به گزارش خبرنگار گروه سیاسی خبرگزاری برنا، عامل قدرت و ارتقای همه ابعاد و وجوه آن از جمله ملزومات مهم هر کشور برای دستیابی به منافع در عرصه بین المللی است. در همین راستا دارا بودن توان نظامی قدرتمند همواره و در همه حال یکی از منابع اصلی قدرت به شمار می رود. در واقع قدرت نظامی ، شرط اساسی بقای دولت نه تنها در جنگ بلکه در زمان صلح است و آن را قادر می سازد تا سیاست های بازدارندگی مؤثری را دنبال کند و به توانایی های الزم برای برقراری اتحادهای مؤثر دست یابد. ابزار نظامی حتی زمینه اطمینان و ثبات را برای دیپلماسی فراهم می آورد.
«مذاکره ازموضع قدرت» قاعده و ضابطه دقیقی است و بی پشتوانه قدرت نظامی هیچ دولتی اگر مورد فشارهای غیرقابل مقاومت و تهدیدها قرار گیرد، نمی تواند از دادن امتیازهای زیانبار به منافع خویش، خودداری کند. گرچه برخی بر این باورند که اقبال دولت ها نسبت به استفاده از قدرت نظامی در مقاطعی به خصوص از بعد جنگ سرد با کاهش مواجه شده، اما به واقع این ظاهر ماجرا است.
تاریخ روابط بین الملل به خوبی نشان می دهد ارزش جایگاه توان نظامی در هیچ زمانی حتی در عصر دیپلماسی و گفتگو، کمرنگ نشده، بلکه از بعد جنگ سرد تاکنون موارد زیادی وجود دارد که حاکی از افزایش بکارگیری ابزار نظامی برای پیشبرد مقاصد کشورها بوده است. در این میان جمهوری اسلامی ایران در سال های اخیر با استفاده از دانش و توانایی داخلی و همچنین بهره مندی از نخبگان دانشگاهی توانسته از نظر تجهیزات نظامی و تولید و ساخت سلاح های متنوع جایگاه قابل توجهی را دربین کشورها داشته باشد ازطرفی ارتباط و همکاری با سایر کشورها در استفاده از آخرین فناوری های نظامی و برگزاری همایش های علمی و رزمایش های مشترک از گام های خوب و تحسین برانگیز است که می تواند نقش محوری در ایجاد امنیت و تبادل اطلاعات و فناوری داشته باشد.
جمهوری اسلامی ایران در یک دهه اخیر رزمایش های مشترک زیادی را با سایر کشورها برگزار کرده که نه تنها نشان از قدرت نظامی اش دارد بلکه اینگونه رزمایش ها که با اهداف مختلف به نمایش در می آید می تواند هم به افزایش امنیت منطقه کمک کند و هم اتحاد و انسجام نظامی کشورها را افزایش دهد.
برگزاری اولین رزمایش مشترک زمینی بین ارتشهای ایران و عمان
جدیدترین رزمایش کشورمان در حوزه نظامی که اولین رزمایش مشترک زمینی بین ارتشهای ایران و عمان است از روزگذشته در حال برگزاری است.
این رزمایش مشترک زمینی بین نیروهای زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران و سلطنت عمان با نام «شاهینهای کوهستان- ۱» (صقور الجبل۱)، از روز دوشنبه 9 مهرماه سال جاری در ولایت «جبل الاخضر» عمان آغاز شده است.
این رزمایش با مشارکت نیروهای زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران و سلطنت عمان و همچنین پشتیبانی نیروی هوایی و پلیس سلطنتی عمان و با هدف تبادل و انتقال تجربیات، آموزشهای رزمی مشترک و ارتقای سطح آمادگی رزمی و عملیاتی در حال برگزاری بوده و تا امروز (سهشنبه) ادامه خواهد داشت.
رزمایش ایران وجمهوری آذربایجان باهدف بکارگیری تکنیکهای متنوع عملیاتی
رزمایش مشترک مرکب و همزمان نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان در خردادماه سال جاری با انواع پشتیبانیهای آتشی، بالگردی، پهپادی و توپخانهای به منظور ارایه یک برنامه نظامی هوشمند و با بکار گیری تاکتیکها و تکنیکهای متنوع عملیاتی برای مقابله با نیروهای تروریستی و جرائم سازمان یافته و ایجاد پیوندهای عمیق نظامی بین نیروهای مسلح دو کشور برای مقابله با دشمنان مشترک برگزار شد به طوری که این نخستین رزمایش مرکب همزمان جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان به منظور پاکسازی و مقابله با ترویسم در منطقه ارس بود که قرار است در آینده در ابعاد وسیع تری در مرزهای دو کشور برگزار شود.
رزمایش کمربند امنیتی دریایی -۲۰۲ ایران، چین و روسیه در آبهای دریای عمان
نیروهای دریایی ایران، چین و روسیه از ۱۱ تا ۱۵ مارس (۲۱ تا ۲۵ اسفند)، رزمایشی را با عنوان «کمربند امنیتی دریایی - ۲۰۲۴» در آبهای دریای عمان برگزار کردند.
در واقع مرحله اصلی رزمایش مرکب کمربند امنیت دریایی ۲۰۲۴ ایران، چین و روسیه، برای پنجمین سال متوالی با شعار «با هم برای برقراری صلح و امنیت» با حضور یگانهای سطحی و پروازی نیروی دریایی ارتش و سپاه به همراه شناورهای رزمی نیروی دریایی چین و روسیه از روز سهشنبه ۲۲ اسفندماه در منطقهای به وسعت ۱۷ هزار کیلومتر مربع در منطقه شمال اقیانوس هند آغاز و در روز پنجشنبه ۲۴ اسفند ماه پایان یافت.
هدف از برگزاری این رزمایش تحکیم امنیت و مبانی آن در منطقه و گسترش همکاریهای چند جانبه میان کشورهای شرکت کننده و نشان دادن حسن نیت و توانایی این کشورها در جهت حمایت مشترک از صلح جهانی، امنیت دریایی و ایجاد یک جامعه دریایی با آیندهای مشترک اعلام شده بود.
رزمایش مشترک ذوالفقار در شمال اقیانوس هند در منطقه جاسک و شرق تنگه هرمز
رزمایش مشترک ذوالفقار ۱۴۰۱ ارتش در منطقه جاسک و شرق تنگه هرمز تا مدار ۱۰ درجه شمالی در شمال اقیانوس هند 9 دی ماه آغاز شد این رزمایش که در تقویم سالیانه ارتقای توان رزمی به عنوان بخشی از آموزشهای عملی دیده شده با شرکت بخشی از یگانهای پیاده، زرهی، مکانیزه نیروی زمینی، سامانههای پدافندی نیروی پدافند هوایی، شناورهای زیرسطحی، سطحی، پروازی و تکاوران نیروی دریایی ارتش با پشتیبانی جنگنده بمب افکنهای راهبردی نیروی هوایی ارتش با شعار محوری «خودباوری، اقتدار، امنیت پایدار» اجرا شد.
همچنین پیام رزمایش بزرگ ارتش جمهوری اسلامی ایران به کشورهای منطقه، یادآوری ظرفیتهای موجود درون منطقهای برگرفته از اصل همه با هم در برقراری صلح بدون نیاز به بیگانگان است، چراکه تاریخ ثابت کرده سایر کشورهای فرامنطقهای، بازیگرانی جنگ طلب و ناامن کننده بودهاند و جز ناامنی، جنگ و اشغال ارمغان دیگری برای منطقه غرب آسیا نداشتهاند.
انتهای پیام
نظر شما