شناسهٔ خبر: 68966522 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: باشگاه خبرنگاران جوان | لینک خبر

میانگین صدور پروانه‌های ساختمانی ۸ ماه است

معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: متوسط زمان صدور پروانه در بافت فرسوده ۸ ماه است، اما در برخی شهر‌ها و مناطق صدور پروانه به ۳۰ ماه می‌رسد.

صاحب‌خبر -

محمد آیینی مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با بیان اینکه شرایط واحدهای مسکونی کشور به ویژه در بافت های فرسوده در مرحله ۲۰۳۰ است گفت: ۲۰۳۰ به این معنا که ۲۰ درصد از مساحت کشور در بافت فرسوده است و ۳۰ درصد از ساکنان در بافت های فرسوده ساکن هستند.

وی ادامه داد:  ۲میلیون و ۶۳۶ هزار بنای ناپایدار در ۲۰ درصد از بافت های فرسوده قرار دارد که با کوچکترین زلزله و یا بلای طبیعی از بین می رود.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با اشاره به این که شرکت، یک هزار و ۲۰۰ پروژه زیربنایی و روبنایی در دست احداث دارد، عنوان کرد: علاوه بر این ۳ هزار پروژه بازآفرینی دیگر به همت دیگر سازمان‌های مرتبط در حال انجام است و انتظار می‌رود چهارشنبه های بازآفرینی به محلی برای تقویت برنامه‌های بازآفرینی و نیز همراه کردن دستگاه‌های عضو ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار و پای کار آوردن استانداران و شهرداران تبدیل شود.

دبیر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار همچنین خطاب به ادارات کل راه و شهرسازی گفت: تا پایان مهر ماه پیشنهادات خود را جهت تنظمیم موافقتنامه‌ها و ارسال به سازمان برنامه و بودجه آماده و برای شرکت بازآفرینی شهری ایران بفرستند.

وی با اشاره به اینکه میزان بناهای ناپایدار در کشور به دلیل عدم توجه به ظرفیت های بخش خصوصی افزایش یافته است گفت: داغ  تعداد کشته های زلزله بم هنوز فراموش نشده است  این در حالیست که در در زلزله کشور ترکیه که ریشتر آن حتی از بم بیشتر بود میزان کشته ها بسیار کمتر بوده است.

معاون وزیر راه و شهرسازی  گفت: متوسط زمان صدور پروانه در بافت فرسوده ۸ ماه است اما در برخی شهرها و مناطق صدور پروانه به ۳۰ ماه می رسد.

آیینی اظهار کرد: ۵ میلیون و ۷۰۰ هزار واحد مسکونی در محدوده‌های هدف بازآفرینی شهری قرار دارند که یک میلیون و ۷۶۸ هزار از این تعداد در سکونتگاه‌های غیر رسمی قرار دارند و ۷۸۶ هزار از این میزان هم در بافت‌های تاریخی هستند. مابقی این تعداد واحد هم که حدود ۲ میلیون و ۶۰۰هزار واحد میشود در بافت‌های فرسوده قرار دارند.

وی افزود: میانگین درصد ناپایداری در محدوده‌های هدف بازآفرینی شهری ۴۶ درصد است که از این تعداد ۴۴/۴۵ درصد شامل بافت‌های فرسوده ۵۳ درصد سکونتگاه‌های غیر رسمی و ۴۱ درصد هم مربوط به بافت‌های تاریخی است. 

وی یادآور شد: بیش از ۱۷۰ هزار هکتار شامل محدوده‌های هدف بازآفرینی شهری میشود که از این تعداد ۷۵ درصد در بافت‌های فرسوده و ۳۲ درصد در بافت‌های تاریخی و ۶۰ درصد هم در سکونتگاه‌های غیر رسمی به سر می‌برند.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران، در این جلسه از آغاز نوسازی ۳۰۹ هزار و ۵۰۹ واحد مسکونی در بافت‌های فرسوده کشور از زمان اجرای قانون جهش تولید مسکن خبر داد.

آیینی در ادامه اشاره کرد که این واحد‌ها در محدوده‌های هدف بازآفرینی شهری کل کشور، توسط مردم و با استفاده از مشوق‌های مختلف اداری، مالی و شهرسازی در حال ساخت است.
وی افزود: استان‌های تهران، خراسان رضوی، اصفهان، مازندران و آذربایجان شرقی به ترتیب بیشترین میزان نوسازی مسکن را دارند.

دبیر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار با بیان اینکه بزرگترین نیاز کشور در حال حاضر امیدآفرینی است، گفت: محدوده‌های هدف بازآفرینی شهری در استان‌ها نیاز به بازنگری دارد. برخی محلات که بیش از ۵۰ درصد نوسازی شده‌اند باید از بافت خارج شوند، زیرا این محلات روند نوسازی را طی کرده‌اند و محلات ناپایدارتر باید جایگزین آنها شوند. بنابراین، بازنگری دقیق محدوده محلات هدف ضروری است.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران ادامه داد: براساس برنامه هفتم توسعه، باید تا پایان این برنامه ۲۰ درصد از سطح بافت‌های فرسوده و ناکارآمد کشور کاهش یابد. این بدان معناست که باید هر سال ۷ هزار هکتار از سطح بافت فرسوده کشور کاسته شود؛ بنابراین، این موضوع باید در برنامه‌ریزی‌های سالانه گنجانده و تدابیر عملیاتی برای آن اتخاذ شود.

<div id="video-display-embed-code_19890669"><script type="text/JavaScript" src="https://www.yjc.ir/fa/news/play/embed/8835157/19890669?width=400&height=300"></script></div>

نظر شما