شناسهٔ خبر: 69010511 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

تبدیل علم به ثروت؛چالش دانش بنیان‌ها/تجاری‌سازی هزار میلیاردی تولیدات پزشکی شیراز

شیراز - ایرنا - موانع زیادی برای تجاری سازی محصولات پیش روی شرکت های دانش بنیان وجود دارد و این قشر عملا در تبدیل علم به ثروت با معضل روبرو هستند و در شرایط حاضر تجاری‌سازی هزار میلیاردی تولیدات شرکت‌های دانش بنیان حوزه پزشکی شیراز دستاوردی مهم محسوب می‌شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، شرکت های دانش بنیان از ارکان اصلی در پیشبرد کشور به سمت اقتصاد دانش بنیان هستند، با این وجود و با تلاش های صورت گرفته طی سال های اخیر برای پشتیبانی از این شرکت ها، به نظر می رسد روند حمایت از مجموعه ها هنوز آنگونه که انتظار می رود قابل قبول و رضایتبخش نبوده است.

نبود مشوق های لازم، کمبود نقدینگی و جذاب نبودن تسهیلات پیشنهادی،مالیات و هزینه های بالای فعالیت و پرداخت حقوق و دستمزد، ضعف در کار تیمی و بازاریابی و دسترسی نداشتن به بازارهای جهانی همگی از موانع پیش روی فعالیت شرکت های دانش بنیان به شمار می روند که مسیر تجاری سازی محصولات آنها را در اغلب استانها از جمله فارس با مشکل روبرو ساخته است.

تجاری سازی هزار میلیاردی؛ عایدی دانش بنیان‌های زیست بوم فناوری شیراز

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی شیراز از تجاری‌سازی محصولات دانش بنیان حوزه فناوری سلامت شرکت‌های مستقر در زیست‌بوم فناوری این دانشگاه به ارزش بالغ بر یک هزار میلیارد ریال در سال ۱۴۰۲، خبر داد.

محمدهاشم هاشم‌پور شنبه در این باره به ایرنا گفت: شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان زیرمجموعه دانشگاه، برای نخستین بار موفق به تجاری‌سازی محصولات با این حجم ریالی در سطح دانشگاه شدند.

او در ادامه، به ضرورت حمایت بیشتر دستگاه های اداری مرتبط برای خرید محصولات تولیدی این شرکت‌ها و استفاده از آن‌ها در چرخه سلامت استان و کشور اشاره کرد و گفت: حمایت از فعالیت شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور، یکی از رویکردهای دانشگاه علوم پزشکی شیراز است.

فناوری اطلاعات؛ پیشتاز تجاری سازی

مدیر توسعه فناوری سلامت معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی شیراز در این باره گفت: بیشترین محصولات تجاری‌شده دانشگاه در سال گذشته، در حوزه فناوری اطلاعات قرار دارند و همچنین در حوزه تجهیزات پزشکی نیز شاهد دستاوردهای مشابه و مطلوبی بودیم.

حسین پارسایی افزود: محصولات فناوری اطلاعات تجاری سازی شده شامل طراحی مدل سه‌بعدی نرم‌افزاری، ساخت مدل سه‌بعدی از ناحیه جمجمه با استفاده از چاپگر سه‌بعدی از نوع پلیمر «PEEK»، دیکتافون قائم، مشاور لایو، سامانه داروهای کمیاب، سامانه آزمون ساز، بازی‌سازی دیجیتال برای کودکان در حوزه مهارت‌آموزی و سلامت همراه می‌شود.

او همچنین در حوزه تجهیزات پزشکی اظهار کرد: پروب‌های سونوگرافی، تجهیزات جراحی و ارتوپدی، تجهیزات بیمارستانی و آزمایشگاهی، کمک شنوایی، مدل‌سازی انواع فلز، اسپارک‌کاری، درپوش آلومینومی، رگولار، سیلندر نمونه‌گیری گاز، ساشه جاذب، دستگاه اسکراب بتادین، میکسر پلاکت، الکل طبی بخشی از محصولات تجاری سازی شده اند.

پارسایی اضافه کرد: خدمات احداث مراکز زیست فناوری، انواع مواد ضدعفونی‌کننده و پاک‌کننده؛ انواع داروها همچون آمپول، سرم، قطره، شربت، آب مقطر، کپسول، قرص و پودر و همچنین خوراک دام و طیور و مکمل‌ها، به تجاری‌سازی رسیده‌اند.

وی با قدردانی از تلاش‌های فناوران، اعلام کرد: فروش محصولات شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان در سال گذشته، ۴۱ درصد نسبت به سال ۱۴۰۱ افزایش داشته است.

نظر شما