به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، سید ستار هاشمی؛ وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات امروز در حاشیه افتتاحیه هفته جهانی فضا در پاسخ به خبرنگاران درباره انتظار عمومی از جلسه شورای عالی فضای مجازی برای بررسی رفع فیلترینگ اظهار کرد: در این جلسه بحث مقابله با فیلترشکنها و پایش وضعیت اینترنت در کشور مطرح شد و رئیس جمهور دستور داد وضعیت فعلی ارزیابی و گزارش آن تهیه شود.
وی اضافه کرد: رئیس جمهور در این جلسه به ارزیابی وضعیت موجود و چالشهای مرتبط با کیفیت ارتباطات نیز تأکید داشت، هرچند که این موضوع در رسانهها کمتر منتشر شد.
هاشمی همچنین تصریح کرد: رئیس جمهور دستور داد که علاوه بر فیلترینگ، وضعیت فیلترشکنهایی که موجب ایجاد آلودگی شبکه ملی اطلاعات شدهاند نیز مورد بررسی و پایش قرار گیرد.
وی ادامه داد: بنابراین هم ارزیابی وضعیت فیلترینگ صورت میگیرد و هم این آلودگیهای که بخش از آن به فیلترشکنها مربوط میشود، بررسی خواهد شد.
هوش مصنوعی و دادهها
هاشمی در خصوص موضوع دادهها و اطلاعات مرتبط با هوش مصنوعی بیان کرد: ما یک تکلیف قانونی داریم که براساس آن دستگاهها ملزم هستند دادههای خود را جهت تحقق دولت هوشمند و الکترونیک ارائه کنند.
وی افزود: با وجود این تکلیف، به دلایل مختلف اجرای این قانون با کندی مواجه شده است. در وزارت ارتباطات این مسئله را در دستور کار داریم، چرا که معتقدیم دادهها متعلق به مردم هستند و باید با حفظ حریم خصوصی و محرمانگی، در جهت تسهیل امور در اختیار عموم قرار گیرند.
وزیر ارتباطات همچنین اظهار کرد: چه در سامانههای حاکمیتی و چه در سایتهای بخش خصوصی، حفاظت از حریم خصوصی مردم الزامی است. پیشنویس قانون این موضوع نیز در وزارت ارتباطات تهیه شده و در حال بررسی نهایی در دولت است و به زودی به عنوان لایحه به مجلس ارائه خواهد شد.
آخرین وضعیت فیبر نوری در کشور
هاشمی درباره فیبر نوری و دسترسی خانوارها تا پایان سال گفت: در این زمینه دو مفهوم مجزا وجود دارد؛ یکی پوشش فیبر نوری و دیگری جنبههای اقتصادی آن. گاهی این دو مفهوم با هم خلط میشوند.
وی تأکید کرد: ما موظف هستیم تا پایان سال پوشش 20 میلیون خانوار را ایجاد کنیم، اما این به معنای اتصال مستقیم خانوارها به فیبر نوری نیست، بلکه خانوارها باید درخواست داده و متقاضی استفاده باشند.
او اضافه کرد: صبح امروز، قبل از حضور در این نشست، موضوع فیبر نوری در دستور کار قرار گرفت.
هاشمی همچنین درباره پیگیریهای مرتبط با فیلترینگ و رایزنی رئیس جمهور با شورای امنیت، گفت: فضای مجازی تنها یک حوزه فنی نیست؛ بلکه این فضا حداقل برابر با فضای واقعی است و ذینفعان مختلفی دارد.
وی خاطرنشان کرد: مباحث اقتصادی و فرهنگی نیز در فضای مجازی مطرح است و به نوعی این فضا به بخشی از زیست اجتماعی تبدیل شده است. بر این اساس از همه ذینفعان خواسته شده بر اساس فرمایشات مقام معظم رهبری، برنامهای قانونمند در حوزههای مختلف ترسیم کنند. سپس این برنامهها با محوریت مرکز ملی فضای مجازی تجمیع و در نهایت در شورای عالی فضای مجازی تصمیمگیری خواهد شد.
انتهای پیام/