به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین به نقل از پایگاه اطلاعرسانی مرکز اسناد انقلاب اسلامی؛ امام خمینی در جمعه ۱۳۵۷٫۷٫۱۴ یعنی ۶ اکتبر ۱۹۷۸ با یک هواپیمای جمبوجت از بغداد به سوی پاریس حرکت کرد و در ساعت ۱۴:۲۰ به وقت محلی (۱۶:۵۰ به وقت تهران) در فرودگاه اورلی پاریس فرود آمد.
ورود امام خمینی(ره) به پاریس مسئولان سیاسی و اطلاعاتی را به تکاپو واداشت. به همین منظور ساواک و سرویس امنیتی فرانسه در گزارشهایی به تبادل اطلاعات پرداختند. گزارش سرویس فرانسه از فعالیتها و اقدامات امام خمینی در آغازین روزهای ورود به پاریس در اختیار ساواک قرار گرفت که ترجمه آن بدین شرح است:
«جمعه ۶ اکتبر ۱۹۷۸
یادداشت
عکسالعمل رسمی در مورد اقامت آیتالله خمینی در فرانسه
اواسط بعداز ظهر آیتالله خمینی از بغداد وارد پاریس گردید. پسر او احمد و دو ملا همراه وی بودند. چون او دارای گذرنامه ایرانی بود احتیاج به ویزا برای یک اقامت عادی (جهانگردی) به مدت ۳ ماه نداشت.
آیتالله [به] وسیله آقای ابول [ابوالحسن] بنیصدر و صادق قطبزاده و دو نفر از افراد فعال گروه مارکسیستهای اسلامی مورد استقبال قرار گرفته و نزد آنها در ساشان CACHAN اقامت گزید. دو نفر از کارمندان دولت فرانسه در واقع کارمند ریاستجمهوری درخواست ملاقات با آیتالله را مینمایند ولی آیتالله که ۷۸ سال دارد اعلام مینماید که خسته است و این دو نفر به همراهان (امام) خمینی اظهار میکنند که یک تبعیدشده در زمان اقامت در فرانسه نمیتواند هیچ نوع فعالیت سیاسی داشته باشد[،] مصاحبه نماید و یا اعلامیهای صادر کند.
همان شب آقای بهرامی سفیر ایران در فرانسه به وزارت امور خارجه ورود (امام) خمینی را گزارش کرد و با توجه دادن به اینکه محافل مختلف فرانسوی، جراید چپ و فرصتطلبان مختلف با او تماس گرفته و مقالات مغرضانهای چاپ خواهند نمود کسب تکلیف نمود.
شنبه ۷ اکتبر ۱۹۷۸
تیمسار مقدم از سرویس فرانسه درخواست نمود که تا حد امکان فعالیتهای آیتالله را هنگام اقامت در پاریس تحت مراقبت قرار دهند.
کاخ ریاستجمهوری فرانسه پیغام رئیسجمهور فرانسه را هنگام مسافرت رسمی به برزیل به سفیر ایران در پاریس به شرح زیر اعلام نمود:
همانطور که اطلاع دارید آیتالله خمینی در ساعت ۳۰-۱۴ دیروز به پاریس وارد شد. به او اطلاع داده شد که مسافرت او به فرانسه یک مسافرت جهانگردی تلقی شده و اقامتش موقت خواهد بود و در هنگام اقامت در این کشور باید از هر نوع فعالیت سیاسی خودداری نماید.
بنا به پیشنهاد پلیس آیتالله که از دادن بهانهای برای اخراج واهمه داشت به یک ویلای دورافتاده در نوفللوشاتو رفت.
دوشنبه ۱۹ اکتبر ۱۹۷۸
تهران به سفیر خود جواب داد که «توجه دولت فرانسه را جلب نمایید که ایران هیچ نوع محدودیتی را هنگام اقامت آقای خمینی در فرانسه درخواست نمی نماید.»
یک سری سوالات تیمسار مقدم [به] وسیله پیک به سرویس فرانسه ارسال میشود که طی آن از ما خواسته شده که هویت افرادی را که با آیتالله تماس دارند روشن شود و همچنین شنود خطوط تلفنی انجام شود که این درخواست فورا به سرویس دیگر فرانسه در واقع سرویس D.S.T اعلام گردید.
در ساعت ۱۵ -۱۷ به آقای علوی مقام مسئول سازمان ضد جاسوسی در مورد قصد سرویس جهت اخراج (امام) خمینی به ایتالیا اطلاع داده میشود. ایشان ضمنا به طور خصوصی اعلام کرد که هیچ نوع مخالفتی با اقامت آیتالله در پاریس نمیتواند تصور کند.
چهارشنبه ۱ اکتبر ۱۹۷۸
تیمسار کاوه وارد پاریس شدند. در طی اقامت ایشان در مورد احتمال مسافرت آیتالله به آمریکا صحبت شد ولی هیچ نوع اطلاع تکمیلی در مورد درخواست ویزای آیتالله به دست نیامد.
۸۹۱۷ اکتبر ۱۹۷۸
تیمسار کاوه اعلام مینماید که وزارت خارجه آمریکا هیچ نوع درخواست مهاجرت خمینی به آمریکا را دریافت نکرده است. سرویس ما هم هیچ نوع خبر جدیدی در این مورد به دست نیآورده است و در مورد فعالیت(امام) خمینی در فرانسه اطلاعاتی داد.
٢٦ اکتبر ۱۹۷۸
جواب سریع از طرف سرویس فرانسه در مورد درخواست فوری تیمسار کاوه در مورد هویت یکی از ا فراد که جزء همراهان (امام) خمینی در فرانسه است داده شد.»
۲۳۲۵۹
نظر شما