شناسهٔ خبر: 69037102 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: دانشجو | لینک خبر

مشکلات صنایع کرمان روی میز نمایندگان مجلس/ تاکید بر توسعه صنایع پایین دستی در جهت اشتغالزايي

جمعی از نمایندگان مردم استان کرمان در مجلس شورای اسلامی براي اولين بار با حضور مدیران ادارات مرتبط از واحد‌های تولیدی مستقر در شهرک صنعتی شماره ۲ کرمان و همچنین شرکت مس شهید باهنر بازدید و ضمن آشنایی با چالش‌های صنایع به همفکری در خصوص راهکار‌های رفع این مشکلات پرداخته و تصمیماتی اتخاذ شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه استان ها خبرگزاري دانشجو ، نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی در این مراسم گفت: واحد‌های تولیدی استان در تابستان قطعی برق و زمستان قطعی گاز دارند.

شهباز حسن پور بیان داشت: امروز متوجه شدیم که کمبود گازوییل در واحد‌های صنعتی باعث تعطیلی این واحد‌ها شده و وزارت نفت ۳۰۰ میلیون لیتر سهمیه صنایع استان را کاهش داده است.

او اعلام کرد: بسیاری از واحد‌های کوچک و متوسط مستقر در شهرک‌های صنعتی در حال تعطیلی و یا نیمه تعطیل هستند و یا با ظرفیت کمتر از ۴۰ درصد فعالیت می‌کنند.

وی گفت: واحد‌های شهرک صنعتی موانع اصلی منجمله تسهیلات در برای تامین ارز مواد اولیه و کمبود زمین داشتند.

حسن پور افزود: ۲ هزار هکتار کمبود زمین با فوریت در شهرک صنعتی شماره ۲ کرمان نیاز داریم.

او تصریح کرد: سوخت صنایع ربطی به قاچاق ندارد و حتی یک لیتر هم در صنعت قاچاق نمی‌شود.

 

پيگيري مشكل زمين

سپس رییس مجمع نمایندگان استان کرمان نیز اعلام کرد: مشکلات مجموعه‌های صنعتی استان پیگیری و حل می‌شود.

حجت الاسلام موسی غضنفرآبادی افزود: نگاه ما توسعه صنعت و شهرک‌ها است لذا مسأله توسعه زمین را پیگیری خواهیم کرد.

رييس كميسيون قضايي مجلس بیان داشت:میزان زمین‌های شهرک صنعتی با توجه به افزایش تعداد متقاضیان بایستی افزایش پیدا کند.

نماينده مردم بم اظهار کرد: شرکت مس شهید باهنر ظرفیت خوبی برای تولید دارد، اما با ۵۵ درصد ظرفیت تولید می‌کند که شرکت‌های بزرگ سرمایه گذاری در این حوزه می‌توانند آن را فعال کنند.

 

تمرکز بر تولید صنایع پایین دستی

سپس معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمان نیز گفت: اگر بخواهیم معدن جایگزین نفت شود بهترین حوزه، تمرکز بر تولید صنایع پایین دستی مس است و باید این حوزه را گسترش دهیم. 

امیر حسن زاده به موضوع افزایش ذخایر مس در استان با وجود اکتشافات جدید پرداخت و بیان داشت: این ذخیره باید به کاتد و دیگر محصولات تکمیلی صنایع پایین دستی تبدیل شود؛ فقط ۵۰ هزار تن از ۳۰۰ هزار تن کاتد تولیدی در کشور صرف صنایع پایین دستی می‌شود فلذا با این وضعیت، توسعه اتفاق نمی‌افتد.

او با توجه به پتانسیل‌های موجود ابراز آرزو کرد که از شهر کرمان تا شهر سرچشمه رفسنجان، کارخانه احداث شود و این موضوع باید مطالبه مردم و مدیران استان شود.

 معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمان در توضیحات تکمیلی گفت: راه اندازی صنایع جنبی و پایین دستی می‌تواند موجب گسترش واحد‌های صنعتی و کارخانجات در استان و اشتغالزایی شود؛ سودآوری، افزایش تولید ناخالص و اشتغالزایی در صنایع پایین دستی مس از اهمیت بالایی برخوردار است.

 

لزوم الحاق زمین به شهرک‌های صنعتی

در ادامه مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان کرمان با ارائه آمار بیان داشت: تعداد شهرک‌ها و نواحی صنعتی استان از ۴۳ به ۵۰ عدد افزایش پیدا کرده است.

حسین میجانی گفت:اما در حال حاضر نیاز به اضافه شدن زمین به شهرک‌های صنعتی کرمان یک و ۲، ماهان، بم، انار، بردسیر، سیرجان و شهربابک وجود دارد و باید در جهت رفع این مشکل اقدام کرد.

او تصریح کرد: استان کرمان به علت کاهش سطح سفره‌های آب زیر زمینی مشکل کمبود آب دارد.

وی افزود: خط انتقال آب خلیج فارس به استان آمده، اما مثمر ثمر نبوده، زیرا باید در راستای مسئولیت اجتماعی بخشی از آب گل گهر و مس برای صنایع پایین دستی اختصاص یابد.

 

كاهش بازگشت حقوق دولتي معادن به كرمان

سپس مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان کرمان با گلایه از اینکه حقوق دولتی معادن در برنامه بودجه امسال به حدود ۶ درصد رسیده است گفت:، اما قانون برای ۱۵ درصد از حقوق دولتی را در نظر گرفته است.

مهدی حسینی نژاد در مورد قطع برق صنایع علیرغم تولید برق نیروگاهی توسط خودشان افزود: متاسفانه در پیک مصرف، برق واحد‌های که خودشان نیز برق تولید می‌کنند، به آنها داده نمی‌شود.

او اعلام کرد: قطع برق در سال گذشته ۴۰ همت و امسال ۵۰ همت به واحد‌های تولیدی استان خسارت وارد کرد.

 وی تصریح کرد: باید یک درصد از فروش معادن را برای جبران خسارات آلایندگی استفاده کنیم، اما با مشکل برگشت این اعتبار روبرو هستیم و این اعتبارات به استان برنمی گردد.

مدیر کل صمت کرمان مشکلات تامین آب واحد‌های صنعتی و معدنی را از جمله مشکلات موجود برشمرد. 

 

توليد ٢ هزار قطعه دانش بنیان

در پايان مدیرعامل شرکت صنایع مس شهید باهنر کرمان نیز به رونمایی از ۲ هزار قطعه دانش بنیان این شرکت اشاره کرد.

احسان نمازی بیان داشت: این شرکت تمامی حساب‌های خود را از تهران به بانک‌های استان کرمان منتقل کرده است.

وی مهمترین چالش این شرکت را ترکیب سهامداری عنوان کرد.

برچسب‌ها: