شناسهٔ خبر: 69007859 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: اقتصاد نیوز | لینک خبر

اولین ماهواره ایرانی به مدار ژئو می‌رسد

اقتصادنیوز رئیس سازمان فضایی ایران گفت: اولین ماهواره ایران در مدار ژئو، تحت عنوان ماهواره پژوهش ۳، با همکاری شرکت‌های دانش‌بنیان و از طریق مناقصه انجام شده است؛ این موضوع نقطه عطفی در صنعت فضایی ایران به شمار می‌آید.

صاحب‌خبر -

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از تسنیم، حسن سالاریه، رئیس سازمان فضایی ایران در افتتاحیه هفته جهانی فضا در پژوهشگاه فضایی ایران اظهار کرد: صنعت فضایی ایران بیش از 20 سال سابقه دارد و ما مدیون دستاوردهای بزرگ دوران دفاع مقدس هستیم.

وی افزود: سازمان فضایی ایران در دهه 80 تأسیس شد و در همان زمان اولین ماهواره‌های ارتباطی و سنجشی با ساختاری ساده در حد اسپوتنیک 1 ساخته شدند. هدف در آن زمان این بود که یک جرم به مدار پرتاب شود.

سالاریه ادامه داد: در سال 1387، ماهواره امید را پرتاب کردیم و در مراحل بعد، ماهواره‌های سنجشی توسط دانشگاه‌ها ساخته شدند که دقت آنها در حد چند ده تا چند صد متر بود.

وی گفت: امروز، پس از گذشت 20 سال، ما در جایگاهی هستیم که ماهواره‌های مخابراتی و سنجشی را با بالاترین فناوری‌ها می‌سازیم. یکی از این ماهواره‌ها پارس است که سال گذشته با دقت 15 متر پرتاب شد.

رئیس سازمان فضایی ایران در ادامه اظهار کرد: ماهواره‌های نور نیز سنجشی بودند و یکی از موفقیت‌های مهم در این صنعت، ورود بخش خصوصی است. امسال یک پرتاب در حوزه بخش خصوصی خواهیم داشت و به زودی ماهواره سنجشی کوثر را با همکاری بخش خصوصی پرتاب می‌کنیم. سازمان فضایی ایران نیز تمام ظرفیت این ماهواره را پیش‌خرید کرده که این خود یکی از ابزارهای حمایتی سازمان است.

خبر مرتبط
از «دایره زنگی» تا استارلینک؛ چشم‌انداز حضور اینترنت ماهواره‌ای در ایران

اقتصادنیوز: اینترنت ماهواره‌ای یکی از راه‌هایی است که در حال حاضر روی آن دارد کار می‌شود. فراموش نکنیم که مدت‌هاست فیبر زمینی دسترسی‌ها را به لحاظ سرعت و هزینه سخت کرده است. در جهان توسعه‌یافتگی که هزینه استهلاک زیرساخت‌ها اهمیت بالایی پیدا می‌کند همه می‌دانند نگهداشت فیبر زمینی پرهزینه است.

سالاریه همچنین بیان کرد: در آینده نزدیک، منظومه‌ی IoT تحت عنوان منظومه شهید سلیمانی را پرتاب خواهیم کرد. این منظومه در زمینه‌های مرتبط با اقلیم و حوادث، داده‌های موردنیاز را از مناطق حادثه‌خیز به سایر نقاط منتقل خواهد کرد. به‌ویژه در مناطقی که زیرساخت زمینی وجود ندارد، ارتباطات ماهواره‌ای به کمک خواهد آمد.

وی افزود: امسال اولین پرتاب ماهواره‌های چمران را داشتیم که اخبار بیشتری در آینده درباره این پروژه منتشر خواهد شد. همچنین در آینده نزدیک، پرتاب بلوک انتقال مداری سامان و سه ماهواره سنجشی کوثر، ظفر 2 و طلوع 3 را نیز برنامه‌ریزی کرده‌ایم.

سالاریه تأکید کرد: پایگاه فضایی چابهار امسال اولین پرتاب خود را انجام می‌دهد که گام بزرگی در پیشرفت صنعت فضایی ایران خواهد بود.

رئیس سازمان فضایی ایران گفت: اولین ماهواره ایران در مدار ژئو، تحت عنوان ماهواره پژوهش 3، با همکاری شرکت‌های دانش‌بنیان و از طریق مناقصه انجام شده است؛ این موضوع نقطه عطفی در صنعت فضایی ایران به شمار می‌آید.