بریتانیا، اندونزی، هلند، مکزیک، سوئیس، استرالیا، کانادا، چین و برزیل شادترین کشورهای جهان در سال جاری در میان بزرگترین اقتصادهای سراسر دنیا هستند. ایالات متحده آمریکا در رتبه دهم قرار دارد که نشان میدهد قدرت اقتصادی همیشه با شادی مرتبط نیست.
به گزارش ایمنا، تعریف یک معیار جمعی از شادی بسیار دشوار است. در حالی که فرصتهای اقتصادی و تحصیل بهطور قطع میتواند رفاه افراد را افزایش دهد، شادی بیشتر از طریق معیارهای مختلف ارزیابی میشود که شامل عوامل درونی همچون هماهنگی شخصی و عوامل بیرونی از جمله تعاملات اجتماعی و تمرکز بر مواردی همچون رضایت در کار است.
شادترین کشورهای جهان در سال ۲۰۲۴، در میان اقتصادهای بزرگ سراسر دنیا بر اساس تجزیهوتحلیل شاخص قدرتهای بزرگ ریدالیو تعیین شدهاند که معیارهای مورد نظر آن عبارتند از:
- سهم جمعیت شاد
- رضایت از زندگی
- سهم لذت بردن روزانه جمعیت از زندگی
- سهم گزارشهای جمعیتی مبنی بر برخورداری از شبکه حمایت اجتماعی خوب
- میزان خودکشی (به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر)
کشورها برای رتبهبندی با استفاده از نمره استاندارد z-scores مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند که نشاندهنده میزان انحراف استاندارد آنها از میانگین مجموعه داده است.
شادترین اقتصادهای بزرگ جهان در سال ۲۰۲۴
بریتانیا ۱.۶۵
اندونزی ۱.۵۸
هلند ۱.۵۰
مکزیک ۱.۴۱
سوئیس ۱.۳۰
استرالیا ۱.۲۷
کانادا ۱.۲۱
چین ۱.۲۰
برزیل ۱.۰۶
ایالات متحده آمریکا ۰.۹۸
فرانسه ۰.۹۸
آرژانتین ۰.۹۴
منطقه یورو ۰.۸۸
آلمان ۰.۸۵
ایتالیا ۰.۸۳
اسپانیا ۰.۷۶
ژاپن ۰.۵۶
عربستان سعودی ۰.۵۴
سنگاپور ۰.۴۸
آفریقای جنوبی ۰.۱۳
روسیه ۰.۰۰
ترکیه منفی ۰.۰۶
کره جنوبی منفی ۰.۱۶
هند منفی ۰.۵۵
قرار گرفتن بریتانیا در صدر فهرست شادترین کشورهای جهان تا حدودی موجب تعجب است، زیرا با گزارش شادی جهانی ۲۰۲۴ که بریتانیا را در بین ۱۴۳ کشور در جایگاه بیستم قرار میدهد، در تضاد است، با این حال رتبهبندی حاضر با سنجش سطوح بالای شادی در میان نسلهای مسنتر تعیین شده است.
در اندونزی ۷۹ درصد از شهروندان احساس خوشحالی دارند که این رقم از میانگین جهانی ۷۳ درصدی پیشی گرفته است. در همین حال، ایالات متحده آمریکا در رتبه دهم قرار دارد و نشان میدهد که قدرت اقتصادی همیشه با شادی مرتبط نیست، در واقع در طول دو دهه گذشته، شادی گزارششده در آمریکا بهویژه در میان نسلهای جوان رو به کاهش بوده است.
هند به دلیل بیاعتمادی گسترده به نهادها، نابرابری درآمد و تحرک اجتماعی محدود در رتبه آخر لیست حاضر قرار دارد و کره جنوبی، بهرغم اینکه دهمین اقتصاد بزرگ جهان است، در محدوده منفی لیست جای دارد، بهویژه که ۷۴ درصد از جمعیت این کشور از فضای اجتماعی و سیاسی حاکم بر آن ناراضی هستند.