شناسهٔ خبر: 69050393 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

نقش کیفیت محصولات دامی در تضمین امنیت غذایی و سلامت انسان

محبوبه محمدآبادی

رشد جمعیت کشورهای مختلف، باعث شده که تامین مواد غذایی به‌عنوان موضوعی مهم در دنیا مطرح شود و موجب اهمیت مواردی همچون علوم تولید غذا، فناوری و صنایع مرتبط نیز شده است که تاثیر آنها در رفع معضل کمبود مواد غذایی بسیار مهم است.

صاحب‌خبر -

امنیت غذایی باید به‌عنوان مشکلی جهانی در نظر گرفته شود به همین دلیل بسیاری از افراد و کارشناسان به این موضوع توجه ویژه دارند. رسیدگی به موضوع مهم امنیت غذایی با توجه به تقویت علوم دامی و کشاورزی در رسیدن به پایداری در تولید بسیار اهمیت دارد و پیش‌بینی می‌شود که تا سال ۲۰۵۰ تقاضا برای غذا از صنعت کشاورزی و دام حدود ۲ برابر شود.

روند این افزایش تقاضا با توجه به افزایش جمعیت در جهان و البته برخی از مشکلاتی که انسان با آن روبرو خواهد شد، مشکلاتی مانند مازاد غذا برای عده‌ای و سوءتغذیه برای برخی دیگر را به همراه داشته است. به همین دلیل تضمین امنیت غذایی به‌عنوان وظیفه کشاورزی و سیاسی مطرح می‌شود و دامپزشکی نیز نقش مهمی در سلامت و امنیت غذایی خواهد داشت.

سازمان ملل بیشتر از ۱۰۰ سال است که بیماری‌های مرتبط و مشترک بین انسان و دام را در نظر گرفته و مسئول ریشه‌کنی این بیماری‌هاست. البته با توجه به این موارد امنیت غذایی هنوز در سطح جهانی اجرایی نشده و این موضوع به عنوان اولویت مهم و مورد تاکید جامعه بین‌المللی است و عوامل بسیاری از جمله تغییرات آب و هوایی و گرمایش، فرسایش و افزایش قیمت مواد غذایی آن را مورد تهدید قرار داده است.

تأمین غذای کافی و سالم برای افراد در دنیای امروز، موضوع مهمی در جهان محسوب می‌شود و صنعت دام و طیور از مهمترین و حیاتی‌ترین منابع تامین غذای جامعه هستند که نقش مهمی در تامین مواد غذایی مانند گوشت، تخم مرغ و سایر محصولات دارند.

صنعت دام و طیور از صنایع مهم در جهان است که در کنار کشاورزی برای تولید غذای جامعه نقش مهمی دارد. از مهمترین نقش‌های این صنعت می‌توان به تولید موادغذایی، کارآفرینی و حفظ محیط زیست اشاره کرد. با توجه به اهمیت و نقش صنعت دام و طیور در تامین غذای جامعه، این صنعت پردرآمد است و سرمایه‌گذاری در آن، سودآوری اقتصادی خوبی به همراه خواهد داشت و با توجه به نیاز جامعه می‌توان به این صنعت به عنوان منبع درآمدزا نگاه کرد.

توسعه پایدار سلامت به شدت با غذا و امنیت غذایی ارتباط دارد و گام‌های موثری در این زمینه برای پیشگیری از برخی از بیماری‌های مزمن برداشته شده است. ارائه کیفیت محصولات دامی شامل گوشت قرمز، گوشت مرغ و شیر به ارتباط رشته تغذیه دام به عنوان تولیدکنندگان محصولات دامی و علوم صنایع غذایی و تغذیه انسان نیاز دارد.

نیازهای تغذیه انسان، در ارتباط با سلامت و امنیت غذایی می‌تواند در مشخص کردن مسیر متخصصان تغذیه دام برای در ایجاد و بکارگیری راهبردهای کارآمد و علمی در افزایش ارزش غذایی محصولات دامی موثر باشد تا در این زمینه گام‌های مفیدی برداشته شود.

منابع

برگرفته از مقاله «نقش کیفیت محصولات دامی در تضمین امنیت غذایی و سلامت انسان»، فرهاد پرنیان خواجه دیزج، شهرام شیرمحمدی، لیلا احمدزاده گاوآهن، قربان الیاسی زرین قبائی، ثنا فرهادی و محسن علمی

برگرفته از «مقاله نقش حیاتی کشاورزی، علوم دامی و دامپزشکی در امنیت غذایی و پایداری آن»، شکوفه ملک‌نژاد اهرمی، عیسی حکیمی‌نیا

انتهای پیام

نظر شما