شناسهٔ خبر: 68992406 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایمنا | لینک خبر

مشارکت ساکنان هلسینکی برای کاهش گازهای گلخانه‌ای حوزه حمل‌ونقل

هلسینکی به‌تازگی اقدام به تشکیل یک پنل مشورتی متشکل از ساکنان محلی کرده است تا به بررسی و ارائه راهکارهای مؤثر در زمینه کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای، به‌ویژه در حوزه حمل‌ونقل بپردازد.

صاحب‌خبر -

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، حمل‌ونقل یکی از منابع اصلی انتشار گازهای گلخانه‌ای در هلسینکی است و با توجه به رشد جمعیت و افزایش نیاز به جابه‌جایی، کاهش آلاینده‌ها در این حوزه به یکی از چالش‌های اساسی برای مسئولان شهری تبدیل شده است. پنل آب‌وهوای ساکنان شهر به‌منظور ایجاد یک گفت‌وگوی مثبت و فعال بین اعضای جامعه و نهادهای تصمیم‌گیری طراحی شده است. این اقدام در راستای اهداف شهر برای کاهش آثار منفی تغییرات اقلیمی و ارتقای کیفیت زندگی شهروندان انجام می‌شود.

این پنل آب‌وهوایی به‌عنوان بخشی از آماده‌سازی شهر برای اجرای اقدامات آب‌وهوایی، راه‌حل‌های پیشنهادی ساکنان هلسینکی را برای دستیابی شهر به اهداف کاهش انتشار خود در حوزه حمل‌ونقل بررسی می‌کند. پنل مشورتی به اعضای جامعه فرصتی می‌دهد تا نظرات و تجربیات خود را در مورد چالش‌های موجود در سیستم حمل‌ونقل شهر به اشتراک بگذارند و تصمیم می‌گیرد که چگونه انتقال به حمل‌ونقل کم‌انتشار می‌تواند به شیوه‌ای منصفانه اجرا شود.

مشارکت ساکنان هلسینکی برای کاهش گازهای گلخانه‌ای حوزه حمل‌ونقل

توسعه راهکارهای نوآورانه

اعضای پنل مسئولیت ارائه راهکارهای نوآورانه برای کاهش انتشار ناشی از حمل‌ونقل را بر عهده دارند. این راهکارها می‌تواند شامل بهبود زیرساخت‌های حمل‌ونقل عمومی، ترویج استفاده از وسایل نقلیه الکتریکی و ارتقای فرهنگ حمل‌ونقل پایدار همچون پیاده‌روی و دوچرخه‌سواری در جامعه باشد. پنل مشورتی به‌عنوان واسطی بین شهروندان و مسئولان شهری عمل خواهد کرد و اعضای پنل نظرات و پیشنهادات جامعه را به سیاست‌گذاران منتقل می‌کنند تا به ایجاد تغییرات مثبت در برنامه‌های حمل‌ونقل شهر کمک کنند.

پنج موضوع کلیدی خروجی از این پنل به توسعه حمل‌ونقل عمومی، بهبود نگهداری زمستانی، توسعه ساختار شهر، بهبود شرایط حمل‌ونقل دوچرخه و همچنین نحوه در نظر گرفتن نیاز به خودرو در اجرای برنامه‌های زیست‌محیطی مرتبط است که شهر را برای دستیابی به اهداف کربن‌صفر یاری می‌رساند.

کاهش مؤثر انتشار گازهای گلخانه‌ای حمل‌ونقل

یکی از راهکارهای کلیدی پنل مشورتی، افزایش کارایی و توسعه زیرساخت‌های حمل‌ونقل عمومی است. بهبود اتوبوس‌ها و قطارهای شهری، افزایش تعداد ایستگاه‌ها و بهینه‌سازی زمان‌بندی از جمله اقداماتی است که می‌تواند به کاهش استفاده از وسایل نقلیه شخصی کمک کند. راه‌اندازی خدمات حمل‌ونقل بر اساس تقاضا که بتواند در زمان‌های اوج به ارائه خدمات بپردازد، باعث کاهش زمان انتظار می‌شود و تمایل افراد را به استفاده از این خدمات افزایش خواهد داد.

اجرای طرح‌های اشتراک‌گذاری خودرو به‌ویژه در نقاطی که سیستم حمل‌ونقل عمومی در دسترس نیست و تشویق شهروندان به استفاده از دوچرخه نیز یکی دیگر از راهکارهای پیشنهادی است. با ایجاد مسیرهای امن برای دوچرخه‌سواری و ایستگاه‌های دوچرخه، می‌توان شرایط استفاده از دوچرخه را برای شهروندان هموار کرد و از این طریق به کاهش ترافیک و آلایندگی کمک نمود.

با توجه به رشد تکنولوژی و کارایی بالای وسایل نقلیه الکتریکی، ترویج استفاده از این نوع خودروها می‌تواند به کاهش آلودگی همراه با گازهای گلخانه‌ای کمک شایانی کند. ایجاد ایستگاه‌های شارژ و ارائه مشوق‌های مالی برای خرید این خودروها اقداماتی مؤثر در این راستا است که در اولویت برنامه‌های شهری قرار گرفته است. تأکید این پنل بر این موضوع بوده که در انتقال به شیوه حمل‌ونقل بدون آلایندگی، ایمنی باید به‌طور گسترده مورد توجه قرار گیرد و افراد مختلف و گروه‌های خاص همچون معلولان، بیماران و سالمندان باید در برنامه‌ریزی‌ها در نظر گرفته شوند.

مشارکت ساکنان هلسینکی برای کاهش گازهای گلخانه‌ای حوزه حمل‌ونقل

یکی دیگر از موضوعات مورد بحث در این پنل، تردد بدون آلایندگی با خودرو بود. نظر پنل بر این است که گروه‌هایی که برای تردد در شهر به اتومبیل نیاز دارند از جمله تاکسی‌ها، تاکسی معلولان، تحویل غذا و کالا در منزل، مراقبت‌های پزشکی و سایر خدمات باید فرصت رانندگی با خودروهای بنزینی را تا زمان مناسب برای تهیه وسیله نقلیه الکتریکی داشته باشند.

این پنل، پشتیبانی برای تصمیم‌گیرندگان و مسئولان شهری است زیرا دیدگاه سنجیده شهروندان را در تصمیمات و برنامه‌ها در نظر می‌گیرد. هلسینکی امیدوار است که با تمرکز بر حمل‌ونقل بتواند به‌عنوان یک مدل موفق در کاهش آلودگی و توسعه پایدار در سطح جهانی شناخته شود. همکاری بین شهروندان و مسئولان، نه‌تنها به چالش‌های امروز پاسخ می‌دهد، بلکه به ساخت آینده‌ای پایدارتر و سالم‌تر برای نسل‌های آینده کمک خواهد کرد.