شناسهٔ خبر: 69045548 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: ایمنا | لینک خبر

نقش مؤثر صرفه‌جویی مصرف گاز خانگی در تأمین سوخت زمستان نیروگاه‌ها

معاون راهبری تولید شرکت مادر تخصصی برق حرارتی با بیان اینکه تولید و تأمین حداکثری برق نیروگاهی در فصل زمستان به صرفه‌جویی در مصرف گاز خانگی بستگی دارد، گفت: در فصل سرد سال و با هدف تأمین برق کافی در اوج بار سال آینده، ۱۱۰ هزار مگاوات تعمیرات نیروگاهی برنامه‌ریزی شده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از وزارت نیرو، ناصر اسکندری درباره اهمیت تأمین سوخت کافی برای تولید برق نیروگاهی در فصل سرد سال و لزوم همکاری شهروندان با صنعت برق اظهار کرد: هر سال با توجه به کاهش دما در فصل سرد سال و افزایش مصرف گاز در بخش خانگی، در حوزه تأمین سوخت گاز کافی نیروگاهی محدودیت‌هایی ایجاد می‌شود که ناگزیر می‌شویم برای جبران این محدودیت نسبت به مصرف سوخت مایع به عنوان سوخت جایگزین اقدام کنیم.

وی با بیان اینکه هرچقدر مصرف انرژی گاز در بخش خانگی افزایش پیدا کند، میزان تأمین سوخت نیروگاهی کاهش خواهد یافت، افزود: از آنجا که در فصل زمستان به دلیل سرما و شرایط جوی نامساعد، امکان تأمین سوخت مایع کافی و به موقع برای نیروگاه‌ها با مشکل رو به رو می‌شود، احتمال از مدار خارج شدن واحدهای نیروگاهی افزایش می‌یابد.

معاون راهبری تولید شرکت مادر تخصصی برق حرارتی با تأکید بر وابستگی تمامی سیستم‌های تأمین و انتقال سوخت کشور به برق عنوان کرد: خروج واحدهای نیروگاهی از مدار تولید برق که به دلیل محدودیت در تأمین سوخت ایجاد می‌شود، می‌تواند تمامی سیستم‌های تأمین و انتقال سوخت بخش‌های مختلف را به دلیل وابستگی به انرژی برق با مشکل مواجه کند.

اسکندری لازمه عبور بدون دغدغه و مشکل از فصل سرد سال را همراهی مشترکان بخش خانگی و صرفه‌جویی در مصرف گاز خانگی دانست و اضافه کرد: از آنجا که بیش از ۹۰ درصد برق کشور از طریق نیروگاه‌های حرارتی تأمین می‌شود، صرفه‌جویی مردم در مصرف سوخت در فصل سرد سال نقش مؤثری در تأمین سوخت کافی برای واحدهای نیروگاهی و تولید حداکثری برق خواهد داشت.

وی در همین رابطه بیان کرد: در صورت افزایش مصرف گاز در بخش خانگی و ایجاد محدودیت در تأمین گاز نیروگاهی، وزارت نیرو ناگزیر برای تولید برق اقدام به مصرف سوخت مایع خواهد کرد که جدا از مشکلات موجود برای انتقال این نوع سوخت از طریق تانکرهای سوخت‌رسان، همچنین هزینه‌های بخش تعمیرات و نگهداری به شکل قابل ملاحظه‌ای افزایش پیدا می‌کند.

معاون راهبری تولید شرکت مادر تخصصی برق حرارتی در بخش دیگری از سخنان خود به برنامه‌ریزی وزارت نیرو برای ۱۱۰ هزار مگاوات تعمیرات نیروگاهی و افزایش ۲ هزار مگاواتی ظرفیت تولید از طریق رفع محدودیت‌ها در فصل سرد سال اشاره کرد و تصریح کرد: اجرای کامل و دقیق این برنامه به شدت به سوخت کافی، تزریق نقدینگی و تأمین به موقع قطعات وابسته است که در تلاش هستیم بدون مشکل این برنامه را اجرایی کنیم.

نظر شما