شناسهٔ خبر: 68977775 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: مشرق | لینک خبر

۲ راهکار غرب برای متوقف کردن نتانیاهو

راهبرد جمهوری اسلامی ایران تغییر نخواهد کرد. نیروهای مسلح باید سطح هوشیاری و حفاظت‌ها را ارتقا دهند.

صاحب‌خبر -

به گزارش مشرق، علی‌اکبر علیزاده برمی نماینده دامغان در مجلس در یادداشتی درباره سناریوهای احتمالی تشدید منازعات نظامی میان ایران و اسرائیل نوشت:

تحولات جنگ اسرائیل در منطقه را باید خطی تحلیل کرد، نه نقطه‌ای، تا بتوان به درک کامل‌تری از شرایط آینده رسید. طی جنگ ۷ اکتبر ۲۰۲۳ به بعد و عملیات طوفان‌الاقصی، اسرائیل تصور می‌کرد حماس را نابود می‌کند، غزه را می‌گیرد و گروگان‌ها را نیز آزاد می‌کند. در حال حاضر رژیم اسرائیل متوجه شده حماس نابود نشده، قدرت نظامی حماس از بین نرفته، گروگان‌ها آزاد نشده‌اند و ملت غزه نیز همچنان در حال مقاومت هستند.

زمانی که حزب‌الله لبنان به کمک فلسطین آمد، در ابتدا ۳کیلومتر خط حائل مرز میان لبنان و سرزمین‌های اشغالی بود. حزب‌الله لبنان شروع به خالی کردن منطقه از وجود نحس صهیونیست‌ها کرد و الآن اسرائیلی‌ها ۴۵ تا ۶۰ کیلومتر به عقب رفته‌اند. اگرچه برخی مردم لبنان آواره شدند، اما همچنان ساکنان حضور دارند، ولی شهرک‌های اسرائیل خالی شده است. سیدحسن نصرالله رضوان الله تعالی علیه گفته بود اسرائیلی‌ها این آرزوها را با خودشان به گور خواهند برد که دوباره به شمال اسرائیل برگردند.

در جبهه یمن چه خبر؟ یمن در جنگ نبود اما الآن یک طرف جنگ است و پایش را روی گردن اسرائیل در تنگه باب‌المندب گذاشته است، به‌گونه‌ای که بندر ام‌الرشراش یا همان بندر ایلات را کاملا از کار انداخته است و میزان صادرات و واردات اسرائیل را به‌شدت کاهش داده است. اسرائیلی‌ها در این یک سال مجبور شده‌اند فاصله‌ای ۵هزار کیلومتری از جنوب دماغه امید نیک و تنگه جبل‌الطارق را طی کنند تا به مدیترانه برسند. این هزینه بسیار سنگینی برای اسرائیلی‌ها به وجود آورده است، ضمن اینکه یمنی‌ها حمله به حیفا و تل‌آویو را هم شروع کردند و همین فشار مضاعفی بر اسرائیل تحمیل کرد.

اسرائیلی‌ها غلطی مرتکب شدند و کنسولگری ایران در دمشق سوریه را هدف قرار دادند. جمهوری اسلامی ایران در عملیات وعده صادق برای اولین بار از آغاز حیات رژیم صهیونیستی، خاک اسرائیل را با موشک‌های دوربرد هدف قرار داد، به‌گونه‌ای که همه معادلات استراتژیک دنیا و ژئواستراتژیک خاورمیانه به هم ریخت. اسرائیل در موضع ضعف قرار گرفت و جبهه مقاومت به رهبری جمهوری اسلامی ایران در موضع مقاومت.

اسرائیلی‌ها پس از عملیات وعده صادق یک به فکر افتادند چه اقدامی انجام دهند تا صحنه را عوض کنند. انفجار پیجرها و شهادت برخی فرماندهان از جمله سیدحسن نصرالله تاکتیک اسرائیلی‌ها در این بخش از جنگ بود، اما راهبرد هیچ تغییری نکرد. راهبرد اسرائیلی‌ها این است که اسرائیل به امنیت برسد و جبهه مقاومت به شکست. آیا چنین اتفاقی افتاده است؟ خیر. باز هم از جنوب لبنان و از سمت یمن مراکز مهم اسرائیلی‌ها موشک‌باران می‌شود. عملیات وعده صادق۲ کمر اسرائیلی‌ها را شکست.

راهبرد جنگ جبهه مقاومت سقوط رژیم صهیونیستی و اشغال آمریکا از منطقه است. جبهه مقاومت قدم به قدم دارد به این هدف نزدیک می‌شود، البته با صبر و حوصله. جبهه مقاومت یقین دارد که «یواش یواش» دارد قدرت خودش را به اسرائیل تحمیل می‌کند. نتانیاهو اخیرا گفته بود در ۶ جبهه محاصره شده است. جبهه مقاومت دارد کم‌کم حلقه محاصره را تنگ‌تر می‌کند و به سمتی می‌رود که روزی دیگر اسرائیل نباشد و بعدها گفته شود دولت سابق اسرائیل.

اگر اسرائیل غلط دیگری مرتکب شود، تاکتیک دیگری به کار برد و دست به اقداماتی داخل ایران بزند، نخواهد توانست به اهداف شوم خودش برسد. نیروهای مسلح ایران در جنگ آمادگی مقابله با انواع مواجهات را دارند. جمهوری اسلامی ایران جنگ ۸ ساله دفاع مقدس را تجربه کرده است، شهید باکری، شهید خرازی و شهید چمران برای حفظ وطن داده است. ایران خساراتی دید ولی شکست نخورد و قدرتمندتر شد.

راهبرد جمهوری اسلامی ایران تغییر نخواهد کرد. نیروهای مسلح باید سطح هوشیاری و حفاظت‌ها را ارتقا دهند. سپاه و ارتش قهرمان اعلام کرده‌اند که اگر اسرائیل بخواهد اقدامی علیه ایران کند، چه خسارت‌هایی را به این رژیم خواهند زد.

اسرائیل به هدف خودش که ضربه سنگین به ایران است نخواهد رسید. این رژیم متکی به آمریکاست و اگر کاخ سفید پشتیبانش نباشد، بیش از ۲ روز دوام نخواهد آورد. رژیم اسرائیل اگر بخواهد کاری کند قطعا باید با آمریکا و اروپایی‌ها هماهنگی کند. غربی‌ها می‌دانند اگر بخواهند با اهداف شوم اسرائیل همراهی کنند، انگشتان‌شان در منطقه زیر ساطور جمهوری اسلامی ایران است.

پایگاه‌های آمریکا بغل‌دست ایران در منطقه هستند. آنها می‌دانند اگر برای نفت و اقتصاد نفت ایران بیفتد، تعادل انرژی در دنیا به هم خواهد ریخت. اگر پایگاه‌های آمریکایی و مراکز نفتی آمریکا در منطقه غرب آسیا و خاورمیانه نابود شود، ضربه بزرگی خواهند خورد. نفت برای آمریکا همه چیز است، از سوخت هواپیما گرفته تا نرخ تورم در ایالات متحده.

غربی‌ها به احتمال زیاد با هشدار ایران به صرافت کنار زدن نتانیاهو خواهند افتاد. گزینه دیگر برای غربی‌ها کنترل کردن نتانیاهوست تا او با دم شیر در منطقه بازی نکند.