسر سپرده قانونی در این استان به ۴، ۵۱۵، ۵۳۲ میلیارد ریال رسیده است. تسهیلات جاری و غیرجاری اصفهانیها در تاریخ مورد بررسی ۳، ۳۴۱، ۸۴۴ میلیارد ریال بوده است.
سپردههای استان خراسان رضوی در تاریخ مورد بررسی ۴، ۲۴۲، ۹۸۵ میلیارد ریال بوده است. البته این رقم بعد از کسر سپرده قانونی به ۳، ۷۷۶، ۲۷۶ میلیارد ریال رسیده است. کما اینکه تسهیلات جاری و غیرجاری این استان هم ۲، ۶۷۳، ۲۵۲ میلیارد ریال اعلام شده است.
مازندرانیها تا پایان مردادماه ۲.۷۱۰، ۶۴۱ میلیارد ریال سپرده در بانکهای کشور داشته اند این رقم بعد از کسر سپرده قانونی به ۲، ۴۱۲، ۳۵۰ میلیارد ریال رسیده است. جمع تسهیلات جاری و غیرجاری استان مازندران در تاریخ مورد بررسی ۱، ۷۴۰، ۷۳۹ میلیارد ریال بوده است.
سپردههای استان فارس ۳، ۹۷۳، ۱۰۰ میلیارد ریال بوده که پس از کسر سپرده قانونی به ۳، ۵۴۰، ۱۰۲ میلیارد ریال رسیده است. مجموع تسهیلات جاری و غیرجاری این استان هم ۲، ۰۶۱، ۴۳۴ میلیارد ریال بوده است.
استان خوزستان ۳، ۴۵۰، ۱۶۵ میلیارد ریال تا پایان مردادماه سپرده در سیستم بانکی داشته که پس از کسر سپرده قانونی به ۳، ۰۷۸، ۰۲۶ میلیارد ریال رسیده است. جمع تسهیلات جاری و غیرجاری این استان هم ۲، ۲۵۸، ۶۵۱ میلیارد ریال بوده است.
منبع: تسنیم